A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.02.15, 10:55:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.15, 10:55:00

Cimkék:

Immár hagyományosnak is mondható az IMR-Racing Hungary februári spanyol edzőtábora, hisz már harmadik éve kezdi ott a szezont a csapat.  A hosszú távú sikert az egységes munkában és a sportcsapatok összetartásában látják, miszerint csapatszíntől függetlenül kell együtt dolgozni az utánpótlás felkészítési folyamatában. 

 

 

Az idei egyhetes tréningnek kibővült létszámmal vágnak most neki, négy különböző sportcsapatból húsz fő vesz részt rajta. A MIR-Racing Hungary, a Tomracing, a Chrobák Team és a Motomax fiatal versenyzőinek felkészülését Kuncz Richárd, a MAMS Utánpótlás Kollégiumának vezetője fogja segíteni a következő héten. Újdonság az idén, hogy a gyorsasági motoros utánpótlása mellé, a Supemoto szakosztály is becsatlakozott a táborba a MOTOMAX csapata által. A házigazda, aki fogadja csapatot és a technikai hátteret biztosítja az idén is, az a spanyol MIR-Racing, akik az RFME Spanyol Nemzeti utánpótlás bajnokság, a Cuna de Canpeones-nak az egyik főszervezője.  Az egyhetes trénig évek óta állandó helyszíne a Murcia melletti Circuito Fortuna Motorsport pálya, aminek oka a kedvező februári időjárása mellett, a pálya multi funkciós adottsága és széles körű variálhatósága.
 
 
IMR-Racing Hungary, Vincze Imre:A szezon előtti edzőtábor egy jó lehetőség a fiatal versenyzők részére, hogy az itthoni holtszezon végén újra formába lendüljenek a bajnokság kezdete előtt. Spanyol partnerünk harmadik éve fogad bennünket és biztosít technikai hátteret részünkre a teszthez.  Jó érzés számunkra, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk és meglátják a lehetőséget ebben. Az idén a MOTOMAX Supermoto csapata is velünk tart, aminek nagyon örülünk, mert az utánpótlás lehetőségekhez juttatásában közös a célunk ugyan úgy, mint a Tomracing, vagy a Chrobák Team csapatával. Az elmúlt évben közvetlen közelről szemlélhettük a motoros utánpótlásképzésben jóval előttünk járó spanyolok képzési modelljét és bajnokságuk fegyelmezett szervezését azáltal, hogy részt vettünk versenyzőinkkel az RFME versenysorozatában. Úgy gondolom, sok dolgot át lehetne emelni tőlük, a hazai utánpótlás nevelés fellendítésének érdekében.  Vannak fiatal tehetségek itthon és bízom benne, hogy közös munkával ismét ott lehetünk a nemzetközi motorsport élvonalában.
 
IMR-Racing Hungary média
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.