A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 21., péntek
Enduro Hírek
/ 48 oldal

A #155-ös rajtszámmal induló Kovács Ferenc Richárd (10 éves) a Béta Motorsport Egyesület versenyzőjeként eredményesen abszolválta második szezonját az ifi 65 cc-s kategóriában

Zólyomi Andrea | 2023.12.13, 12:02:00 | Utolsó módosítás: 2023.12.13, 12:02:00

Cimkék:

Az ifjú versenyző a KTM-Husqvarna Centrum Magyarország Nyílt Nemzeti Endurocross Bajnokság és Kupasorozat ifi kategóriájának összetett 2. helyét szerezte meg 2023-ban. A mindössze csak tíz éves Ricsi 2022-ben teljesítette első teljes szezonját a 65 köbcentiméteres KTM-jével, amire egy elektromos modell után ült át. A tavalyi, ismerkedős szezonban egészen az év végi dobogó harmadik fokáig küzdötte magát. Idén pedig egy küzdelmes szezon után javított korábbi eredményén.
 
 
2023-ban a KTM-Husqvarna Centrum Magyarország Nyílt Nemzeti Endurocross Bajnokság és Kupasorozat a tervek szerint hat helyszínre látogatott volna el, azonban az időjárás közbeszólt, így a második fordulón nem indultak az ifjúsági kategória (50-es és 65-ös körcentiméteres) nevezői. Így öt forduló, tíz futamán kellett megmutatni az érdi sportolónak, hogy mire is képes...
 
 
A szezon első fordulóját Kiskunfélegyházán rendezték, ahol a kategóriájában az összetett második helyen végzett az első és a második futam alapján. A pannonhalmi versenyhétvégét a rossz időjárási körülmények miatt törölték az ifjúsági versenyzők naptárából. Veszprémvarsányban szintén elhozta az ezüstöt. A nyári szünet utáni, Tamásiban rendezett fordulót megnyerte! Piliscséven és Szankon másodikként intette le a kockás zászló az ifjú titánt. Így az egész szezon során kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott, amely az év végi összetett értékelésben az előkelő második helyet jelentette.
 
Kovács Ferenc Richárd ezen kívül négy év után újra részt vett egy motocross versenyen, ahol a népes mezőnyben 7. helyen végzett, a csapatok versenyében pedig harmadik helyezést szerezte meg a Virág Petrik, Kovács Ferenc Richárd, Vörös Ákos trió. Az endurocrosstól eltérő lebonyolítás miatt hozzá kellett edződnie az új kihívásokhoz és az ismeretlen pályához is. Ricsi a Fairplay-ről is tanúbizonyságot tett Tamásiban, amikor is a megszerzett előnyét áldozta fel azért, hogy segítsen egy elesett versenytársán.
 
 
Bár a 2023-es versenyszezonnak már vége, a munka természetesen folytatódik. Hamarosan lebonyolításra kerül a díjátadó ünnepség és javában folyik a téli felkészülés is. Ricsi a motorozás mellett a Kárpáti Farkasok jégkorongklubban is élsportol. 2024-ben Ricsi a tervek szerint több fronton is megméreti majd magát: az Endurocross Ob 65 cc-es kategóriája mellett a Superenduro Kupasorozat néhány futamán is szeretne részt venni.
 
 
Kovács Ferenc Richárd és családja ezúton is szeretne megköszönni minden segítséget és támogatást, valamint köszöni a felkészítést és versenyeztetést Vágó Norbertnek, illetve a versenyek lebonyolítását minden rendezőnek. Ricsi szülei örömmel fogadnak minden segítséget és támogatást, mivel a fejlődésnek mindig ára van. Ez a jövő évben egy 85 köbcentiméteres motor beszerzését jelenti, mert el szeretnék kezdeni a felkészülést a kategória váltásra...
 
Írta: Háfra Zsolt
Fotók: Miller Photostudio

Zólyomi Andrea | 2023.12.11, 11:47:00 | Utolsó módosítás: 2023.12.11, 11:47:00

Cimkék:


A Laller Racing Dakar Team versenyzője ezúttal Krakkóban állt rajthoz a SuperEnduro GP lengyel fordulóján, ahol az összesített második helyezés mellé élete első junior vb-győzelmét is begyűjtötte. Méghozzá nem is akárhogyan!
 
 
Liszka Roland a harmadik helyre kvalifikált, egy, a vártnál sokkal nehezebbnek ígérkező pályán, de az első futam rajtjánál csupán a negyedikként jött el, miközben a közvetlen élmezőny elszakadni látszott a többiektől. Később azonban Liszka közvetlen ellenfele hibázott, míg a magyar kitűnően zárkózott, így a futam vége felé már a második helyen haladt a váci versenyző, aki végül egy kisebb hiba miatt a harmadik helyen végzett.
 
