A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.08.12, 09:06:00 | Utolsó módosítás: 2019.08.12, 09:06:00

Cimkék:

Augusztus első hétvégéjét Máriapócson a MAMI Kupa negyedik fordulóján töltötte a Chrobák Motorsport Egyesületből négy versenyző. Kolarovszki Adél, Hernádi Barnabás és Czepó Donát mindhárman az YT125 4T kategóriában versenyeznek ebben az esztendőben. Igaz Donát versenyen kívül indul, de minden futamon jelen van és tesz magába a verseny kilométereket. Míg Aszalós Zoltán a PRO Robogó Sport kategóriában indul. A MAMI Kupa névre hallgató hétvégék két részből állnak, szombaton egy Kupa sorozat zajlik, míg vasárnap a Magyar Országos Bajnokság.
 
 
Nem volt ez máshogy a negyedik állomásán sem, ahol a szombati napon a két időmérő összesítésében Kolarovszki Adélnak az ötödik, Hernádi Barnabásnak a negyedik, míg Czepó Donátnak a második rajtpozíciót sikerült megcsípnie. A 12 körös verseny azonban nem zajlott zökkenőmentesen az YT125 4T kategóriában. Czepó Donát megnyerte a futamot, Adél megtartotta az ötödik helyét, Barnabás azonban a vége előtt három körrel az élbolyban csatázva egy lekörözés közben a fűre szorult és elesett. Barnabásnak nem lett semmi baja szerencsére, de a motoron akadt javítani való a vasárnapi nap előtt.
 
 
 
 
A PRO Robogó Sport kategóriában Aszalós Zoltán azonban rajt cél győzelemmel teljesítette a szombati napot.
 
 
Vasárnap egy szabadedzés, egy időmérő és két verseny volt a menetrend minden kategória számára. A csapat fiataljai az időmérőn megszerezték a pole pozíciót, a negyedik és a hatodik helyet a rajtrácson. Előbbit Czepó Donát, utóbbiakat Hernádi Barnabás és Kolarovszki Adél birtokolták. Mindkét futam ezzel a rajtfelállással indult. Sejteni lehetett, hogy kemény versenyek lesznek, hiszen az első és a hetedik helyezett között másfél másodperc különbség volt a köridőben.
 
 
Az első verseny sajnos ismét tartogatott meglepetést. A rajt után a második körben egy merészebb előzés következtében egy kettős bukás történt, aminek az áldozata sajnos Adél volt. Az ellenfél elnézett féktávja után a földön csúszó motorja sajnos pont Adél motorját találta el, így kivédhetetlenül Adél is elesett. Szerencsére Adél kisebb sérüléssel megúszta az esést és még időben vissza tudott gurulni a boxba, hogy a piros zászlós megszakítás után újra kezdhesse a versenyt a többiekkel.
 

A második rajtot követően már végig ment a verseny, amit Czepó Donát ugyan szorongatva, de megnyert, Hernádi Barnabás a harmadik helyen végzett és Adél a bukást követően a hatodik helyen jött be.
 
 
Délután következett a második futam, ahol a rajtsorrend változatlan volt. A futam végeredményében ugyan voltak keveredések, a mi fiataljaink azonban ismét első, harmadik és hatodik helyen végeztek. Donát ismételten nyomás alatt, de futamot nyert annak ellenére, hogy értékelésen kívül motorozik. Barnabás a dobogó harmadik fokára állhatott ismét, illetve Adél a hatodik helyért járó 10 ponttal gazdagította a gyűjteményét.
 
 
 
Aszalós Zolinak azonban a vasárnapi nap nem pirossal lesz kiemelve a naptárjában. Az időmérő edzésen sikerült neki újra a pole pozíciót megszereznie. A versenyek is jól indultak, azonban kivétel nélkül mindkét futamon elpártolt tőle a szerencse és technikai hibával feladni kényszerült mindkét futamot.
 
 
Legközelebbi állomás Euroring, amire pedig augusztus és szeptember közös hétvégéjén, vagyis 2019.08.31 – 09.01-én kerül sor.
 
A következő állomás a németországi Schaafheim volt egy héttel később. Ide a megszokottól eltérően most csak Vincze Martin utazott. Kolarovszki Mór a másik ADAC-s versenyző, azonban az ő csoportjukban két futam eldobható az évben, és mivel ezen a pályán nem lehetett pénteken edzeni, így ezt választották egyik kihagyásnak.

Martinnál azonban nincs ilyen lehetőség, így helyt kell állni mindenféleképpen. Martinnak néhány nappal ezelőtt volt lehetősége esőben néhány kört gurulnia a pályán, szóval nem teljesen a nulláról kell neki vágnia a szombati szabadedzésnek, időmérőnek és a szokásos két futamnak.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.