A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 18., csütörtök
Enduro Hírek
/ 49 oldal

Zólyomi Andrea | 2024.02.26, 10:23:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.26, 10:23:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team bajnoka a mögöttünk hagyott hétvégén Bulgáriában versenyzett, és a SuperEnduro GP junior világbajnokságának szófiai fordulója után is őrzi összetettbeli harmadik pozícióját.
 
 
A Bolgár Nagydíjon kívül már csak egyetlen verseny van hátra a bajnokságból, így Roland célja a minél előkelőbb szereplés mellett természetesen a sporttörténelmet jelentő harmadik helyezés megtartása is volt. A hagyományoknak megfelelően az Aréna Szófiában is három verseny várt a fiatal pilótára, aki az első futamon egy pazar harmadik hellyel nyitott, a fordított rajtrácsos második versenyt az ötödik helyen fejezte be, míg a záró meneten újra harmadik lett. A #78-as rajtszámú sportoló teljesítményével éppen csak lemaradt a Bolgár Nagydíj összetett harmadik helyéről, de ami sokkal fontosabb, hogy a jövő héten Newcastle-ben rendezendő bajnoki finálé előtt továbbra is harmadik a világbajnoki összetettben. Nem mellékesen pedig a HOLESHOT névre hallgató különdíjat is elhozta a tehetséges váci motoros, akinek a világbajnoki küzdelmét az alábbi Facebook oldalon lehet nyomon követni.
 
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

2024. március 10.

Zólyomi Andrea | 2024.02.23, 10:37:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.23, 10:37:00

Cimkék:

A Technikai Kollégium 2024. évi szabályzata alapján „technikai felügyelői tevékenységet csak eredményes MAMS technikai felügyelői vizsgát tett személy végezhet.”
 
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2024. évi első technikai felügyelői szeminárium és vizsga időpontja és helyszíne véglegessé vált:
 
Időpont: 2024. március 10. 9h
Helyszín: MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, 1149 Budapest, Angol u. 36.
 
A képzés és a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll össze.
Érkezni 8:20-tól lehet. A képzés ebédszünettel együtt várhatóan 16 óráig tart. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a technikai felügyelők számára a képzés és a sikeres vizsga teljesítése kötelező!
 
Bármilyen kérdés esetén kérem a Technikai Kollégium vezetőjét, Farkas Gábort, Lojzit keressék a +36203455147-es telefonszámon vagy a gabor.farkas1975@gmail.com emailcímen, illetve részvételüket is nála jelezzék.

Zólyomi Andrea | 2024.02.20, 11:11:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.20, 11:11:00

Cimkék:

Tisztelt MAMS tag képviselők!
Kedves Motorosok!
Kedves Olvasó!
 
Januárban már meghirdettem, hogy havi rendszerességgel fogok elnöki fogadóórát tartani, hiszen sokan kerestek/keresnek személyesen különböző témákban. Ezeknek a fogadóóráknak akkor van igazán jelentősége és súlya, ha MAMS tagszervezetektől, sportszakemberektől, versenyzőktől érkeznek be olyan kérések, amelyre választ szeretnének bármely szakágból, bármely témában, bármely sportszakmai felületről, azaz mindenhonnan, ami magyar motorsport témakörébe tartozik.
 
A következő online fogadóóra 2024. február 26-án 19 órától lesz. A kezdésig írásban (emailen, messengeren, sms-ben, stb.) beérkezett kérdésekkel fogjuk kezdeni, de természetesen a fogadóóra közben is lehet majd kérdést feltenni.
 
Meeting ID: 223 859 7701
 
Időpont: 2024. február 26. 19h
 
Bízom benne, hogy minél többet tudnak majd résztvenni az órán és megkapják a válaszokat a kérdéseikre.
 
