A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.09.20, 11:44:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.20, 11:44:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén újra remekeltek a Forty Racing tehetséges fiataljai. A Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokság (RFME) következő fordulójában a Moto 5-ös kategóriában a tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zoli ismét a legjobb tízben végzett mindkét futamon, míg Varga Tibi is pontszerzőként zárt, de helyt állt a csapat harmadik tagja, Viktor Csamez.
 
Továbbra is remekel a Forty Racing ifjú tehetsége, Kovács Zoli a Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokságban – az eddigi összes versenyhétvégén mindannyiszor pontszerző végzett –, és a mostani Valenciában rendezett futamon ismételten a legjobbak között végzett, miután előbb a 6., majd utána a 10. helyen végzett, így összetettben a nagyon előkelő 8. helyen várja a folytatást. Ezúttal csapattársai, Varga Tibi és Viktor Csamez is ott voltak a Moto 5-ös kategória rajtrácsán, és az első futamon Tibi is pontszerzőként zárt (15.), míg Viktor mindkétszer a legjobb húsz között végzett, így minden dicséretet megérdemelnek mindhárman.
 
 
Kovács Zoli motorversenyző: „A hétvégét már nagyon vártam, hiszen egy különleges helyszínen rendezték a futamokat. Mar az első nap nagyon jól éreztem magam a pályán, noha sosem mentem itt, azonnal felvettem a tempóját a középmezőny elejének, ráadásul esőben is tudtam alkalmazkodni a körülményekhez. Az időmérőn képes voltam a legjobb időmet megfutni, míg az első versenyen nagyokat csatázva a hatodik helyen intettek le. Sajnos a második futamon hiába rajtoltam jól, beragadtam egy boly mögé, ráadásul a váltóm is rakoncátlankodni kezdett, így az is csoda, hogy tizedikként zártam a futamot. Ugyanakkor annak kifejezetten örülök, hogy a versenyeken az enyém volt az ötödik legjobb köridő.”
 
 
Varga Tibi motorversenyző: „Izgatottan vártam már a versenyhétvégét, hiszen még sosem motoroztam a valenciai pályán, így ezúttal új kihívásokkal kellett megküzdenem. Mindehhez hozzájött, hogy mire megszoktam mindent, motort és a körülményeket, leszakadt az ég, így azonnal átestem életem első esős edzésén is. A nehézségek ellenére rátaláltam a tempómra, úgy éreztem, hogy a középmezőny tagja lehetek a versenyen. Sajnos azonban az időmérő nem jött össze, így végül a 20. rajthelyre kvalifikáltam magam. Jól rajtoltam az első futamon, és annak ellenére sikerült a pontszerző 15. helyen végeznem, hogy végig technikai gondokkal küzdöttem. A második futamon már stabilan motoroztam, javult a köridőm is, ám éppen lemaradtam a pontszerzésről és a 16. lettem. Úgy érzem, sikerült fejlődnöm, és ez a lényeg.”
 
 
Viktor Csamez motorversenyző: „Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a versenyen, ahol rengeteget tanultam. Az időmérőn sajnos nem sikerült fényesen, így eléggé hátulról vághattam neki. Noha az első futamon jól sikerült a rajtom, sokat jöttem előre, ám sajnos megcsúsztam, így visszaestem a 19. helyre. A második verseny már jobban sikerült, hiba nélkül motorozva végül 17. lettem.”
 
A csapatfőnök abszolút elégedett volt versenyzői teljesítményével, és úgy véli, lépésről lépésre fejlődnek, így egyre közelebb kerülnek az év elején kitűzött céljaik megvalósításához. 
 
Györfi Alen csapatfőnök: „Nagyon örülök annak, hogy több, erős bajnokságban is helyt állnak fiataljaink. Egy izgalmas hétvégén vagyunk túl, és nagyon sok mindenben volt részünk. Az időjárás változó volt, de a gyerekek gyorsan alkalmazkodtak mindig a körülményekhez. Mindhárman kiváló munkát végeztek, és ami a lényeg az idei tanuló évükben, hogy a versenyen végig konstans köröket teljesítettek, és fokozatosan gyorsultak a hétvége folyamán. Gratulálok mindhárom ifjú motorosnak.” 
 
Forty Racing Média
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.