A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2018. szeptember 24., hétfő
Gyorsasági Hírek
/ 69 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.09.20, 11:44:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.20, 11:44:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén újra remekeltek a Forty Racing tehetséges fiataljai. A Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokság (RFME) következő fordulójában a Moto 5-ös kategóriában a tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zoli ismét a legjobb tízben végzett mindkét futamon, míg Varga Tibi is pontszerzőként zárt, de helyt állt a csapat harmadik tagja, Viktor Csamez.
 
Továbbra is remekel a Forty Racing ifjú tehetsége, Kovács Zoli a Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokságban – az eddigi összes versenyhétvégén mindannyiszor pontszerző végzett –, és a mostani Valenciában rendezett futamon ismételten a legjobbak között végzett, miután előbb a 6., majd utána a 10. helyen végzett, így összetettben a nagyon előkelő 8. helyen várja a folytatást. Ezúttal csapattársai, Varga Tibi és Viktor Csamez is ott voltak a Moto 5-ös kategória rajtrácsán, és az első futamon Tibi is pontszerzőként zárt (15.), míg Viktor mindkétszer a legjobb húsz között végzett, így minden dicséretet megérdemelnek mindhárman.
 
 
Kovács Zoli motorversenyző: „A hétvégét már nagyon vártam, hiszen egy különleges helyszínen rendezték a futamokat. Mar az első nap nagyon jól éreztem magam a pályán, noha sosem mentem itt, azonnal felvettem a tempóját a középmezőny elejének, ráadásul esőben is tudtam alkalmazkodni a körülményekhez. Az időmérőn képes voltam a legjobb időmet megfutni, míg az első versenyen nagyokat csatázva a hatodik helyen intettek le. Sajnos a második futamon hiába rajtoltam jól, beragadtam egy boly mögé, ráadásul a váltóm is rakoncátlankodni kezdett, így az is csoda, hogy tizedikként zártam a futamot. Ugyanakkor annak kifejezetten örülök, hogy a versenyeken az enyém volt az ötödik legjobb köridő.”
 
 
Varga Tibi motorversenyző: „Izgatottan vártam már a versenyhétvégét, hiszen még sosem motoroztam a valenciai pályán, így ezúttal új kihívásokkal kellett megküzdenem. Mindehhez hozzájött, hogy mire megszoktam mindent, motort és a körülményeket, leszakadt az ég, így azonnal átestem életem első esős edzésén is. A nehézségek ellenére rátaláltam a tempómra, úgy éreztem, hogy a középmezőny tagja lehetek a versenyen. Sajnos azonban az időmérő nem jött össze, így végül a 20. rajthelyre kvalifikáltam magam. Jól rajtoltam az első futamon, és annak ellenére sikerült a pontszerző 15. helyen végeznem, hogy végig technikai gondokkal küzdöttem. A második futamon már stabilan motoroztam, javult a köridőm is, ám éppen lemaradtam a pontszerzésről és a 16. lettem. Úgy érzem, sikerült fejlődnöm, és ez a lényeg.”
 
 
Viktor Csamez motorversenyző: „Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a versenyen, ahol rengeteget tanultam. Az időmérőn sajnos nem sikerült fényesen, így eléggé hátulról vághattam neki. Noha az első futamon jól sikerült a rajtom, sokat jöttem előre, ám sajnos megcsúsztam, így visszaestem a 19. helyre. A második verseny már jobban sikerült, hiba nélkül motorozva végül 17. lettem.”
 
A csapatfőnök abszolút elégedett volt versenyzői teljesítményével, és úgy véli, lépésről lépésre fejlődnek, így egyre közelebb kerülnek az év elején kitűzött céljaik megvalósításához. 
 
