A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 22., hétfő
Gyorsasági Korábbi hírek
/ 98 oldal

Zólyomi Andrea | 2015.08.10, 10:46:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.10, 10:46:00

Cimkék:

Elkezdődött az Alpok Adria / Imrc hungaroringi hétvégéjének zárónapja, vele együtt a tárgynapi kvalifikáció, amely nem hozott különösebb meglepetéseket.
A „legkisebb” kategória, a Moto 3 idő elleni küzdelmének győztese ismételten Laczkó Máté, remélhetőleg a versenye ezúttal jobbra sikeredik, mint tegnap.
 
Superstock 600-ban is mintha másolták volna a tegnapit a srácok: Juhász Dávid végzett Györfi Alen előtt, Somosi Alexander is megtartotta a távolságot, a Tomracing különítményéhez, a Sabau Adrián, Lóránd Tamás Antal kettőshöz hasonlóan. Itt a délutáni verseny különösen izgalmas lesz, a sok hazai induló miatt is.
 
Ha azt mondtuk, hogy nem történtek ma igazi meglepetések, akkor ez alól a supersport 600 a kivétel: Chrobák János, Németh Balázs… Nehéz volt elképzelni, hogy a két fiatalemberen kívül más is bele tud majd szólni a délutáni, második verseny történéseibe - az időmérőből kiindulva megdőlni látszik a történet. Németh Balázs visszavágott a tegnapi fiaskóért, és meggyőző eredménnyel pole-ba lőtte magát! Chrobák János kicsit visszafogottabban teljesítve a negyedik pozícióba kvalifikált, Végh Noét a 18. helyen intette le a kockás zászló .
 
A supersport 1000-ben Fenyvesi Gábor a 11. helyet szerezte meg, a sorozat másik magyarja, Kis Viktória tegnapi csúnya bukása után lábadozik - nem tudta vállalni a szereplést. A fiatal versenyzőhölgy közösségi médiában tett utalást állapotára, mely szerint komoly probléma nincsen, de alaposan megütötte magát, így várhatóan hosszabb pihenésre lesz szüksége.
 
Superbike-ban minden a „régi”, Bezzegh István a 18., Bucsi Róbert 24., míg Vígh György nem tudott indulni ezen az edzésen. Őszintén reméljük, Istvánnak vagy Róbertnek sikerül megfejelni tegnapi teljesítményét, és az első tízbe, vagy akár előrébb kerülni.
 
Nemrég ért véget a délelőtti program, melynek záró felvonásaként az Imrc 600/1000 kategória gurult pályára. A Warm up-on Kovács Bálint kisebb balesetet szenvedett, de mind ő, mind a motor rendben van, a csapat pedig készül a délutáni megmérettetésre.
 
Írta: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2015.08.10, 10:19:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.10, 10:19:00

Cimkék:

Ebben a rekkenő hőségben nem jó sem állni, sem feküdni… Bizonyára hasonlóan gondolkodhatnak a Hungaroringet ezen a hétvégén benépesítő motorversenyzők, akik inkább az ülő pozíciót, és a versenyzést választották: így áll a helyzet az időmérő edzések végeztével az Alpok Adria Imrc gyorsasági bajnokság hétvégéjének első versenynapján. Beszámolónk:
 
A napot a 125/Moto3/Stock250 kategória nyitotta, melynek egyetlen magyar résztvevője, Laczkó Máté játsznyi könnyedséggel húzta be az első helyet, és indulhat majd a pole-ból a délutáni első versenyen.
 
A legtöbb honi indulóval futó géposztálynál, a superstock 600-ban is hazai siker született! Juhász Dávid Györfi Alennel vívott nagy csatájából végül az előbbi került ki győztesen, a két fiú rajtolhat majd az első két helyről, őket kissé leszakadva Somosi AlexanderSabau Adrián és Lóránd-Tamás Antal követi.
 
A supersport 600 szériában Chrobák Jánoson kívül ezúttal Németh Balázs is nevezett, és jól tette, hiszen Jánossal erős duót alkotva, - egy kicsivel lemaradva tőle - megszerezték az első két helyet, erős versenyt remélhet itt is a magyar kontingens.
Az 1000-es „buliban” két fiunk” harcol, Kis Viktória és Fenyvesi Gábor személyében. Utóbbi nem teljesen egészségesen a 9. pozíciót, Viktória a 11. helyet kaparintotta meg, szépen helytállva a borzalmas hőségben.
 