Ezután következett a „csoda”: A második, fordított rajtrácsos futamon Roland az utolsó előtti, tizenkettedik (!!) helyről indult, de valósággal átgyalogolt a mezőnyön. A 18 esztendős motoros egészen a harmadik helyig jött előre, majd három perccel a futam vége előtt már a második pozícióban haladt, majd az élen álló Ashton Brigthmore-t vette célba. Ez a meccs már a győzelemért ment, de közben hátrafelé is figyelni kellett, mert keményen támadták a mi fiunkat, aki remekül állta a sarat. Ugyanez nem sikerült az éllovas Brightmore-nak, aki az utolsó körben elesett, így a Laller Racing Dakar Team pilótája megelőzte őt, és ezzel sporttörténelmet írva világbajnoki futamgyőzelmet szerzett a hazai teremendúró sportnak.
 
 
Ezután következett azt est harmadik, egyben utolsó versenye, amely már ismét a megszokott rajtsorrend szerint zajlott. Az első néhány kanyar után Liszka Roland a harmadik helyen haladt, amelyet a futam döntő részében szépen tartott is. Pár perccel a futam vége előtt a Hungarian Motorsport Academy által is támogatott versenyző rontott az egyik klasszikus akadálynál, kicsivel később még egyszer hibázott, így két pozíciót is visszaesett. Ebből szívós munkával egyet sikerült visszaszerezni, így végül a negyedik helyre jött be. Mindez azt jelentette, hogy Liszka Roland a három futam összesített képe alapján az abszolút második helyet szerezte meg, ami szintén ez idáig egyedülálló, sporttörténelmi tett: magyar versenyző soha korábban még nem ért el ilyen eredményt ebben a sorozatban.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
Fotók: FIM SuperEnduro

Zólyomi Andrea | 2023.12.07, 09:20:00 | Utolsó módosítás: 2023.12.07, 09:20:00

Cimkék:

A MAMS iroda a karácsonyi ünnepek alatt az alábbiak szerint lesz zárva:

 

2023. december 20. (szerda) és 2024. január 1. (hétfő) között ZÁRVA

 

2024. január 2-től a szokásos ügyfélfogadási rend szerint leszünk nyitva.

 

Mindenkinek nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

 

 

 

 

 

Zólyomi Andrea | 2023.12.07, 09:09:00 | Utolsó módosítás: 2023.12.07, 09:09:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team színeiben induló, Hungarian Motorsport Academy által támogatott fiatal pilóta összetett harmadik helyezéssel kezdte meg a SuperEnduro GP junior világbajnokságának 2024-es szezonját, most hétvégén pedig újabb kihívással kell szembenéznie.
 
 
Ezen a szombaton ugyanis már Lengyelországban, Krakkóban találkozik egymással a világ teremendúró sportjának elsővonalas utánpótlás mezőnye, ahol természetesen Roland is rajthoz áll. A váci versenyző számára nem lesz ismeretlen ez a közeg, 2023-ban már kétszer is versenyzett Lengyelországban, sőt, épp Krakkóban debütált a junior világbajnokságban. Akkori elmondása szerint egy puha talajú, nagyon technikás pálya várta, ahol sokat számított a triálos képzettség. Ez utóbbit azóta már rendszeresen gyakorolja Liszka Roland, akinél az azóta gyarapodott ilyen irányú tudás bizonyosan jól fog majd jönni az erős nemzetközi ellenfelekkel szemben. Krakkóban is edzések, kvalifikáció, majd három verseny vár a fiatal magyar fiúra, aki a remek szezonkezdéssel nagyon magasra tette a lécet. Mindazonáltal Roland nem helyez magára nyomást, most is a stabil TOP5-ös helyezés lesz a célja a Laller Racing Dakar Team tehetségének, akit várhatóan szépszámú magyar szurkoló is elkísér majd a SuperEnduro GP junior világbajnokságának második fordulójára.
 
 
 
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2023.11.30, 09:52:00 | Utolsó módosítás: 2023.11.30, 09:52:00

Cimkék:

Tisztelt tagszervezeti vezetők,
 
Értekezletet hívunk össze a 2024-es szezonban tervezett szabálymódosítások és az előzetes versenynaptár egyeztetése céljából.
 
Helyszín: Magyar Sport Háza, földszinti tárgyaló 
Időpont: 2023.12.05. kedd 18:00
 
Számítunk megjelenésetekre és várjuk észrevételeiket, javaslataitokat!
 
MAMS Enduro 
/ 48 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.