A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 16., kedd
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.11.27, 09:27:00 | Utolsó módosítás: 2017.11.27, 09:27:00

Cimkék:

A 2017-es szezon végéhez érkeztünk teljes mértékben. Bő egy hónapja rendezték a bajnokság utolsó fordulóját, ahol kialakult a végleges év végi sorrend. Utána még mindenki kihasználta az utolsó jó időket, hogy néhány kört rójon a pályákon, de a hazai időjáráshoz híven, megérkezett a tél. Ilyenkor egy esemény még mindig hátra van, az év végi díjátadó.
 
A szlovák, cseh és magyar rendezésű bajnokság futamai ennek a három országnak a pályáin zajlottak. Az év végi díjátadókat is felosztva rendezik meg, ami alapján az idei évben a csehek kerültek sorra a 2015-ös magyar, illetve a tavalyi szlovák rendezés után. Ceské Budejovice városa adott otthont eme rangos eseménynek az elmúlt hétvégén. Minden gyerek nagy izgalommal várta, hogy átvehesse a díjat, amiért egész évben küzdött, dolgozott.
 
Egy esemény keretén belül került megrendezésre a három ország koprodukciójaként szervezett nemzetközi bajnokság, illetve a csehek saját bajnoksága, ami szintén nyílt rendezés volt, szóval más nemzetiségűek is indulhattak rajta.
 
A magyarok tisztességes mennyiségű kupát vehettek át az este folyamán, aminek jelentős része a Chrobák János szárnyai alatt nevelkedő Paksi Autó és Motorsport Egyesületnél leigazolt fiatalok érdeme.
 
A legkisebbekkel kezdve, a PW50-es kategóriában Kolarovszki Mór vehette át a második helyért járó serlegét a nemzetközi bajnokságban, majd később ismét a színpadra szólították, hiszen a cseh bajnokságban is a második helyet szerezte meg. Így két hatalmas kupával ünnepelhette az estét az első verseny szezonját teljesítő hétéves Mór.
 
 
Következő kategória a MiniGP automata, ahol a PW50-hez hasonlóan automata motorokkal versenyeznek a gyerekek, csak itt már egy 110 köbcentis négyütemű motorral szerelt kis pályamotoron ülnek. Ebben a kategóriában csapatunkból két versenyző versenyzett az év folyamán. Várkonyi Tamás három ponttal maradt le a dobogós helyről az év végi értékelésben, míg Bagdány Máté első versenyszezonjában a hatodik helyet szerezte meg.
 
A MiniGP Stock kategóriában Czepó Donát, Farkas Kevin és Vincze Martin képviselte a csapatot. Donát csak a harmadik futamtól csatlakozott a mezőnyhöz, de így is a 9. helyezést sikerült neki megszereznie a 17 indulóból. Farkas Kevin a hetedik helyen végzett az év végi értékelésben, azonban Kevin sem indult minden futamon. Míg Vincze Martin megszerezte a kategória Bajnoki Címét. Martin a mezőny egyik legfiatalabb versenyzője, és Mórhoz hasonlóan őt is kétszer szólították a színpadra, hiszen nem csak a nemzetközi bajnokságot nyerte meg, hanem a csehek bajnokságában is ő gyűjtötte a legtöbb pontot az évben, így Martin duplázott a bajnoki címek megszerzésében.
 
 
A MiniGP Open kategóriában Farkas Kevin volt, aki képviselte a csapatot. Kevin a Stock kategóriában is, meg az openban is versenyzett, így egyikben sem tudhat maga mögött teljes szezont. Viszont a Stock-os hetedik helye után ismét a dobogóra szólították egy open ötödik helyért járó éremér, illetve a cseh bajnokság díjazásában ismét a színpadra hívták, mikor is a harmadik helyért járó kupát vehette át.
 
 
MiniGP 140-es kategóriában Nagy Attila versenyzett ebben az esztendőben. Attila végig a dobogó fokaiért volt harcban, majd év végére megnyugtató pontszámmal a második helyet szerezte meg. Az este folyamán, büszkén és boldogan emelte a magasba a második helyért járó trófeát.
 
 
Chrobák János: Nagyon nagy boldogság számomra, hogy ismét csillogó és örömmel teli szemeket láthattam ezen a díjátadón. Minden gyerek lelkiismeretesen dolgozik egész évben, motoroznak a 40 fokban, versenyeznek a szakadó esőben. Mindenkinek voltak rosszabb és jobb pillanatai az év folyamán, de végül ez a legnagyobb megerősítés számomra, hogy érdemes csinálni. Jó pár sikeres évet végig csináltam a motorsportban a saját karrierem folyamán, tudom milyen érzés év végén csinosan felöltözve a megérdemelt serlegemet a magasba emelni a tapsoló szurkolók, szülők, csapattársak, versenytársak, szponzorok előtt. Ezt a boldogságot látom a gyerekeken is, és kívánom mindenkinek, hogy minél többször legyen benne részük. Én igyekszem továbbra is megszerzett tudásomat átadni nekik, hogy minél gyorsabban és eredményesebben tudjanak fejlődni.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.