A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2019. október 15., kedd
Gyorsasági Hírek
/ 97 oldal

Nincs megállás a Magyarországot képviselő pilóták háza táján, hiszen ismét duplán izgalmas hétvége következik!

Zólyomi Andrea | 2019.10.11, 10:16:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.11, 10:16:00

Cimkék:

Sebestyén Peti a nyári szünet óta kiváló formában szerepel, az elmúlt 2 versenyen kimagasló teljesítménnyel hozta a TOP10-es eredményeket a kisebb technikai problémák ellenére is.
Argentína új pályának számít a Superbike-világbajnokságon, hiszen tavaly rendeztek itt először futamot. A pálya nagyon technikás és a tapadás hiányával is meg kell majd küzdeni a versenyzőknek az első szabadedzéseken.
 
 
„Magny-Cours után még magabiztosabb lettem, mint korábban, mert nagyon jó irányban léptünk előre a csapattal a motor beállításait illetően és az összes időjárási körülményben gyorsak tudtunk lenni. Tudom, hogy képes leszek a idei legjobb eredményeimet elérni az utolsó 2 futamon, mert jó formában vagyok és mentálisan is erős. Argentína nem a legkedvezőbb pálya a motornak, a lassú és rövid kanyarokkal, de van rá ötletünk hogyan tudjuk ezt megoldani. Múlt évben élveztem itt a versenyzést nagyon fontos lesz, hogy az első 3 sorba tudjam magam kvalifikálni és szeretnék jó versenytempót! Nyomni fogom, hogy visszaszerezzem a 10. poziciót az összetettben is!”
 
A Mugen Racen Junior Team csapata  Albaceteben folytatja a szezont, ezúttal is 5 versenyzővel, köztük Rossi Mooral és Görbe Somával.
Rossi Moor a múlt hétvégén még kisebb motoron, de annál nagyobb színvonalú eseményen vett részt, az Ohvale világversenyén két kategóriában, ahol a 190 cc-ben még egy pole poziciót is begyűjtött. Ezen a hétvégen aztán aztán ismét a Honda pre moto3-as gépére pattanhat. Görbe Somának  az egyik kedvenc pályája Albacete, tavaly itt érte el legjobb eredményét, így ő is bizakodva várja a futamot.
 
 
Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója is Spanyolországba utazik a fiúkkal:
„Megállás nélkül folytatódik a motorsport, nagyon fontos ez az időszak, hiszen az egész éves kemény munka láthatóan kezd beérni minden pilóta számára. Soma és Rossi Spanyolországban, Albacetében fognak versenyezni, itt is teszteltünk néhány hete a fiúkkal, mert főleg Rossi számára fontos, hogy ismerkedjen a pályával.
Továbbra is elsősorban azt várom, hogy minél több kilométert megtegyenek, jól felépítsék az edzéseket és fokozatosan jussanak el a legjobb teljesítményhez a versenyre időzítve. Vasárnap most csak 1 verseny lesz, arra kell koncentrálni, hogy minél jobb helyre sikerüljön kvalifikálni, mert az időmérő és a rajt kulcsfontosságú lesz.
Peti esetében pedig azt mondanám, hogy Argentína a steakek hazája, így már biztosan jó helyen van. Idén folyamatosan mutatja, hogy milyen érett motorversenyző lett, és várom, hogy a körülmények, a csapat, a beállítások és minden összeálljon és ismét egy nagyot előre lépjen.
Argentínában ha nem jön közbe semmi nehézség szerintem jó lehetősége lesz erre! A pálya nem kedvez a Hondáknak, de mivel jól érzi magát a motoron ez biztosan egy plusz löketet fog adni. „
 
 
 
Sebestyén Peti versenyhétvégéjét a SpílerTV közvetíti majd az esti órákban.
 
Szombat, Spíer1 TV:   Supersport kvalifikáció                      19.15 csúsztatott élő
Vasárnap, Spíler1 TV: Verseny                       19:10               ÉLŐ!!!
 
Az European Talent Cup versenyt pedig a CEV Repsol youtube csatornáján lehet majd nyomon követni vasárnap 12:00-tól!
 
https://www.youtube.com/watch?v=N6MRg2E4-RY&list=PLUx79Yg2fqDFtHTyMEAo7kgw9UgQ8Jhy2
 
 

Zólyomi Andrea | 2019.10.09, 15:23:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.09, 15:23:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén Vallelungában rendezték a CIV PreMoto3-as bajnokság utolsó fordulóját, amelyen természetesen Kecskés Bence is rajthoz állt. A fiatal fiú egy sérülés után érkezett meg Olaszországba, ahol a CIV orvosi stábja csak egy alapos vizsgálat adta meg neki a rajtengedélyt.
 
