A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.07.25, 09:13:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.25, 09:13:00

Cimkék:

Kecskés Tamás az elmúlt hétvégén Rietiben versenyzett. Azaz, csak versenyzett volna, mivel a kaotikus körülmények és az elmaradt teszt miatt a szakvezetés jobbnak látta, ha csupán az edzéseken vesz részt a fiatal motoros.
 
Tamás a futamot megelőzően nem tudott tesztelni a számára ismeretlen pályán, így gyakorlatilag teljesen vakon ment neki a CIV MiniMoto bajnokság soros fordulójának. A Rietiben található aszfaltcsík a teljes versenynaptárat is figyelembe véve is talán a legnehezebb helyszín, dinamikus vonalvezetésével és rengeteg kanyarjával még a pályát jól ismerők számára is sokszor megoldhatatlan feladatot jelent.
 
 
Ennek megfelelően nagyon sok baleset történt a hétvégén, nem egy, nem két versenyzőt kellett súlyos sérüléssel kórházba szállítani ütközések vagy bukás miatt. Pénteken komoly esőzéssel zárult az első edzésnap, szombaton pedig hőhullám csapott le Rieti tartományra, így a különleges karakterisztika mellett a hőség is alaposan megnehezítette a résztvevők dolgát, többek között ennek is betudható a szokatlanul magas számú baleset.
 
Kecskés Tomi egészen a kvalifikációs edzésekig a mezőnyben motorozott, és ott a pályaismeret teljes hiányában is remek időket teljesített: összehasonlításképpen a cseh bajnokságot vezető MiniMoto-s versenyző csupán két (!!) tizeddel volt csupán gyorsabb nála. A bíztató eredmények ellenére, a hétvége eseményei alapján a szakvezetés úgy döntött, hogy a kevés teszt és a pályaismeret hiányában nem indítják el a versenyzőjüket a futamon.
 
 
„Az RXP - Simoncelli Squadra Corse Junior Team szakmai stábjánál tudják és értik a dolgukat, számos MotoGP versenyző - példának okáért Valentino Rossi és a néhai Marco Simoncelli - karrierjét alapozták meg és indították el, így természetesen abszolút tiszteletben tartjuk a stáb döntését. A történésekből okulva és a rengeteg balesetet látva felesleges kockázatvállalás lett volna versenyezni. Örülünk, mert látjuk a fejlődés ívét Tominál, pályától függetlenül már csak tized-ezredmásodperceket keresünk. Ez is bizonyítja, hogy abszolút jó az a felvett, amerre tartunk!” - nyilatkozta lapunknak Eszter, Tamás édesanyja.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP - Sic58 Magyarország
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.