A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 21., vasárnap
Enduro Hírek
/ 49 oldal

Zólyomi Andrea | 2023.12.07, 09:09:00 | Utolsó módosítás: 2023.12.07, 09:09:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team színeiben induló, Hungarian Motorsport Academy által támogatott fiatal pilóta összetett harmadik helyezéssel kezdte meg a SuperEnduro GP junior világbajnokságának 2024-es szezonját, most hétvégén pedig újabb kihívással kell szembenéznie.
 
 
Ezen a szombaton ugyanis már Lengyelországban, Krakkóban találkozik egymással a világ teremendúró sportjának elsővonalas utánpótlás mezőnye, ahol természetesen Roland is rajthoz áll. A váci versenyző számára nem lesz ismeretlen ez a közeg, 2023-ban már kétszer is versenyzett Lengyelországban, sőt, épp Krakkóban debütált a junior világbajnokságban. Akkori elmondása szerint egy puha talajú, nagyon technikás pálya várta, ahol sokat számított a triálos képzettség. Ez utóbbit azóta már rendszeresen gyakorolja Liszka Roland, akinél az azóta gyarapodott ilyen irányú tudás bizonyosan jól fog majd jönni az erős nemzetközi ellenfelekkel szemben. Krakkóban is edzések, kvalifikáció, majd három verseny vár a fiatal magyar fiúra, aki a remek szezonkezdéssel nagyon magasra tette a lécet. Mindazonáltal Roland nem helyez magára nyomást, most is a stabil TOP5-ös helyezés lesz a célja a Laller Racing Dakar Team tehetségének, akit várhatóan szépszámú magyar szurkoló is elkísér majd a SuperEnduro GP junior világbajnokságának második fordulójára.
 
 
 
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2023.11.30, 09:52:00 | Utolsó módosítás: 2023.11.30, 09:52:00

Cimkék:

Tisztelt tagszervezeti vezetők,
 
Értekezletet hívunk össze a 2024-es szezonban tervezett szabálymódosítások és az előzetes versenynaptár egyeztetése céljából.
 
Helyszín: Magyar Sport Háza, földszinti tárgyaló 
Időpont: 2023.12.05. kedd 18:00
 
Számítunk megjelenésetekre és várjuk észrevételeiket, javaslataitokat!
 
MAMS Enduro 

Zólyomi Andrea | 2023.11.28, 17:23:00 | Utolsó módosítás: 2023.11.28, 17:23:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team színeiben induló, Hungarian Motorsport Academy által támogatott fiatal versenyző tegnap megkezdte a 2024-es szezont, méghozzá nem is akárhogy. Sporttörténelmet írva harmadik helyezést szerzett a junior világbajnokságon, és komolyan letette a névjegyét a nívós nemzetközi mezőnyben.

 

 

A fiatal pilótára kemény menet várt, hiszen az edzések, a kvalifikáció, majd mind a három futam ugyanazon az estén, rövid idő alatt zajlottak. Roland az első pillanattól kezdve erős tempót mutatott, és folyamatosan az általa vágyott top5-ben motorozott. A kvalifikáció ennél is jobban alakult, ahol a váci versenyző a harmadik helyet kaparintotta meg, amivel az első és a harmadik futamon az első sorból rajtolhatott.
A #78-as számmal induló srác az első futamon azonnal az élre is állt, két körön át vezetett is, de az őt üldöző ellenfelek közül nagy harcban kettőnek is sikerült előzni, így Liszka Rolandnak az első versenyen „be kellett érnie” a harmadik helyezéssel. A második menetben jött a neheze, hiszen ekkor következett a fordított rajtsorrend, ahol a magyar fiú a második sorba került, és csak utolsóként tudott eljönni. Az erős versenytempójának hála viszont nagyon gyorsan zárkózott, körről-körre jött egyre feljebb, és végül hatodikként ért célba. A harmadik, egyben utolsó futamon Roland a szabályzat és a saját jó időmérős teljesítményének értelmében ismét az első sorból startolhatott, ezúttal is remek rajtot vett és sokáig tartotta a vezetést. A Laller Racing sportolója végül szinte tökéletes, koncentrált versenyzést bemutatva a második helyen zárta ezt a megmérettetést, ami egyben azt is jelentette, hogy sporttörténelmet írva felállhatott a junior világbajnokság első versenyének összetett dobogójára.
 
 
Roland nem pihenhet rá sokat erre a sikerre, hiszen nem egészen két hét múlva már Lengyelországban, Krakkóban ad randevút egymásnak a világbajnoki mezőny.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
Fotó: SuperEnduro GP

Zólyomi Andrea | 2023.11.24, 08:54:00 | Utolsó módosítás: 2023.11.24, 09:05:00

Cimkék:

Ezen a hétvégén Franciaországban elrajtol a FIM SuperEnduro sorozat, ahol az előző évekhez hasonlóan megszokott módon ismét lesz magyar versenyző.
 