 
A vizsgálat miatt Bence kénytelen volt teljes egészében kihagyni a csütörtöki edzésnapot, így csupán egyetlen felmenetele maradt a kvalifikáció előtt ismerkedni a pályával. Az időmérő edzésre fájdalmak között gurult ki a pilóta, aki ráadásul még a fékbeállításokkal is küszködött, de tette a dolgát becsülettel, és a 20. helyen intette le a kockás zászló. Másnap délelőtt újabb időmérő következett, ahol 17. helyen hozta be a motort, így a két eredmény alapján a 19. pozícióból vághatott neki a hétvége első versenyének.
 
Bence a szombati futam rajtját remekül kapta el, sokáig a 14. helyen motorozott, és végül egy relatív eseménytelen versenyt teljesítve 16.-ként ért célba. Vasárnap egy-egy warm up és futam várt Bencére, amelyen - az egyik versenyzőtársa bemelegítés közben történt sajnálatos bukása miatt - egy hellyel előbbről kezdhette meg a versengést. A második verseny jól indult, a harmadik körben már a 12. pozícióban haladt a magyar fiú, ekkor azonban egy szerencsétlen tapadásvesztésnek betudhatóan elesett.
 
 
Bence azonnal összeszedte a magát, majd a saját legjobb idejét másodpercekkel verve jócskán faragott az esés után kialakult hátrányából, ám egy eseteges rásérülés veszélye és a közelgő Red Bull Rookies Cup miatt végül jobbnak látta kiállni a versenyből. A szakvezetés bölcs döntésként üdvözölte a versenyző tettét, és mindenben támogatja az eddigi karriere legnagyobb lehetősége előtt álló tinit!
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP – Sic58 Magyarország
Fotó: RXP – Race for Passion

Zólyomi Andrea | 2019.10.08, 12:30:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.08, 12:30:00

Cimkék:

Fantasztikusan indult az Ohvale World Series a Mugen Race Junior Team pilótái számára. A 3 magyar versenyző közül a pénteki és szombati napokon Rossi Moor dominált a 160 és 190-es kategóriában is, pole pozícióból várhatta a versenyeket.

Vasárnap azonban utolérte őket a technika ördöge, Rossinak szinte az összes versenyén problémái adódtak a motorral. Farkas Kevin számra nehezen indult a hétvége, a szabadedzések után azonban változtattak a beállításokon és ez az összetett 4. helyet eredményezte. Az újonc Surányi Balázs remekül szerepelt a számára új motoron, ismeretlen kategóriában, idegen pályán, a délutáni menetben azonban becsúszott egy szerencsétlen esés. 
 
 
Farkas Kevin így összegzett: 
„Ma reggel a szabadedzésen átállítottuk a motort, az első versenyen 4. lettem, a második versenyen 6., így összetettben a 4. a World Seriesen! Nagyon boldog vagyok, mert rendkívül erős volt a mezőny, 16 ország képviseltette magát!
Köszönöm szépen Rossinak a jó tanácsokat és apukámnak a szerelést!
 
 
Surányi Balázs bár nem így tervezte, pozitívan értékelt:
„Túl vagyunk a vasárnapi 2 versenyen, az első futamon nagy küzdelemben 7. lettem, jól rajtoltam, de  a guminyomás miatt visszaestem, aztán a második versenyen nem úgy alakult, elestem a 6. helyen, egy high side volt, kisebb sérülésekkel megúsztam.
Nem úgy sült el a vége, ahogy gondoltam,  de azért jó tapasztalat volt nem vagyok elkeseredve és készülök a következő kihívásokra!”
 
Rossi Moor számára a kitűnő kezdés után sorra jöttek a balszerencsés fordulatok:
„Ez volt a legpechesebb hétvégém  a szezonban. Szerettem volna mindkét kategóriában a győzelemért harcolni, de sajnos állanódan közbeszólt valami gond a motorral, sőt még egyszer a mezőny végéről is kellett rajtolnom. Jó volt a tempóm egész hétvégén, a második versenyen 5 mp-el vezettem, de egy váratlan high side miatt elestem és aztán már nem tudtam visszazárkózni. Csalódott vagyok, de tanultam ebből is és most már csak a következő Albacete-i futamra koncentrálok!”
 
 
Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alappítója sem örült a szerencsétlenségeknek:
„Sajnos a mai napon ami elromolhatott az elromlott Rossinál. Kár érte, mert az edzéseken és a kvalifikáción megmutatta, hogy a tempója alapján mindkét kategóriában a győzelemre esélyes! Balázs is és Rossi is esett, ennek természetesen nem örülök, de tanulnak ebből is!
Kevin azonban 4. lett az összetettben, ami egy hatalmas előrelépés számára ebben a nemzetközi mezőnyben! Balázs is egy nagyon kemény bajnokságban debütált és szépen helyt állt!
Összeségében  nem mindenki számára pozitív a végeredmény, de ez is egy tapasztalat és ilyen a motorsport, az ördög sosem alszik. Aminek nagyon örülök, hogy sokan jöttek különböző országokból gratulálni a fiúk technikai képzettségéhez és teljesítményéhez, ami azt jelenti, hogy jó munkát végzünk az Academyvel!”
 
