A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. augusztus 12., péntek
Gyorsasági Hírek
/ 135 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.08.06, 10:58:00 | Utolsó módosítás: 2022.08.06, 10:58:00

Cimkék:

A csehországi forduló vasárnapi futamát négy körrel a vége előtt piros zászlóval intették le. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a 15. helyről startolva a 11. helyen ért célba.
 
 
Szombathoz képest teljesen száraz körülmények és sokkal melegebb nap fogadta a versenyzőket. A reggeli warm up már bíztatóan alakult hiszen a magyar pilóta csupán 5 tizedre maradt el az elejétől. A versenyen aztán végig a TOP10 körüli helyeken csatázott, végül a 11. helyen sikerült célba érnie.
 
 
„Azt gondolom sikerült egyet előre lépnünk, ma sokat tudtam csatázni. Sajnos a 15. helyről indulva nehéz rizikó nélkül gyorsan előre keveredni és én mindenképpen fontosnak tartottam befejezni a versenyt, mert a sérülések és esések miatt idén nem volt idáig a legjobb a versenytempóm. A mai nap után levontuk a következtetéseket és keményen készülünk, hogy a szünet után még erősebben térjünk vissza."- mondta el a HUMDA pilótája.
 
 
A Supersport-világbajnokság mezőnyére most egy 5 hetes pihenő vár, legközelebb szeptember 9-én Franciaországban rendeznek futamot.
 
forrás: PS56 Team

Zólyomi Andrea | 2022.07.29, 11:36:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.29, 11:39:00

Cimkék:

A június elején, Spa-ban a világbajnoki versenyen elért 5. helyezését követően az elmúlt időszak fordulatokban és élményekben gazdag volt Bálint számára. ????????
 
 
Az egyik legtehetségesebb motorversenyzőnket felvették a HUMDA tehetségkutató programjába, ami komoly támogatást jelent szakmai képzésben és versenyzési lehetőségekben, továbbá szerződést kötött az MW Performance csapatával, akik a szakmai tudásuk mellett, biztosítják számára az új motort, ami egy Ducati Panigale V4. ????
 
 
Ezzel a motorral állt rajthoz Bálint 2022.07.21-én, a 2022-es TAKARÉKBANK Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa 3. fordulóján, ahol az Open 1000 kategóriában győzelmet aratott!
 
 
A fényképeket Izsó Krisztián készítette.
 
A MAMS Gyorsasági Szakága gratulál a kiemelkedő eredményhez!
 
Hajrá Bálint, hajrá Magyarok, hajrá Magyar Bajnokság! ????

 

2022.07.21-én 3. fordulójához érjkezett a 2022-es TAKARÉKBANK Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa!

Zólyomi Andrea | 2022.07.29, 11:25:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.29, 11:25:00

Cimkék:

 

Molnár Gergő a ponttáblázat éllovasaként vágott neki a rendkívüli nyári, meleg körülmények között az embertpróbáló versenynek a több mint 6 kilóméteres aszfaltcsíkon!
 
 
Geri az Alpok Adria győzelem után tért vissza a pályára, friss emlékekkel kezdhette meg a napot. Egész délelőtt a mezőny elején motorozott és az első rajtkockából várhatta a piros lámpák kialvását.
 
A HUMDA Academy versenyzője szokásos jó rajttal tudott indulni, megtarva az első pozíciót egészen a verseny végéig és egy rajt cél győzelmet aratott.
 
Ezzel tovább növelve a pont előnyét és az első helyét a bajnokságban.
Geri #48:” Az Alpok Adria győzelmem után csupán 2 hét elteltével érkeztem vissza a Slovakia Ringre, így friss érzéssel gurultam pályára. Ez egy kicsit meg is tréfált, hiszen az Alpok Adria hétvégéjén óriási szél fújt, ezzel ellentétben most szélcsend volt. Tehát újra kellet tanulnom a fékvtávokat, egy két helyen ért is meglepetés????, de ez az első etapban letisztult és jó tempóban tudtam körözni. A versenyen brutál körülményekkel kellet megküzdenünk a 30 fok feletti melegben a kb. 56 fokos aszfalton????. A gumik tapadása nagyjából 3 körig volt tűrhető, onnantól jött a korcsolya. Kétszer majdnem sikerült elesnem, egyszer az eleje csúszott úgy 3-4 métert odébb és könyökkel toltam fel magam, majd utána pedig hátulról jött a katapultálás. Nagyon örülök, hogy ilyen helyzetben is tudtam tovább javítani a köridőmön, ami 2:08.948 -at jelent. Hungaroringen folytatjuk a támadást. Köszönöm mindenkinek a szurkolást!????????"
 
Köszönöm a HUMDA Academy programnak, hogy támogatásuknak köszönhetően újra bizonyíthatom tehetségemet a versenypályákon!
Minden szurkolónak és segítőnek köszönjük, hogy mellettünk vagytok! ????
 
A képeket Izso Krisztián készítette.

Zólyomi Andrea | 2022.07.29, 10:41:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.29, 10:41:00

Cimkék:

Péntektől Mostban gurul pályára a Superbike-világbajnokság mezőnye. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti kisebb agyrászkódásból felépülve tér vissza.
 
 
A magyar pilóta az angliai forduló szombati napján bukott és bár vasárnap még rajthoz állt, a hétvége utáni vizsgálatokon kisebb agyrászkódást állapítottak meg nála. Néhány nap kényszerpihenő után azonban Peti készen áll, hogy a nyári szünet előtti hétvégét végre jó eredményekkel zárhassa.
 
