A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 04., hétfő
Enduro Hírek
/ 46 oldal

Zólyomi Andrea | 2023.10.20, 12:05:00 | Utolsó módosítás: 2023.10.20, 12:19:00

Cimkék:

Ezúttal az edzőjével párosban állt rajthoz a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa a piliscsévi endurocross bajnoki viadalon. Ismételten technikai gond nélkül versenyezhetett Hertlik Donoven, és ennek meg is lett az eredménye: a kategóriájukban fölényesen győztek, míg abszolútban a remek 5. helyet szerezték meg.

 Abszolút nem indult túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, de aztán szép lassan belelendült, és az endurocross szakág idei bajnokság összetettjében a 4. helyen várta a folytatást. Mivel erről a helyről már sem előre, sem hátra nem tud elmozdulni, ezért úgy döntött, hogy ezúttal edzőjével, Firtosvári Gáborral indult el párosban.

 Kettejük duója aztán fantasztikusan teljesített – két körönként váltották egymást –, hogy a mezőny második feléből indulva abszolútban egészen az ötödik helyig jöttek fel, míg a saját kategóriájukat fölényesen megnyerték. Donoven legközelebb október utolsó hétvégéjén ül motorra, amikor az enduro szakágban a bajnoki zárófordulót rendezik Varsányban.

 „Sajnos az év elején Kiskunfélegyházán történt műszaki probléma miatt a negyedik helyen állok a szezon vége előtt, amin már nem tudok szépíteni a ponthátrány miatt. Ezért döntöttem a páros kategória mellett, ahol edzőmmel Firtosvári Gáborral indultunk közösen. Én kezdtem a versenyt, így a rajt az én feladatom lett a 450 erejét kihasználva a második helyen fordultam az első kanyarban, majd nagyon hamar át is vettem a vezetést. Annyira jól sikerült az első két köröm, hogy szinte fel jutottunk az első osztály közepéig, holott mi az utolsó negyedik sorból indultunk az első osztály pedig az elsőből. Két körönként cseréltünk a két óra alatt. Végigtoltuk, ahogyan tudtuk, próbáltuk élvezni és jó tempóban teljesíteni, ami annyira jól sikerült, hogy az abszolút 5.helyen végeztünk párban. Kategóriánkat hatalmas főlénnyel nyertük” – jelentette ki Donoven.

 


 

szöveg és fotó: Korda Racing Kommunikáció
 

Zólyomi Andrea | 2023.10.20, 09:48:00 | Utolsó módosítás: 2023.10.20, 09:48:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén rendezték Magyarország talán legnívósabb off-road rendezvényét, az enduro ünnepét, az idén már 40 éves jubileumát ünneplő Királyválasztót. A versenyen Liszka Roland címvédőként állt rajthoz, méghozzá nem kisebb céllal, minthogy idén is megszerezze a koronát.
 
 
Már maga a verseny felvezetése is impozánsra sikerült Rolandnak, hiszen a 40. alkalom előtt tisztelegve a szervezők külön-külön is megemlékeztek az elmúlt évtizedek győzteseiről. Ezután jöhetett a superpole, majd délután a KIRÁLYVÁLASZTÓ, melyet a fiatal versenyző így írt körül:
 
 
„Október 14-én egy különleges és megismételhetetlen versenyen vettem részt, a 40. Királyválasztón. A szezonban csak ezen a versenyen van superpole, ahol egyenes ágon be is jutottam a főfutamra, így a reményfutam alatt volt egy kis időm szusszanni. Mivel első lettem, így elsőként választhattam rajthelyet, majd ezután egy ünnepség következett, ahol bemutatták az elmúlt 39 esztendő királyait - köztük engem is. Nagyon motiváló és felemelő érzés volt! Így mentem neki a kétórás versenynek, ahol a rajtot elég jól kaptam el, de egy hiba miatt visszaestem a második helyre, Tádics Dániel mögé. Üldözőbe vettem, de a portól nem sokat láttam, aminek egy esés lett a vége. Hamar összekaptam magam, végül pedig sikerült megelőznöm Danit és átvettem a vezetést. Tartottam is a pozícióm, majd egy óra elteltével kiálltam tankolni és szűrőt is tudtunk cserélni. A hátralévő időben sikerült megtartani az előnyömből, így másodjára is teljesült az álmom, a kategóriámat (PRO2) és az abszolútot is megnyerve az én fejemre került a korona.
 
 
Köszönöm, hogy részese lehettem a 40. Királyválasztónak, közel 10 éve endurocrossozom, 9 évesen, 65 cc-s motorral kezdtem a 14 éves fiúk között, és mindig arról álmodoztam, hogy egyszer majd az én fejemre teszik a koronát… Ez már másodjára történt meg.” - nyilatkozta boldogan a Laller Racing Dakar Team sokszoros, de még mindig nagyon fiatal váci bajnoka.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
Fotó: Miller Photostudio

Zólyomi Andrea | 2023.10.05, 15:20:00 | Utolsó módosítás: 2023.10.05, 15:20:00

Cimkék:

Zólyomi Andrea | 2023.09.18, 09:10:00 | Utolsó módosítás: 2023.09.18, 09:15:00

Cimkék:

Egyre jobban belelendül új motorjával a 2023-as szezon csatározásaiba a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa. Ezúttal endurocross szakágban kellett bizonyítania, és Tamásiban végre összeállt minden, így meglett az idei év első dobogója, miután a 3. helyet szerezte meg Hertlik Donoven.
 