Györfi Alen csapatfőnök: „Nagyon örülök annak, hogy több, erős bajnokságban is helyt állnak fiataljaink. Egy izgalmas hétvégén vagyunk túl, és nagyon sok mindenben volt részünk. Az időjárás változó volt, de a gyerekek gyorsan alkalmazkodtak mindig a körülményekhez. Mindhárman kiváló munkát végeztek, és ami a lényeg az idei tanuló évükben, hogy a versenyen végig konstans köröket teljesítettek, és fokozatosan gyorsultak a hétvége folyamán. Gratulálok mindhárom ifjú motorosnak.” 
 
Forty Racing Média

A H-Moto Team 15 éves tehetsége olyan teljesítményt nyújtott idén az ADAC Junior Cup-ban, hogy felfigyeltek rá és eredményeire a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatában

Zólyomi Andrea | 2018.09.18, 10:34:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.18, 10:34:00

Cimkék:

A H-Moto Team csapata újabb, történetének egyik nagyon fontos állomásához érkezett el, ugyanis a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak spanyolországi válogatójára bekerült Kakuszi Ádám is. A 15 éves motoros már második éve versenyez az ADAC Junior Cup ifjú tehetségei között, ahol rendszeresen pontszerzőként teljesít. Az október 2-4-e között megrendezendő válogatáson a világ minden tájáról kiválasztott 100 fiatal motoros közül kerülnek ki a sorozat jövő évi résztvevői, akik a MotoGP betétfutamaként a gyorsaságimotoros világbajnokság európai versenyein szerepelhetnek majd.
 
 
A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám egyik nagy álma vált valóra azzal, hogy kiderült, őt is meghívták az október 2-4-e között megrendezendő Red Bull Rookies Cup válogatójára. A 15 éves motoros idén már második szezonját teljesíti az ADAC Junior Cup sorozatában, ahol folyamatosan pontszerzőként zárt a futamokon. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnyében edződő Ádám a spanyolországi Guadixben gurul majd vetélytársaival együtt pályára – összesen 100 fiatal tehetséget hívtak meg a válogatóra mintegy kétezer jelöltből a világ minden tájáról –, hogy kiválasszák közülük azokat, akik szerepelhetnek a jövő évi Red Bull Rookies Cup bajnoki mezőnyébe. Összesen maximum 15 ifjú motorost érhet majd a megtiszteltetés, hogy 2019-ben a sorozat tagjaként a Moto GP mezőnyével együtt, annak betétfutamában álljanak rajthoz a világbajnokság európai versenyhétvégéin.
 
 
Ádám nagyon büszke arra, hogy bekerült a kiválasztottak közé, és izgatottan várja a válogatást, ahol három napon keresztül egy számára ismeretlen pályán, egy teljesen ismeretlen motoron – egy PreMoto3-as versenygéppel – kell bizonyítania, hogy ott a helye a legjobbak között.
 
„Nagyon feldobott a hír, hogy ott lehetek a világ egyik legerősebb utánpótlás-sorozat válogatásán. Már az is nagy szó, hogy bekerültem a kiválasztott száz motoros közé. Innentől kezdve csak az a célom, hogy minél jobban felkészüljek a válogatóra, hiszen aki bekerül a bajnokság mezőnyébe, annak egész szezonban ingyen biztosítanak mindent a szervezők. Miután a spanyol pályát egyáltalán nem ismerem, így egyrészt különböző youtubos felvételeken ismerkedem az aszfaltcsíkkal, másrészt komoly mentális és fizikális felkészülést végzek az október eleji válogatóig. Természetesen motorozom is annyit, amennyit csak tudok, és ha sikerül, akkor a válogatón is használandó versenygéppel is szeretnék egyet tesztelni” –mondta Kakuszi Ádám.
 
 
Természetesen a csapat teljes mellszélességgel Ádám mellett áll, és mindenben segíti, hogy a lehető legjobb formába érkezzen a spanyolországi Guadixbe. Magán a háromnapos válogatón is segítik a 15 éves tehetséget, hiszen ezúttal nemcsak mentora, Kis Viktória lesz mellette, hanem a csapat sportigazgatója, a sokszoros vb-pontszerző Rizmayer Gábor is.
 
