A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 16., kedd
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.10.25, 09:47:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.25, 09:47:00

Cimkék:

Katarban, Losail esti fényei fognak helyszíneként szolgálni az idei utolsó futamnak. A Superbike világbajnoki cím már eldőlt, a Supesport futam azonban óriási izgalmakat tartogathat a nézők számára. Magyar vonatkozásban továbbra is Sebestyén Peti az egyetlen motorversenyző, aki ilyen magas színvonalon képviseli hazánkat.
Petinek ez lesz az 5. versenye a CIA Landlord Insurance Honda színeiben. Az elmúlt 2 futamon már stabilan pontszerző helyen végzett. Katarban kitűzött célja, hogy korábbi hibáiból tanulva és eddigi tapasztalatait összegyúrva, sikerüljön az idei legjobb eredményét elérnie.
 
 
„Nagyon izgatott vagyok az utolsó futam miatt. Az elmúlt 4 versenyhétvégén, amit a csapattal töltöttem sokat tanultam, fejlődtem és most szeretnék mindent összetenni, annak érdekében, hogy az eddigi legjobb eredményemet érjem el. Egyszer voltam már ezen a pályán 2 évvel ezelőtt, amikor a Superbike-ban versenyeztem. Szeretem a vonalvezetést és tudom, hogy fekszik a Hondának. Főleg arra fogok koncentrálni, hogy már az első napon felvegyem a ritmust, kicsit gyorsabban, mint Argentínában, mert ez lehet a kulcs. A motorbeállítással jó úton haladunk, nyilván lesz min dolgozni, de teljes mértékben bízom a csapatom szakértelmében.”- összegzett magyar pilóta.
 
A Honda csapatfőnöke Simon Buckmaster így fogalmazott:
Péter pontokkal a zsebében vághat neki az idei utolsó kihívásának. Tudom, hogy szeretne minél közelebb kerülni a Top10-hez és megvan rá a reális  lehetősége, hiszen ő maga, a csapat és a motor is képesek rá. Szóval lássuk mit tartogat számunkra ez a 3 nap!”
 
 
A Supersport Világbajnokság rendhagyó módon már csütörtökön elkezdődik a szabadedzésekkel, a Superpole pénteken, a futam pedig szombaton kerül megrendezésre.
 
A Spíler1 TV pénteken élőben közvetíti a kvalifikációkat, 16:50-től izgulhatunk majd, a hazai pilótáért, a szombati verseny pedig vasárnap este 19:25-kor lesz látható.
 
Sebestyén Peti az elmúlt két verseny „kulisszatitkairól” a blogján számol be részletesebben:
 
Forrás:
Faster Promotion
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.