 
 
Nagy reményekkel várta a 2023-as endurocross bajnokság folytatását a Korda Racing motorosa, és ezúttal Tamásiban minden a helyére került. Pedig nem a legjobb előjelekkel készült a versenyre Hertlik Donoven, aki a felkészülés alatt hatalmasat bukott. Megsérült a válla, ám mire kellett, minden csont beforrt.
 
 
Tamásiban a nagy meleg és a hatalmas por miatt lerövidítették a futamot, így kettő helyett csak egy órát kellett száguldaniuk a versenyzőknek. Donoven egyre jobban érzi már a 450-es motort, hatalmasat csatázott a riválisokkal, és a végén az idei szezon első dobogója is meglett. Ez a harmadik hely erőt adhat a folytatásra.
 
 
Sajnos a verseny előtt két héttel egy edzés során nagyot buktam, és a vállam megsérült, így a felkészülés nehézkesen ment. Szerencsére a versenyig rendbe jött a sérülésem, így egész jól tudtam motorozni. A nagy szárazság miatt hatalmas por volt, ezért a kétórás futam le lett rövidítve egy órára, ám a hatalmas hőség még így is nehézzé tette a versenyzést mindenkinek. A rajtom nem sikerült túl jól, valamiért befulladt a motorom, és ez pont elég volt ahhoz, hogy a mezőny közepére essek vissza. Tudtam, hogyha az erdős szakaszig nem előzök, akkor elvesztettem az összes esélyem a jó helyezéshez. Az első cross részen volt egy nagyon mély puderos poros kanyar, ahol nagy szerencsére nagyon jól eltudtam menni több rivális mellett, így már rögtön a harmadik helyen találtam magam. Egy jó, folyamatos tempóval előnyt tudtam kovácsolni az embert próbáló pályán, ami nem volt egyszerű, mert voltak olyan részek, ahol egyáltalán nem lehetett egy méternél messzebb látni. Ennek ellenére nagyon jól sikerült a verseny, és hosszú idő és sok-sok munka után odaértünk a dobogóra! – jelentette ki Donoven, aki legközelebb október 14-én, Piliscséven versenyez.
 
 
Forrás: Korda Racing Kommunikáció

Zólyomi Andrea | 2023.06.27, 09:06:00 | Utolsó módosítás: 2023.06.27, 09:11:00

Cimkék:

Egyre jobban belelendül új motorjával a 2023-as szezon csatározásaiba a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa. Ezúttal ismét az enduro szakágban kellett bizonyítania, és Lisovhoz hasonlóan Nagytarcsán a remek 5. helyet szerezte meg, azaz Hertlik Donoven már ismét a dobogó felé közelít.

 

 
Nagy reményekkel várta a 2023-as enduro bajnokság folytatását a Korda Racing motorosa, aki legutóbb a szlovákiai Lisovban szerepelt a szakágban. Hertlik Donoven akkor mind szombaton, mind pedig vasárnap hatalmasat küzdött, és a rendkívül értékes hatodik helyen zárt, és az itt szerzett pontok sokat fognak még érni az év végén.
 
 
Ezúttal Nagytarcsa adott otthont a következő bajnoki futamnak, ahol közel 300 induló mérte össze a tudását. A mezőny mindkét nap 3-3 kört teljesített, ami 6 óra majdnem folyamatos motorozást és napi 135 km-t jelentett. Donoven egyre jobban érzi már a 450-es motort, hatalmasat csatázott a Dakart is megjárt Gyenes Emanuellel, és a második nap végén kategóriájának 5. helyén végzett, újabb értékes bajnoki pontokat szerezve. A mezőny erősségét jól mutatja, idén a 450-es kategória legjobb 6 versenyzője mind többszörös bajnok, ugyanúgy, mint Donoven.
 
 
 
Pénteki napon kimentem megnézni a két mért szakaszt, amiből a cross nagyon gyorsnak tűnt, és igazából jobban tetszett mint az enduro mért. Mondhatom, hogy egyre jobban sikerül teljesítenem a 450-es motoron, most már sokkal jobban mentek a mértek. Higgadtan, de pontosan tudtam motorozni, és az időim is jobbak voltak. A Dakart is teljesítő Gyenes Emanuellel küzdöttünk fej-fej mellett, végül megvert, de nem sokkal. A második nap az első körökben oda kell tennem magam, sikerült is pár másodpercet faragnom az első napi hátrányból, majd a harmadik körben az ellenfelem összeakadt egy szlovák versenyzővel, így egy kis szerencsével én végeztem az ötödik helyen. Elégedett vagyok ezzel, hiszen idén a kategóriám top versenyzői hozzám hasonlóan mind többszörös bajnokok – jelentette ki Donoven, aki legközelebb augusztusban versenyez.
 
 
szöveg és fotó: Korda Racing Kommunikáció
/ 46 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.