A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.07.08, 09:55:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.08, 09:55:00

Cimkék:

Anglia egyik ikonikus pályájára, Donington Parkba érkezett a Superbike mezőnye. Az idei 8. versenyhétvégére Sebestyén Peti ismételten intenzíven készült mind fizikálisan, mind mentálisan, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el csapata hazai pályáján.
A pénteki szabadedzések pozitívan kezdődtek, jó beállítást talált a csapat kiindulásnak, stabilan a TOP10 közelében volt Peti körideje. Szombaton aztán Angliához mérten kaotikus időjárási körülmények érkeztek, a 3. szabadedzés félig vizesen zajlott, aztán a kvalifikáción 2 gyors kör után szakadni kezdett az eső. A mezőnyben sokan nem tudták megfutni a legjobb idejüket, köztük Sebestyén Peti sem.
 
Vasárnap a 14. helyről kezdhette meg a futamot a magyar pilóta.
A küzdelmes versenyen végül a 11. pozícióban ért célba -legjobb Hondásként- megőrizve 10. helyezését a világbajnoki összetett tabellán.
 
„Először is szerencsésnek érzem magam, mert megtartottam az összetett 10. helyezést a világbajnoki tabellán. Az is fontos, hogy kezdek közelebb kerülni Vinaleshez. Összességében ez egy nagyon nehéz hétvége volt számunkra, nem tudtunk előrébb lépni. Azon a szinten maradtunk, ahol korábban is és hiányolom azt a fejlődést, amin például Soomer keresztül megy. Érzem, hogy ott tudnék lenni az elejével és maximálisan koncentrálok, hogy kihozzam a legjobbat a versenyekből. Ha sikerül kitalálnunk valamit a nyári szünet alatt és az augusztus végi teszten kipróbálni, azt hiszem jobb helyzetből kezdjük majd a szezon második felét. Mostantól a célom, hogy felzárkózzak Vinaleshez és megszerezzem az összetett 9. pozíciót. Úgy gondolom ezt el tudom érni, nagyon keményen fogunk dolgozni a szünetben. Köszönöm a csapat munkáját!”– nyilatkozta a verseny után a PTR Honda magyar motorosa.
 
 
Simon Buckmaster csapatfőnök is bizakodva várja a nyári szünetben esedékes fejlesztéseket:
„Sajnos a kvalifikáció trükkös körülményei nem adtak lehetőséget Péternek, hogy kihozza a benne és a motorban rejlő potenciált. A középmezőnyből rajtolva ismételten nem volt könnyű dolga. Hamarosan lesz lehetőségünk tesztelni, ahol kipróbálhatunk új dolgokat és előre léphetünk az utolsó 4 versenyen.”
 
 
Most hosszabb szünet következik a Supersoport szereplői számára, legközelebb augusztus végén indul majd a csapat Portimaoba tesztelni és szeptemberben folytatódik a szezon Portugáliában.
 
 
forrás: Faster Promotion
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.