 
„Az elmúlt időszak nem volt egyszerű, az angliai forduló jól indult, de aztán a szombati bukás beárnyékolta az egész hétvégémet. Szeretnék egy jó eredménnyel elmenni az 5 hetes szünetre, mert a csapat és én is megérdemeljük, hogy végre megtérüljön a befektetett munka.” – mondta el a HUMDA pilótája.
 
 
Peti mellett a hétvégén a Northern Talent Cupban versenyző fiatal magyar tehetségeknek is szurkolhatunk majd, ugyanis Farkas Kevin, Rossi Moor, Vincze Martin, Lörinc László és Varga Tibor is pályára lép majd az utánpótlás betétfutamokon.
 
 
A hétvége akciója a péntek délelőtti szabadedzésekkel indul, a futamokat és a Superpole-t az Arena4 TV egész hétvégén élőben közvetíti.
 
Hétvégi menetrend és közvetítések:
Péntek:
  1. Szabadedzés: 11:25 – 12:10
  2. Szabadedzés: 16:00 -16:45
Live Timing: www.worldsbk.com
 
Szombat:
Időmérő edzés: 10:25 – 10:45   Aréna4.hu    ARENA 4 TV! ÉLŐ
 
I. Futam 15:15   Aréna4.hu    ARENA 4 TV! ÉLŐ 
 
Vasárnap:
II. Futam 12:30     Aréna4.hu    ARENA 4 TV! ÉLŐ

A Takarékbank Gyorsasági OB + Kupa harmadik fordulójának a Slovakiaring adott otthont, ahol az NTR színeiben összesen öt pilóta mérette meg magát a különböző kategóriákban.

Zólyomi Andrea | 2022.07.27, 09:09:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.27, 09:09:00

Cimkék:

Ádám Róbert (Open 600) pozitív érzésekkel zárta a bajnokság harmadik fordulóját. Róbert annak ellenére kihozta magából a maximumot, hogy nem érezte magát csúcsformában. A kvalifikáción a 8. helyet sikerült megkaparintania, 2 másodpercet javítva a két héttel ezelőtti köridejéhez képest. A versenyen elég szoros csaták alakultak ki a mezőny közepén, hiszen hét pilóta volt egy másodpercen belül. A pilóta a rajtnál veszített két pozíciót, de néhány kört követően már a hetedik helyen motorozott. A 35 fokos hőségben egy igazán kimerítő futamot teljesített, ugyanakkor megnyugtató számára, hogy biztos helye van a TOP10-ben, továbbá hogy ismét előrelépés történ a köridők terén. Célja folytatni ezt a remek tendenciát és csatlakozni az élmenőkhöz.
 

Kecskés Bence (Open 600) motorjának futóművét a verseny előtt fel kellett újítani, és az idő szűkössége miatt előzetes tesztre nem volt lehetőség. Ez volt a kisebb probléma, az viszont alaposan megnehezítette dolgokat, hogy a futómű beállításáért felelős szakember nem jött el a Slovakiaringre. A versenyző így magára maradt, de ennek ellenére is hatalmasat ment a kvalifikáción, és a második helyről kezdhette meg a futamot. Itt sikerült egy jó rajtot vennie, és nyomás alá helyeznie a vezető pozícióban lévő ellenfelét. Azonban a technika ördöge a legrosszabbkor szólt közbe, az első fék egyszer csak megadta magát. Bence próbált a hátsót használva versenyben maradni, ám végül visszacsúszott a 4. helyre. A fiatal srác kissé csalódottnak tűnt a verseny után, hiszen egyértelmű győzelemi esélyekkel érkezett Szlovákiába.
 
 
Ernszt Norbert (Stock 600) felkészülten várta a fordulót, hiszen az elmúlt hetekben sokat edzett a csapattársaival, Maxwell Tóthnak köszönhetően pedig a futómű áthangolásával komfortosabbá tette a motorját. Legutóbb nem volt megelégedve a köridejével és az elért helyezésével sem, ezúttal sokkal többet várt magától. Mivel egy olyan motorral versenyzik, ami közelebb áll a szériagépekhez, ezért neki nagyobb kihívás tartani a tempót az élmenőkkel. A futam alatt többször is sikerült 2:17-es időket futni, ezzel két másodpercet javított a korábbi legjobbjához képest, végül a 15. helyen intette le a kockás zászló.
 
 
Borsándi Botondot ( SSP 300) az egész versenynapon végigkísérte egy műszaki hiba, amelynek következtében folyamatosan küzdött a technikával. Ennek ellenére a pályán jól érezte magát, a tapadása kiváló volt, és a nagy forróság sem viselte meg. Botond elmondása szerint a problémáktól eltekintve is eredményes napot zárt, mivel öt másodpercet gyorsult az eddigi legjobb idejéhez képest.
 

Kun Csaba (SSP 300) nagyon jól érezte magát a Szlovákiaringen, a 600-as motorok között is jól állta a sarat. Ez a futama a bajnokságba nem számít bele, de Csaba véleménye szerint ez így is egy remek tesztlehetőség volt. Az előzetesen kitűzött 2:25-ös köridőt végül az abroncsok elmelegedése miatt nem sikerült abszolválni a versenyzőnek, de így is pozitív élményekkel zárta a szlovák fordulót.
 
 
fotók: Vrumm Klikk
/ 135 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.