A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2019. március 19., kedd
Enduro Hírek
/ 18 oldal

FIM International 6 Days of Enduro - ISDE Chile magyar képviselője Tóth Barnabás, team manager Hadobás Ádám

Zólyomi Andrea | 2018.11.16, 11:05:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.16, 11:05:00

Cimkék:

 

Tóth Barnabásról röviden: 

“Tóth Barnabás vagyok, 1983.09.27-én születtem Budapesten, 1998 óta versenyzek, több éve első osztályban az enduró szakágnál. Számos magyar és nemzetközi versenyen is részt vettem. Szeretném elmondani, hogy idei évben már negyedik alkalommal veszek részt "International Six Days of Enduro" versenyen. Ez idáig Trohy Team-ben versenyeztem 3 alkalommal, a nemzeti csapat tagjaként. 2016-ban a csapattal Franciaországban a 12. helyen végeztünk. Az idei évben Magyarországról sajnálatos módon nem indul csapat, így egyedüli versenyzőként önállóan indulok a FIM ISDE 2018 Chile rendezvényen, egy KTM EXC 350 F motorral.”
 
 
 
Támogatók:  
Mezőker 

Zólyomi Andrea | 2018.11.05, 14:48:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.05, 14:48:00

Cimkék:

Kedves Endurosok!
 
Szeretettel meghívok minden érdeklődőt a MAMS Enduro Szakág éves értekezletére.
 
Időpont:          2018. november 20., Kedd, 15.00 óra
Helyszín:         Magyar Sport Háza, földszinti tárgyaló (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.)
 
Témák:
 
·         2019-es versenynaptár-tervezet összeállítása.
Kérem a rendezőket, hogy minél előbb jelezzék versenyrendezési szándékukat felém, hogy a helyszínen gyorsabban tudjunk haladni!
 
·         Szabálymódosítások.
Kérem, hogy előre jelezzétek felém a módosítási javaslatokat, hogy fel lehessen készülni a témákból!
 
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, most van lehetőség az észrevételekre és módosításokra!
 
A módosításokról a Szakági Tanács hoz döntést maximálisan figyelembe véve a megjelentek véleményeit, érveit.
 
Üdvözlettel:
 
Nagy Péter sk.
enduro szakágvezető

Zólyomi Andrea | 2018.10.29, 09:20:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.29, 09:20:00

Cimkék:

Ezen a jubileumi, pontosan 35. Királyválasztó versenyen a magyar enduró és motokrossz szakág versenyzői álltak rajthoz. 
Megtisztelő volt egy sorban állni a 2018-as motokrossz bajnokság két nyertesével. 
 
Az induláskor, számomra csak egy cél létezett: behúzni az utolsó endurós győzelmet, hogy én lehessek a 2018-as év enduró bajnoka. 
 
 
Nem gondoltam se többre, se kevesebbre, hiszen nem vagyok már "profi" versenyző - sőt, talán sosem voltam igazán, hisz nem találtok meg a regisztrált, professzionális versenyzők között és fizetést sem kaptam soha azért a rengeteg edzésért és versenyért, ami az elmúlt 17 évnyi pályafutásomat jelenti. 
 
 2016-ban egy halálos betegséget diagnosztizáltak nálam. Megműtöttek és fájdalmas, lélekpróbáló kezelésekre kellett járnom. Lehullottam a porba. Elvesztettem még az alap élethez szükséges kondíciómat is. Belekerültem egy óriáskerékbe, ahol egyszer fent- egyszer lent küzdöttem, egyszerűen csak az életemért. Igen. 
Lehet, hogy segített ebben az élet-halál harcban a versenypályákon és azok mellett szerzett tapasztalat,de higyjétek el, senkinek sem kívánok hasonlókat!
 
 
Közben azonnal kellett más motivációkat találnom, mert tudtam,hogy számomra  a versenyzés talán örökre véget ért. Szerencsére felvettek az egyetemre, ahol Sportszervezőnek tanulok. 
Az első évben ez volt az egyetlen kapcsolatom a versenysporttal. 
Precízen kiszámolt kezelések, diéta és egy nagyon finom rehabilitációs edzés segítettek. 
Kerestem önmagam. 
Kerestem azt a Kacsát, Gábort, akinek ezek után nem csak a versenypályákon kell megállnia a helyét. 
Dolgoztam itt és ott. 
Próbálgattam magam, hogy merre menjek tovább. 
 
 
Most tünetmentes vagyok és remélem, hogy kigyógyultam a diagnosztizált daganatos betegségből. Maradtak még kisebb egészségügyi problémáim, de úgy érzem jó úton haladok és mindent megteszek azért az örömért,hogy motorozhassak.
 
Erre a versenyre én úgy jöttem, hogy az egész héten az irodában edzettem, az asztalnál ülve. 
Nem voltam motorozni, igaz a monori Csapatversenyen való indulás jót tett a kondimnak.
Egyetlen célom az endurokrossz bajnokság megnyerése volt. 
Talán még titkon sem álmodtam arról,hogy megnyerhetem a koronát. 
Nem mondom, hogy nem gondoltam már rá a korábbi években, de most valóban nem ez volt a célom, hisz tisztában vagyok a lehetőségeimmel.
 