 
Örülünk neki, hogy kimehetünk a válogatóra, hiszen már a részvételből is sokat tanulhat Ádám. Új pálya, új motor és új környezet, valamint az ott tapasztalandó minden tényező segíti majd a fejlődésben. Biztos vagyok benne, hogy a legjobbját fogja nyújtani, de majd ott kiderül, mindez mire lehet elég. A motor a Moto3-ban használt versenygépeknél egy kicsit kisebb, de Ádám KTM-jénél erősebb, éppen ezért jó lenne, még utazás előtt kipróbálhatna egy ilyet. Mindenesetre végződjön bárhogy ez a megmérettetés, abban biztos vagyok, hogy Ádám hatalmas élménnyel fog gazdagodni” – jelentette ki Rizmayer Gábor.
 
 
Fotó: Nico Schneider, H-Moto Team  

Zólyomi Andrea | 2018.09.13, 13:23:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.13, 13:23:00

Cimkék:

A csehországi versenyhétvégén a maximumot hozta a fiatal motoros. A szombati, versenyzői eligazításon kiderült, hogy a hétvége eseményeit egyetlen napba sűrítették össze a szervezők. Ez egy bemelegítő edzést, két időmérőt és két versenyt jelentett.
 
 
Kevin jól tudott alkalmazkodni, hamar felvette a ritmust és a tempót versenytársaival. A kvalifikáció első és második felében is a második leggyorsabb időt motorozta. Így a versenynek a második rajtkockából vághatott neki.
 
Az első futamon jól kapta el a rajtott és megtartva pozícióját a célegyenes végén a második helyen fordult el. A verseny első pár körében végig rátapadt ellenfelére, majd nagy csatában a hatodik körben átvette a vezető pozíciót, ezt megtartva megnyerte az első versenyt.
 
 
 A második versenynek szintén a második helyről vágott neki. Ismét remek rajtot produkálva a célegyenes végén ugyan ebben a pozícióban fordult el, majd elkezdte kergetni a vezető pozícióban haladó ellenfelét. Majd egy jó kergetőzés és egy hiba után az ötödik körben sikerült átvennie a vezetést. Onnantól kezdve már nem adta vissza a megszerzett pozíciót, és így mind a két futamon elsőként intette le a kockás zászló.
 
Ez különösen azért nagy öröm, mert idén Kevin nyert már futamokat Csehországban és Kakucson is, de sajnos mindig az elsőt, így az összesített értékelés miatt mindig be kellett érnie a dobogó második fokával, de most sikerült neki mindkét megmérettetésen az élen végeznie így végre felállhatott a dobogó legfelső fokára.
 
 
 Rengeteg munka és kitartás van amögött, hogy idáig eljutott, ez nem lett volna lehetséges a támogatók és a pertnerek nélkül. A következő fordulót Kakucson rendezik, ahová mindenkit szeretettel vár a csapat.
 

Zólyomi Andrea | 2018.09.12, 11:12:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.12, 11:12:00

Cimkék:

Közeledik a spanyol European Talent Cup első őszi fordulója Jerezben. A bajnokságból még három verseny van hátra, Görbe Soma és a Sport&Events Academy csapat célja pedig, hogy minél sikeresebben zárják a tanuló évnek bejegyzett első szezont.
 
 
Görbe Soma a versenyek között is sokat motorozik itthoni  edző motorjával, hiszen ez az első év, hogy pre-moto3-al versenyez, ami teljesen eltérő az általa korábban használt Ohvale kis motoroktól.
 
Soma és csapata, a nyári szünet alatt többször is teszteltek a Hungaroringen, hogy minél több beállítást ki tudjanak próbálni és versenyhelyzetben alkalmazni. Az elmúlt hétvégén Slovakia Ringen rendeztek egy szlovák nyílt nemzetközi bajnoki futamot, ahol Soma elképesztő teljesítménnyel megnyerte az időmérő edzéseket erősebb motorok ellen. A szombati futamon második lett, vasárnap pedig csak egy technikai hiba választotta el az első helytől.
 