 

Zólyomi Andrea | 2019.10.07, 11:15:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.07, 11:15:00

Cimkék:


Györfi Alen ugyan idén már négy futamot teljesített a Supersport-világbajnokságon, ám a Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka nagy váltásra készül. Feladta világbajnoki szereplését azért, hogy pályafutását az Egyesült Államokban folytassa. Az első futamra két hét múlva kerül sor Daytonában.
 
 
A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban. A magyar motoros március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Az itteni remeklését nem felejtették el, és most jött el az ideje, hogy Alen – aki azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon versenyzett –, visszatérjen, és valóra váltsa az amerikai álmot.
 
 
Pedig már négy világbajnoki versenyhétvége van a háta mögött idén, és futamról futamra javult a teljesítménye, és legutóbb, Portimaóban a versenyen a 20. helyen intette le a kockás zászló. Azonban szeptember 27-29-én, Magny-Coursban rendezett futamon már nem vett részt, ugyanis mint kiderült, a pályafutásában jelentős változás következik, és az Egyesült Államokban fog versenyezni. Az első futamra éppen Daytonában kerül majd sor nem egészen két hét múlva.
 
 
Györfi Alen motorversenyző: A világbajnoki szereplés véget ért számomra, de csak azért hoztam meg ezt a súlyos döntést, mert megkaptam azt a lehetőséget, amire régóta vágytam. Innentől kezdve kizárólag az amerikai karrieremre fogok koncentrálni, és az Egyesült Államokban fogok versenyezni. Az utolsó vb-futamot is azért hagytam ki, mert nagy hangsúlyt fektessek az amerikai felkészülésemre, mivel a fő célom, hogy jövőre az első ötben végezzek a Daytona 200-on. Október közepén lesz az első amerikai versenyem, egy sprintfutam a daytonai pályán, és abban bízom, hogy a lehető legjobbat sikerül kihoznom magamból. Remek csapattal dolgozom együtt, és biztos vagyok benne, sikerül valóra váltanom az álmomat.”
 
 
fotó: Forty Racing

Zólyomi Andrea | 2019.10.04, 09:38:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.04, 09:38:00

Cimkék:

Hétvégén kerül megrendezésre először a történelemben az Ohvale World Series az Adria Raceway-en.  Akik követik a olasz gyerekmotorok innovációját megalkotó márka munkásságát korábban már találkozhattak az Ohvale bajnokságokkal különböző országokban, valamint az Európa bajnoksággal is.
Idén először világszintre emelték az Ohvale pilóták összecsapását, a World Series nevű rendezvényen 16 ország fogja képviseltetni magát 3 kategóriában.
 
 
A Mugen Race Junior Team színeiben az Olasz bajnokság ezüstérmese, és az Amerikai Ohvale Talent Cup győztese, Rossi Moor 160 és 190 kategóriában is elindul, illetve az egész évben remekül teljesítő Farkas Kevin is nagy reményekkel gurulhat aszfaltra . Újonnan csatlakozik a csapathoz Surányi Balázs, aki először fog ebben a kategóriában versenyezni.
 
Rettentően örülök ennek a lehetőségnek, úgy gondolom, hogy mentálisa felkészültem rá
2 napom lesz a pálya megtanulására és a motor megszokására, amivel egyszer voltam eddig tesztelni. De ez a lehetőség plusz motivációt ad és meg fogok tenni mindent, hogy  élni tudjak ezzel a lehetőséggel.”
 
 
 
Mint mindig, Stefano Favaro ezúttal is a helyszínen segíti a fiatalokat és jó szereplést vár a magyar alakulattól:
”Először is szeretnék ismételten köszönetet mondani a Mugen Race magyar márkának, hogy immáron a legkisebbek is Mugen Race Junior Team néven tudnak rajthoz állni, köszönjük szépen a támogatást ezen a nemzetközi viszonylatban rendkívül fontos eseményen.
Rossi a sikeres European Talent Cup szereplés után 2 kategóriában is elindul majd, hiszen Amerikában 160 cc bajnok, Olaszországban pedig a 190 cc ezüstérmese, azt gondolom az egész éves teljesítményét látva, hogy mindkét kategóriában nem csak a pódiumra, de akár a győzelemre is esélyes lehet.
Farkas Kevintől  is nagy előrelépést tehet,  sokat készült erre a megmérettetésre és már Olaszországban is megmutatta, hogy nagyon közel tud kerülni a pódiumhoz!
Nem utolsó sorban pedig nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy csatlakozott utánpótlás csapatunkhoz Surány Balázs is. Már sokszor láttam Balut motorozni, nagyon tehetséges. Új pályán és új motoron biztosan neki lesz a legnagyobb kihívás, de a teljes technikai hátteret biztosítani fogjuk neki és az Ohvale is! Rossi és Kevin segíteni fog neki, ami megkönnyíti majd, hogy hozzászokjon a motorhoz. ”
 
 
/ 97 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.