A váci Liszka Roland egy kategóriaváltással nyitja meg a 2024-es esztendőt, és lievini eseményen már a junior világbajnokság mezőnyében áll rajthoz. És ez nem csupán egy kitérő lesz, hanem a teljes szezont, minden helyszínt ebben a kategóriában fog teljesíteni. Az előző szezont szép sikerekkel záró Laller Racing Dakar Team versenyző kemény és speciális felkészülés után nagy várakozásokkal, de vegyes érzésekkel utazott el Franciaországba. A mezőny 20+ résztvevőből áll, de Roland nem ugrik fejest az ismeretlenbe, már van tapasztalata, hiszen 2023-ban az Európa-kupás szereplés mellett kétszer is belekóstolt a junior vb ritmusába.
 
 
 
A fiatal pilóta nem helyez magára eredménykényszert, de szeretné minél jobb helyen zárni a bajnoki nyitányt. A nemrégiben „dombok királya” címet kiérdemlő pilótának szüksége is lesz a pontokra, hiszen a FIM SuperEnduro junior világbajnokság versenynaptára egy igazi erőltetett menet. November 25-én indul el hódító útjára, hogy rövid idő alatt Lengyelországot, Németországot, Romániát, Magyarországot és Bulgáriát is érintve alig három hónap alatt, márciusban már el is érjen az angliai zárófordulóig. A Hungarian Motorsport Academy által támogatott sportoló szereplését ITT tudjátok nyomon követni.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2023.11.20, 11:48:00 | Utolsó módosítás: 2023.11.20, 11:48:00

Cimkék:

Az év végére kezdett kiegyenesedni a 2023-as szezonja a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosának. Hertlik Donoven ugyanis az enduro szakág évadzáró viadalán, Varsányban technikai gond nélkül versenyezhetett, végül harmadik helyen zárt. Donoven úgy véli, az idei szezon lerakta az alapját egy eredményekben gazdag 2024es bajnoki szezonnak.

 
 
Abszolút nem indult túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, ám az enduro szakág évzáró viadalán mintha tökéletesen összeállt volna a motor és motorosas. Nagy reményekkel várta a 2023-as bajnokság utolsó enduro versenyét a Korda Racing motorosa, és nem is okozott csalódást.
 
 
Noha ezúttal arra nem volt reális esélye, hogy megnyerje a versenyt, de semmilyen technikai gond vagy hiba nem hátráltatta őt a kétnapos viadalon. Maximum szombaton a szakadó eső… Donoven végül a 3. helyen végzett, és a teljesítménye, főleg vasárnap, igazán nem lehetett panasz. Most jöhet a jól megérdemelt pihenés, majd indulhat a felkészülés a 2024-es bajnoki szezonra.
 
 
Ez volt az év utolsó enduro versenye. Pénteken hatalmas eső fogadott minket a depóban, konkrétan nem lehetett közlekedni, szakadó esőben jártam be a mért szakaszokat, amik nagyon szét voltak már ázva. Tetszettek a mértek, technikás fel le járok és sok oldalazó. Szombaton az első körben igyekeztem nem elesni a nagyon csúszós sárban, az egyik mérten sikerült, a másikon sajnos elestem. Ezután igyekeztem a nap folyamán stabilan hozni a mérteket, ami sikerült is, így a nap végére a harmadik helyen álltam. A szombati nap végén volt egy super tesztünk, ami egy rövid pályán tele extrém akadályokkal tűzdelt kis verseny volt. Itt 2 kört kellett mennünk, ami mérve volt, így rangsoroltak be minket, itt is egy harmadik helyet csíptem el az időm alapján. Vasárnapi napon már jobb körülmények vártak minket, hiszen rengeteget száradt a pálya. Így jóval nagyobb tempót lehetett motorozni. Sajnos  az egyik körben egy versenyző nagyot bukott, a mentő helikopter jött érte, így a mért szakaszunk abban a körben kimaradt. Igyekeztem vasárnap minél többet gyorsulni, ez látszott az időkön, de a harmadik helynél sajnos nem tudtam előrébb jönni, így a hétvégi eredmény egy harmadik hely lett – jelentette ki Donoven.
 
 
A Korda Racing motorosa Szankon zárta a 2023-as idényét az endurocrossban. Noha az utolsó helyről rajtolva már a harmadik helyen motorozott Donoven, egy bosszantó technikai hiba miatt – elszakadt a motor lánca – kénytelen volt feladni a viadalt.
 
 
Szankon rendezték az év utolsó endurocross versenyét. A szakadó eső ellenére szerettem volna egy utolsó jó versenyt az idén teljesíteni. Nagyon készültem erre a viadalra, és a rajt utáni bukásokat követően egy fél kör alatt az utolsó helyről már a harmadikra jöttem fel. Már-már elhittem, hogy sikerülhet a dobogó, amikor három körrel a vége előtt elszakadt a láncom, így fel kellett adjam a versenyt. Sajnálom nagyon ezt az évet, de úgy fogom fel, hogy ez az esztendő arra volt jó, hogy megszokjam a 450-es motort – jelentette ki Donoven.
 
szöveg és fotó: Korda Racing Kommunikáció
/ 49 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.