 
A Sport&Events Academy fiatal tehetsége is összefoglalta a hétvégét:
 
„Pénteken érkeztünk meg, nem volt túl jó idő és rögtön láttam, hogy elég technikás a pálya. Ennek örültem, mert a Spanyol Bajnokságon minden pálya új nekem, ezért fontos, hogy tudjak tesztelni számomra ismeretlen terepen. Szombaton megnyertem az időmérőt, a versenyen a másik pilótának erősebb volt a motorja a kigyorsításokon, mivel az egy rendes moto3, nekem pedig pre-moto3 az edzőmotorom, így csak második lettem. Vasárnap már megvolt a taktikám, hogyan tudom megtartani a vezető pozícióm és vezettem is végig a versenyt. Sajnos az utolsó körben éreztem, hogy drasztikusan lassul a motorom, leblokkolt a hátsó kerekem, gyorsan behúztam a kuplungot, hogy ne essek el és így sikerült nagyobb kár nélkül leraknom a motort, de sajnos mint utóbb kiderült a motorblokk adta meg magát. Elég csalódott voltam, mert meg tudtam volna nyerni a futamot, de legalább jó gyakorlás és tapasztalat volt!”
 
 
A padokban is  mindenki elismerte a 12 éves pilóta teljesítményét! A Slovakia Ring versenyigazgatója így fogalmazott: „ Aki eddig nem ismerte Görbe Soma nevét Szlovákiában, most egy életre megjegyezte!”
 
Görbe Soma következő versenye szeptember 29-én lesz Jerezben.

Zólyomi Andrea | 2018.09.12, 10:58:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.12, 10:58:00

Cimkék:

Az RXP team, Luca Pasini és Alessandro Falzone vezetésével olyan hatalmas tehetségnek tartja a fiatal versenyzőt, hogy nem is egy, hanem azonnal két évre elkötelezték maguknál. Ez azt jelenti, hogy a 2019-es és a 2020-as szezonban Kecskés Bence premoto3 kategóriában fog versenyezni, számára ez egy hatalmas előrelépést jelent. Ezek a motorok már 250 köbcentis Yamaha blokkal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy kb. 40 lóerősek. Ezt az erőt 17 colos kerekek viszik át az aszfaltra.
 
A csapat szerint Bence messzemenőleg megállja a helyét ebben a kategóriában. Luca Pasini véleménye, hogy amit a kis versenyző megtanult a kis 12 colos kerekű motorokkal, azt a tudást most, itt a premoto3-as kategóriában tudja kamatoztatni.
 
 
„Nagyon várom a jövő évi szezont! Már megkezdtem a felkészülést, az RXP csapat teljes professzionalizmusával mögöttem áll, mind a személyes edzések, mind a motoros pályán történő tréningek során. A modern technikára támaszkodva távolról is tudok webkamera segítségével kommunikálni az olasz csapat bármely tagjával. A szerződésben ki is kötötték, hogy ha szükséges, napi szinten tájékoztassuk őket bármi eseményről, amely fontos lehet a felkészülés során számukra. Köszönöm szépen Luca Pasininek, Alessandro Falzonénak és a csapat többi tagjának, hogy megadták ezt a nagy lehetőséget és a bizalmat számomra.
 
Valamint köszönöm az idei támogatóimnak, szponzoraimnak, a magyar csapatomnak a Forty Racingnek-, és a mentoromnak Győrfi Alennak a segítséget, rá mindig számíthattam bármiben, de legfőképpen anyukámnak és apukámnak, hogy mindig mellettem állnak. Köszönöm, hogy ennyien nyomon követitek a fejlődésemet, nagyon jó érezni, hogy vagytok nekem.”
/ 69 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.