A superbike mezőnye bővült, Bezzegh Istvánon kívül ezúttal Vígh György és Bucsi Róbert is nekiveselkedett az ellenfelek és hőséggel szembeni harcnak! Erőfeszítéseik ezúttal a középmezőny alsó felébe bizonyultak elegendőnek.
 
Az Imrc cup 600/1000 kiírásában szintén fiainknak tapsolhattunk! Az edzésen Hirczi Zoltán 1000-ben szerzett első helye megkérdőjelezhetetlen, 600-ban viszont óriási küzdelem alakúlt ki az edzést sokáig vezető Csányi Gergő és a szemtelenül fiatal és tehetséges Kovács Bálint között. A két H-Moto Team pilóta közül az előbbi bukásával az edzés kétharmadánál kiszállni kényszerült, de a harmadik helyet így is megcsípte csapattársa előtt!
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
 

Zólyomi Andrea | 2015.08.10, 10:02:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.10, 10:02:00

Cimkék:

Hőség, benzingőz, bukások és nagy győzelmek... Erről maradt le, aki az "unortodox" időjárást okolva nem látogatott ki szombaton a Hungaroringre. De ma még mindez pótolható, keljetek korán és útra bátran, remek versenyek szem és fül tanui lehettek!
 
A délelőtti időmérők után, a rövid ebédszünet végeztével a fiúk gyorsan egymásnak is estek, a moto 3 kategóriában érdekelt Laczkó Máté ezúttal nem volt olyan domináns, mint a kvalifikáció során. A harmadik helyet szedte össze a Mami Se versenyzője, amivel gyaníthatóan nem igazán volt elégedett...
 
superstock 600 kategória igazi eszeveszett küzdelmet hozott, ahol Juhász Dávid és Györfi Alen óriási "mit nekünk a meleg" versenyzése parádésra sikerült, és végül Dávid sikerével végződött. Alen sem panaszkodhat, hiszen bőven megvolt benne a potenciál a győzelemhez, amit bizonyított a versenyben futott leggyorsabb köre is! 
 
Őket Somosi Alexander követte az Alpok Adria értékelésben, 12.-ént. Az Imrc cup-ban szintén a Dávid Alen kettős vitte a prímet, Alexander a negyedik lett, míg a Tomracing két nevezett pilótája Sabau Adrián és Lóránd Tamás Antal sorban az ötödik és hatodik helyen zártak.
 
Supersport 600-ban sem engedtek a dupla magyarból a fiúk, "rendesen odavertek" a mezőnynek... Chrobák János és Németh Balázs nem sok esélyt hagyott a szépszámú nemzetközi ellenlábasnak, első második hellyel mutattak irányt. A harmadik hazai versenyző, Végh Noé ezúttal nem ért célba.
 
Supersport 1000-ben már nem alakultak ilyen szépen és szerencsésen a dolgok. Fenyvesi Gábor és Kis Viktória is kiesett, utóbbit bukásának utóéletével, medence zúzodással a Honvéd korházban ápolják, egy napig megfigyelik. Innen is jobbulást kívánunk a népszerű és kedves lánynak, Wiccának!
 
superbike kiírásban ezúttal Bezzegh István "Tyű-n" kívül másik két fiunk is feltűnt, de ők a "csak" az Imrc cup-ban voltak érdekeltek. Míg István az összes induló között az előkelő tizenharmadik helyet, Imrc-ben pedig ezüstöt szerzett, Bucsi Róbert Imrc negyedik teljesítménye megsüvegelendő. Vígh György feladni kényszerült versenyét.
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
Képek: Háfra Zsolt

Zólyomi Andrea | 2015.08.07, 13:05:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.07, 13:05:00

Cimkék:

A Tomracing Motorsport doyenje a Hungaroringen tér vissza az IMRC és a Magyar Bajnokság küzdelmeibe a júniusi hatalmas bukását követően.

 

Ezen a hétvégén a Hungaroring látja vendégül a legjobb magyar és közép-európai gyorsasági motorosokat, ugyanis most rendezik meg az Alpok-Adria, az IMRC és a Magyar Bajnokság utolsó előtti fordulóját. A versenyről természetesen nem hiányozhat a Tomracing Motorsport sem, a csapatot a Superstock 1000-es kategória 2013-as IMRC bajnoka, a június elején súlyosan bukó Fenyvesi Gábor képviseli majd.
 