 
Üdvözlettel
 
Hermann Henrik
elnök

A mögöttünk hagyott hétvégén 13.000 néző előtt, telt házzal zajlott az idei SuperEnduro GP Magyar Nagydíj, ahol a junior világbajnoki mezőnyben a váci Liszka Roland is megmérette magát.

Zólyomi Andrea | 2024.02.05, 09:59:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.05, 09:59:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team kiválósága egyfajta titkos favoritként érkezett meg a rendezvénynek otthont adó budapesti MVM Dome-ba, azonban az események nem a szája íze szerint alakultak. A pilótának végül be kellett érnie az összetett hatodik helyezéssel, de ennek ellenére a világbajnoki pontversenyben továbbra is a harmadik helyen áll:
 
 
„Az edzések alatti teljesítményemmel nem igazán voltam megelégedve, különösen igaz ez az időmérőre, de a versenyeken már egy fokkal jobb volt a helyzet. Az első futamon egész jó rajtot sikerült fognom, de mivel negyedikként választhattam rajthelyet, így sajnos nem tudtam csodát tenni. Rettentően agresszívak voltak a versenytársak, ennek ellenére tarottam magam, bejöttem az ötödik helyre, sőt, megvolt rá az esélyem, hogy egyel előrébb zárjak.
 
A második futamon fordított rajtáccsal engedték el a mezőnyt, én pedig a második sorból indulhattam. Itt is sikerült jól elstartolni, aztán egy idézőjelesen eseménytelen futamon az ötödik pozícióig felkapaszkodva ugyanott végeztem, ahol az első versenyen. Kicsit frusztrált voltam, mert éreztem, hogy még sokkal-sokkal több van bennem ennél, és nagyon szerettem volna az engem őrült módon űző-hajtó hazai publikum előtt mindezt kimotorozni magamból.
 
 
Ezekkel az érzésekkel, elszántan álltam oda a rajtgéphez az este utolsó menetétre, ahol majdnem sikerült boldoggá tenni kilátogató nézőket. Egészen az utolsó körökig nagyon jól alakult minden, stabilan a második helyen haladtam, már az elsőhöz közeledtem, amikor önhibámon kívül kicsúszott a kezemből az irányítás. A pálya mátrixnak nevezett akadályánál ugyanis egy akkora tömegbaleset történt, ami egy teljes körre beragasztott oda engem. Majd egy percet vesztettem ebben a helyzetben, és mire kiszabadultam, már visszaestem hatodiknak, a hátralévő idő rövidsége miatt pedig már esélyem sem volt felzárkózni.
 
 
Én legbelül úgy érzem, hogy megérdemeltem volna a második helyet, és mindent megtettem ezért, de ezúttal sajnos nem volt velem a szerencse. Az értem szorító fanatikusoknak innen is szeretném megköszönni a szurkolást és nektek üzenem: Ti vagytok Európa legjobb közönsége! És természetesen hálásan köszönöm a csapatom, a Laller Racing Dakar Team és Horváth Lajos „Laller” csapatvezető bizalmát, valamint a támogatóim segítségét, akik nélkül ma bizonyosan nem tartanánk itt.” - értékelt Roland, aki két fordulóval a bajnokság vége előtt hét pontos előny birtokában, harmadikként utazhat a bolgár és angol versenyekre.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
 

Zólyomi Andrea | 2024.02.05, 09:56:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.05, 09:56:00

Cimkék:

Billy Bolt varázsolt az MVM Dome-ban! A háromszoros világbajnok brit 13 ezer őrjöngő néző előtt mindhárom futamot megnyerte a Prestige kategóriában a Superenduro GP of Hungary-n. A legnagyobb tapsot rajta kívül a két magyar versenyző, Szőke Márk és Liszka Roland kapta.
 
 
Ötből öt – ez Billy Bolt mérlege az idei superenduro-világbajnokságon. A zseniális brit motoros térdsérüléssel érkezett meg a budapesti futamra (sőt, már az előzőn is így versenyzett), ám ha húzta is a lábát séta közben, amikor felült a Husqvarnára, mintha elszállt volna minden fájdalma.
 
