A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.02.05, 09:19:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.05, 09:19:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén végre pontot tehettünk a 2018-as szezon végére. Ám a Chrobák Motorsport Egyesület a pontot felkiáltójelre is cserélheti, hiszen a nemzetközi bajnokságban hat kategóriából hatban a dobogón szerepeltek az egyesület fiataljai és ebből 4 géposztályban ez a bajnoki címet jelenti.
 
Február első hétvégéjén került megrendezésre a nemzetközi utánpótlás bajnokság évzáró rendezvénye. A három ország (Szlovákia – Csehország és Magyarország) közös rendezésű díjátadójának ebben az esztendőben Magyarország, pontosabban Üllő városa adott otthont.
 
Minden kategória első három helyezettje lett meginvitálva a rendezvényre, illetve egyéb különdíjak is kiosztásra kerültek az este folyamán.
 
 
A legkisebb kategóriában a PW50-es géposztályban Kolarovszki Mór gyűjtötte a legtöbb pontot az évben, így a bajnoki címért járó díjat ő emelhette a magasba a dobogó legmagasabb fokán. Mór második évét teljesítette ebben a kategóriában, de a következő szezonban már lép is feljebb és újabb kihívások elé áll. 2019-ben Honda NSF100-as motorjával lép a MiniGP Stock kategóriába, amivel tervezetten a német ADAC bajnokságban is megméretteti magát.
 
 
Másodjára a MiniGP Stock kategória versenyzőit szólították a pódiumra, ahol Vincze Martin neve hangzott el utoljára mikor az első helyezettet hívták a dobogóra. Martin fiatal kora ellenére második szezonját teljesítette ebben a géposztályban és címvédőként másodszorra is megszerezte a bajnoki címet. Emellett két héttel ezelőtt Csehországban volt jelenése, ahol a cseh bajnokság bajnoki címéért járó díjat is átvette.
 
Ezen a hétvégén Martin a bajnoki díj mellett még kézbe kapott két különdíjat is. Egyik a FIM Europe különdíja volt, amit Nagy Attila gyorsasági szakágvezető adott át neki az Európa bajnokságon elért első helyéért. A szakágvezető a dobogó tetején marasztalta Martint még egy díj átadásának erejéig, ami pedig a gyorsasági szakág junior különdíja volt Martin tavalyi teljesítményéért. Martin a 2019-es szezonban a Német ADAC sorozat NSF100-as kategóriájában fog versenyezni, ahol tavaly év végén már bemutatkozott és jelezte, hogy számoljanak vele a dobogón.
 

 
Az eredményhirdetés a MiniGP O (Ohvale) kategóriával folytatódott, ahol a harmadik helyre szólították Bagdány Mátét. Máté a technikai sport áldozata lett ebben az évben és sajnos ennek köszönhetően csúszott le a dobogó harmadik fokára. Ettől függetlenül mivel Máté első évét teljesítette a váltós kategóriában, gyönyörű teljesítmény ez tőle. Következő szezonban ismét ez a kategória a cél, ahol a dobogó legmagasabb fokára szeretne állni minél többször, az év végi díjátadót is beleértve.

 
Negyedik kategória a sorrendben a MiniGP Open géposztály volt. Ebben a kategóriában a Chrobák csapat egyik legrutinosabb versenyzője, Nagy Attila versenyzett idén. Nem is akárhogy, hiszen a bajnoki cím az övé lett. Attilát a dobogó legfelső fokára szólították és ott faggatták jövő évi terveiről, ahol elmondta, hogy nagy fába vágja a fejszéjét. Új motorral, új kategóriába lép, mégpedig egy KTM 390-es motorral a Supersport 300-as géposztályban fog versenyezni. Ez egyben azt is jelenti, hogy az utánpótlás bajnokságból a felnőtt bajnokságba lép és a nagypályákkal is meg kell birkóznia. Attila az est folyamán még egyszer a dobogóra lett szólítva, mégpedig a Minimotard kategóriában, ahol a harmadik helyet szerezte meg az év végi értékelésben.

Attila két héttel ezelőtt szintén díjátadón járt a cseheknél, ahol a Cseh Nemzeti Bajnokság Open kategóriájában elért második helyért kapta meg a kupáját, illetve a Minimotard kategóriában az ötödik helyezést érte el.
 
Attila Minimotardos díjátvételét időrendben a PitBike Junior kategória díjkiosztója előzte meg, ahol a Chrobák Motorsport Egyesület egyetlen hölgy tagja, Kolarovszki Adél szintén a dobogó tetejére lett szólítva, hogy átvegye a bajnoki címért járó díját. Adél első versenyszezonját teljesítette ebben az évben, de innentől nincs megállás. 2019-re kategória váltás következik, mégpedig egy Yamaha R125 nyergében fogja megmérettetni magát a MAMI kupa sorozat keretein belül rendezett 125 4T kategóriában, a Magyar Bajnokságban. Sokkal nagyobb, nehezebb motor, így bőven lesz tanulni-és gyakorolnivalója a szezonban.

 
Chrobák János: Ezzel a díjátadóval teljesen lezárult a 2018-as év. A színvonalas díjátadót köszönjük a Motorsport Szövetségnek, kiemelve a versenyek és egyben a díjátadó szervezőjét, Oláh Imrét.

Számomra nagy öröm, hogy az összes kategóriában dobogós helyen végeztek a tanítványaim. Négy kategóriában a bajnoki címet szerezték meg és kettőben pedig harmadikok lettek. Emellett lett egy Európa bajnokunk is, szóval nagyon sikeres szezonon vagyunk túl, amit ezúton is köszönök az összes kis tanítványomnak. Természetesen ezeknek a 7-13 éves gyerekeknek a lelkesedése, tehetsége, szorgalma mit sem érne a szülői háttér nélkül, így a szülőket is nagy köszönet illeti. A szülők egyben a gépezet támogatói is, de abban nagyon hiszek és bízom benne, hogy egyszer csak a külföldi példákat követve külsős támogatókat is sikerül bevonzani ebbe a sportba, hogy az utánpótlás nevelés tovább tudjon folytatódni. Ezúton köszönet a HJC bukósisakok magyarországi forgalmazójának, mert év eleji ajánlatát tartva, két fiatal, akik első helyen végeztek 100%-os támogatást kaptak egy R-PHA11-es sisakra és két harmadik helyezett pedig 50 000 Ft-ot spórolhat a következő sisakjából.

Úgy gondolom, egyesületünk élen jár az alapok letételében, hiszen több nemzetközi bajnokkal büszkélkedhetünk évről évre. A számok magukért beszélnek, azonban hogy a munka ne vesszen kárba, a jelenlegi versenyzők útját tovább kell egyengetni, illetve az utánpótlást biztosítani kell.

2019-ben négy különböző bajnokságban, már 12 fiatal fog az egyesület színeiben versenyezni és emellett hat amatőr felnőtt versenyző is csatlakozik a csapat színeihez. Ezek úgy gondolom szép számok a jelenlegi hazai motorsportban, amit szeretnénk újra és újra eredményekkel is alátámasztani.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.