A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.07.10, 09:13:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.10, 09:13:00

Cimkék:

Györfi Alen immár a harmadik futamát teljesítette a Supersport-világbajnokságon. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka ezúttal Doningtonban ült a Team Tóth motorjára, és messze elmaradt a saját maga által felállított céljától, és a verseny első körében egy bukást követően feladni kényszerült a viadalt. A most következő nyári szünetben mind ő, mind a Yamaha kemény hetek előtt áll.
 
 
A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban. A magyar motoros ugyanis március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Alen azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon indul, és az elmúlt hétvégén, a brit Doningtonban már a harmadik versenyhétvégéjét teljesítette. A korábbi Európa-bajnok a jerezi versenyen nem ért célba a magyar istálló Yamahájával, míg Misanóban már igen, és a 33. rajthelyről indulva a 26. helyen zárta a futamot. Alen ezúttal messze elmaradt a saját maga elé kitűzött céloktól – a misanói eredményt felülmúlva újabb versenyt fejezzen be folyamatosan javulva –, ugyanis amíg a szabadedzéseken reményt keltően szerepelt, addig a szokásos brit időjárási viszonyok mellett az időmérőn már nem tudta hozni a további előrelépést. A vasárnapi futamon talán a nagy akarásnak is köszönhetően egy jó rajtot követően már az első körben elesett, és a verseny feladására kényszerült. Persze Alent nem olyan fából faragták, akik feladják azt, amibe belekezdtek, és a 2007-es Európa-bajnok a most következő nyári szünetben alaposan szeretne felkészülni az őszi folytatásra, ráadásul a Yamaha is átesik egy komoly fejlesztésen.
 
 
Györfi Alen motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, ugyanis a legendás brit pályák légköre, vonalvezetése annak ellenére vonzott mindig, hogy Doningtonban például még sosem versenyeztem eddigi pályafutásom során. Ugyanakkor kiderült, hogy ezúttal a pályaismeret hiánya végzetesnek is bizonyult, mert ez volt az a hétvége, amit úgy kell minél hamarabb elfelejtenünk, hogy közben a megfelelő tanulságokat levonjuk a későbbi eredményesség elérése miatt. A szabadedzéseken úgy éreztem, hogy folyamatosan gyorsulok, jó irányba haladunk a beállításokkal, ám az időmérő rádöbbentett arra, lehet, hogy mindez így van, de messze nem olyan tempóban, ahogy az a sikeres szerepléshez kell. A kvalifikációs tréningen a jellegzetes brit időjárási viszonyok mellett nem sikerült megtalálni az optimális beállításokat. Az egész hétvégére aztán az tette fel a „koronát”, hogy a vasárnapi futamon egy jó rajtot követően már az első körben buktam, így kiestem. Be kell látni, ez az év a tanulásé, komoly munka következik, hisz egyrészt én is egy pótalapozást végzek majd, több teszten is részt veszek majd, másrészt a motor is egy komoly fejlesztésen esik át az őszi folytatásig. Köszönöm a csapatnak, a szerelőknek a sok munkát, a szurkolóimnak a rengeteg bíztató szót, és bízom abban, hogy az év végén sikerül majd olyan eredményt elérnem, amit elvárok önmagamtól.”
 
 
 
forrás: Forty Racing Média
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.