Billy Bolt az első futamot úgy nyerte meg, hogy egyszer elesett (összeakadt az egyik lekörözött versenyzővel), a másodikat úgy, hogy a mezőny végéről indult (ez volt a fordított rajtrácsos verseny), a harmadikat pedig úgy, hogy három kanyar után az élre állt, és attól kezdve senki a nyomába se ért. Erre mondják, hogy tökéletes verseny.
 
 
„A pálya remek volt, a stadion majdnem teljesen megtelt emberekkel, akik remek hangulatot teremtettek, én pedig húztam a gázt, ahogy tudtam. Azért most majd rám fér egy kis pihenés és regenerálódás…” – mondta Bolt.
 
Legfőbb riválisa, a honfitárs Jonathan Walker számára egyáltalán nem úgy alakult a verseny, ahogy elképzelte. Többször is elesett, a második futamban háromszor-négyszer, szóval rémálom volt az egész, ami után elég nehéz volt újra felvenni a ritmust. A második helye nyilván így is megvolt, de ez sovány vigaszt jelentett számára, hiszen ő harcolni akart Bolttal.
 
A Prestige-kategória magyar indulója, Szőke Márk tavaly második lett az Európa-kupában (amivel szinte felrobbantotta az arénát), az idén pedig előrelépett a királykategóriába, amiben nyilván nagyon sokat kell még tanulnia. De futamról futamra gyorsul, rengeteg hasznos tapasztalatot szerzett már eddig is, és hol van még a vége?
 
 
„Örülök, hogy hazai közönség előtt versenyezhettem, elképesztő volt a hangulat, mint a magyar versenyen mindig. Ebben a kategóriában tényleg a világ legjobbjai motoroznak, úgyhogy folyamatos a daráló, ami nagyon fárasztó. Ez az oka annak, hogy bár a verseny eleje mindig nagyon jól ment, a második felére elfáradtam. Egy kicsit olyan ez, mint a gladiátorharc, hogy bedobnak minket az arénába, aztán élet vagy halál. A pálya egyébként nagyon tetszett, annak ellenére, hogy nagyon nehéz volt” – mondta Szőke.
 
A junior kategóriában Liszka Roland a harmadik futamban közel állt a második helyhez, ám többen is összeakadtak előtte a lekörözöttek közül, és nem tudta elkerülni őket. Az ötödik helyen végzett, ami csalódást jelentett a számára. „Nagyon szerettem volna az utolsó futamon dobogóra állni, sokáig tartottam is a második helyet, de a sorozatos bukások megpecsételték a sorsomat – mondta a verseny végén. – Úgy érzem, mindent megtettem, de ez most ennyire volt elég.”
 
 
A superenduro-mezőny állandó tagja Zsigovits Norbert is, ám ő ezúttal kézsérülése miatt sajnos csak nézőként (és olykor helyszíni szakértőként) követte végig az eseményeket – a lelkes szurkolókat látva a szíve alighanem jobban fájt, mint a keze.
 
Az vigasztalhatja, hogy lesz még alkalma megmutatni magát a hazai közönség előtt, hiszen a verseny végén bejelentették: 2025. február 8-án a superenduro-világbajnokság mezőnye újra az MVM Dome-ban vendégeskedik.
 
SUPERENDURO GP OF HUNGARY, MVM DOME
Prestige: 1. Billy Bolt (brit, Husqvarna), 2. Walker (brit, Beta), 3. Vieira (portugál, GasGas), …11. Szőke Márk (magyar, Sherco). Junior: 1. Ashton Brightmore (brit, GasGas), 2. Sella (izraeli, KTM), 3. Schmueser (német, Sherco), …5. Liszka Roland (magyar, KTM)
 
Szöveg: Tóth Anita
Fotó: MGR Images
 
 
/ 49 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.