Amikor június elején a pannoniaringi IMRC és Magyar Bajnokság második fordulójában Fenyvesi Gábor a pénteki tesztnapon óriásit esett, senki sem gondolta, hogy csak a mostani hétvégén tud majd visszatérni. A Tomracing Motorsport doyenje az akkori bukásakor komoly zúzódásokat szenvedett, és bizony beletelt pár hétbe, mire a 2013-as IMRC bajnok annyira felépült fizikailag, hogy ismét harcba szállhasson a bajnoki pontokért. Ráadásul mindezt egyik kedvenc pályáján, a Hungaroringen teheti meg, ahol a Superstock 1000 kategóriában áll majd rajthoz. Fenyő abban bízik, képes lesz a nagy meleggel is megbirkózni, mert ha igen, egy szép eredménnyel az IMRC összetettjében akár a dobogós helyeket is megközelítheti annak ellenére, hogy négy futamot kénytelen volt kihagyni. Ugyanis a harmadiktól „mindössze” 31 pontra van lemaradva, amit – némi szerencsével és remek teljesítménnyel – jelentősen le is csökkenthet.
 
 
„Nagyon vártam már ezt a hétvégét. A csehországi Mostban rendezett fordulót sajnos még ki kellett hagynom, mivel a fizikai állapotom akkor nem engedte, hogy rajthoz álljak, de szerencsére mostanra már teljesen rendbe jöttem. Bár így is komoly nehézséget fog okozni a rekkenő hőség, de állok e kihívás elé. Ha a meleget legyőzöm, bármi megtörténhet. A bajnokság tudom, hogy már elúszott, de az összetettben a dobogó még nem, ezért a hazai közönség előtt mindenképpen szeretnék jó eredményt elérni” – jelentette ki Fenyvesi Gábor a csütörtöki teszteket követően.
 
A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora úgy véli, ha versenyzőjük fizikailag bírja majd az extra megterhelést, akkor a bajnokság szempontjából fontos pontokat szerezhet a Hungaroringen.
 
„Gábor egy nagy bukás után tér vissza a hétvégén. Szerencsére sikerült több teszten is részt vennie, bár a fizikai állapota még mindig nem az igazi. Reméljük, bírni fogja a bőven harminc fok feletti hőmérsékletet. Neki most ez lesz a legnehezebb feladat, de ha leküzdi, akkor biztos vagyok abban, hogy odaérhet mind az IMRC mind a magyar pontversenyben a legjobbak közé” – fogalmazott Biel Richárd.
 
Fotó: Tomracing Motorsport

Zólyomi Andrea | 2015.08.07, 11:14:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.10, 20:05:00

Cimkék:

Egyedüli szamurájként, magyarként küzd és állja a sarat az Alpok Adria superbike mezőnyében Bezzegh István, akit az előző forduló történéseiről, valamint a hungaroringi hétvége esélyeiről kérdeztünk.
 
Kedves István. Több mint nehézkes volt a superbike kategória versenyeinek lebonyolítása a csehországi Mostban, nagyon gyakori visszatérő vendég volt a piros zászló. Szelídebb motorosokra van kilátás a hétvégi, hazai futamon?
Bezzegh István, Superbike Race Team:
A mosti pálya karakterisztikájából adódóan mindez várható volt, az ottani első sikán veszélyesen szokott festeni. Bajos, amikor negyvenfős mezőny próbál helyezkedni olyan ponton, ahol maximum ketten férnek el egymás mellett… De visszatérve a kérdésre, ezúttal nyugodtabb futam elé nézünk.
 
Legutóbb a középmezőnyben sikerült végezned. Mit vársz a Hungaroringen?
Hát, szeretnék az alsó középmezőnyből a felsőbe kerülni, tíz tizenöt pozíciót előrelépve javítani a legutóbbi helyezésemhez képest.
 
Több versenyzőtársadnál is érdeklődtünk már, de a te véleményedre is kíváncsiak vagyunk – miként készülsz a várható embertelen hőségre?
Nincs különösebb titok, igyekszem majd minél többet hűteni magam a gépet és embert egyformán megviselő forróságban. A Hungaroring fekvésénél fogva rendelkezik egy különleges mikroklímával, amely nem először tréfál meg minket, és vélhetően nem is utoljára…
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
Képek: Háfra Zsolt
/ 98 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.