 
A rajtom igen jól sikerült,olyan Kacsás lett.  
Azt, hogy bal kivülről fogok rajtolni, majd a rajtkanyarban lévő pici eldobón megpróbálok teljes gázzal elugrani-így a többiek elé kerülve - természetesen a taktika része és csapatmunka volt. Elmentem előre és több,mint két körön keresztül vezettem.
Aztán jött Erik, az MX2-es és Maci, az MX1-es bajnok. Éreztem, hogy abban a pillanatban sokkal gyorsabbak nálam, így nem hadakoztam és elengedtem őket, beálltam egy számomra egészséges tempóra, amivel hozzájuthatok a hiányzó pontokhoz. Menetközben azon kaptam magam, hogy mind Erik, mind Maci látótávolságban maradtak. 
Ez igen jó érzéssel töltött el, hisz enduróban így sokkal könnyebb érzékelni, hogy merre is vagy igazán. 
A bosszúságot csak az okozta, hogy sikerült négyszer elesnem a pályán és kétszer befullasztanom a motort. 
 
Eljött a tankolás ideje, majd a lelkileg igen fontos 1h20perc.
 
 A dolgok történtek és én erőre kaptam, ami egy magabiztosabb motorozást tett lehetőve.
 
Maci, valahol a tankolásnál mögém került, Erik pedig egyre közelebb. Egy körön keresztül, szinte nyaltam Erik hátsó kerekének porát. 
Aztán előztem és az utolsó két körben már határozottan én mentem elől. 
 
A befutó előtti körben már biztos távolságot tartva értem célba és nyertem a 35. Dombok Királya címet, OKR KTM lovammal. 
 
Nagy menet volt, elfáradtam.  
 
A cím elnyerésével viszont egy  régi álmom válhatott valósággá. 
 
 
Köszönetet mondok a sokévi segítségért:
Családomnak
Barátnőmnek
OKR KTM 
WP HAVASI
MOTOMAX
ICE CUBE 
ICE DECOR
CUIES Kft.
KEKE PHOTO
 
 
Firtosvári Gábor#7 

Bravúros teljesítménnyel tették fel a koronát egész éves teljesítményükre a Korda Racing motorosai, a szezonzáró Királyválasztón három bajnoki cím került a csapathoz

Zólyomi Andrea | 2018.10.24, 11:10:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.24, 11:10:00

Cimkék:

Piliscséven került sor az MAMS Husqvarna-Maurer EnduroCross Országos Bajnokság idei utolsó futamára. Az immár 35. alkalommal megrendezett Királyválasztón hatalmas sikert arattak a Korda Racing motorosai, hiszen 3 magyar bajnoki cím került a csapathoz. A sorban az első arany a csapat legifjabb tagjának nevéhez fűződik, Liszka Roland szenzációs teljesítménnyel tette fel a koronát a már az előző versenyen bebiztosított bajnoki címére. Ahogyan tavaly úgy idén is tökéletes szezont produkált az ifik között, amit most megfejelt azzal, hogy rögtön az Ifi futam után a felnőttek harmad osztályú futamán, a 85-ös géppel is sikerült elhódítania a győzelmet. Azonban még ezzel sem volt számára vége sem az évnek, sem a diadalmenetnek, azon nyomban egy 125-ös motor nyergébe pattant és párosban a 2 órás nagy futamon is az első helyet szerezte meg! Majd jöttek a többiek, Hertlik Donoven szintén győzelemmel hódította el a bajnoki címet, az i-re pontot pedig a csapat bajnoki címe tette fel.
 
 
„Az egész csapatunk nagyon büszke Rolcsira, hiszen fiatal kora ellenére sikert-sikerre halmoz!” – mondta Linninger Patrick, a Korda Racing motoros tagozatának nevében. „Immár a felnőttek között is a beverekedte magát a legjobbak közé, a mostani három győzelem és a bajnoki cím önmagáért beszél! Donoven az utolsó futamra hagyta döntést a bajnoki címről, aki egész évben hatalmas csatában volt Szekeres Zsolttal, mely végül Doni javára dőlt el, így idén Ő az E1 osztály Magyar Bajnoka. Lantos János az old boyban jeleskedett, minek köszönhetően sikerült az év végi összesités 3 helyére feljönnie. A hab a tortán, hogy a csapatbajnoki címet is elbódítottak a fiúk, itt Liszka Roland, Hertlik Donoven, Lantos János és Silling Balázs négyesnek köszönhetően szerzett aranyérmet a Korda Racing!”
 
 
"Azt gondolom, hogy jó emberek mellé tettük le a voksunkat, amikor Linninger Patrickkal összeállítottuk a Korda Racing motoros csapatát” – vette át a szót Korda Erik. ” Mindez nem csupán az EnduroCross szakágra igaz, hiszen a többi kategóriában is komoly sikereket könyvelhetett el a csapat és úgy érzem, hogy a jövőben még ezt is tudjuk majd fokozni. Ezúton is gratulálok a versenyzőimnek, nagyon büszke vagyok rájuk!"
 
 
A Korda Racing Enduro együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt, Penta Általános Építőipari Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Auner Motorsport, KTM 2364 Ócsa

Zólyomi Andrea | 2018.09.10, 13:01:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.10, 13:01:00

Cimkék:

Elkészültek az ENDURO szakágunk ruhakollekciójának első darabjai. Úgy gondoltuk, hogy aki szeretné az öltözködésével is kifejezni hovatartozását, abban ne maradjon űr, ne keletkezzen komolyabb lelki sérülés.


Első körben egyedileg tervezett, nagyon jó minőségű pólók kerültek a kínálatba. Amennyiben lesz igény, bővülni fog a kínálat mellényekkel, pulóverekkel.


Fontos: a termékek megvásárlásával támogatod az enduro szakágat!


Viszonteladóknak van lehetőség 'nagykeráras' vásárlásra.


A termékeket az alábbi linken tudjátok megtekinteni:
https://www.sandstone-outdoor.hu/mams_ruhazat_106/ferfi_polok_108


Persze, nem csak endurosok vásárolhatnak!

 

/ 18 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.