A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Nagy lehetőség előtt áll Liszka Roland. A SuperEnduro GP budapesti fordulójára készülő fiatal motoros egy jó szerepléssel hazai közönség előtt sporttörténelmet írhat

Zólyomi Andrea | 2023.02.03, 11:03:00 | Utolsó módosítás: 2023.02.03, 11:03:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team színeiben versenyző, HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott fiatal a bajnokság élmezőnyéből vághat neki a Papp László Sportarénában rendezett versenyeknek, és egy győzelemmel, valamint összetettbeli jó helyezéssel a magyar endurózás történetének legnagyobb sikerét érheti el, ő lehet a sorozat első magyar Európa-bajnoka. A különleges hétvége alkalmából beszélgettünk a pilótával.

 

 
Milyennek értékeled a spanyol tábort, hol voltatok, mit gyakoroltatok?
Barcelona külvárosában vertünk sátrat, ahol egy hatalmas pálya és - hála az égnek - remek időjárás segítette a munkát. Maga a pálya nem volt túl egyszerű, de bonyolult sem, viszont nagyon változatos, aminek köszönhetően rengeteg mindent ki tudtam próbálni, és be tudtam gyakorolni. Leginkább a versenyszimulációra és a triálos eszköztáram bővítésére mentem rá, igazán hasznos volt ez a pár nap.
 
Már csak néhányat kell aludni a Superenduro budapesti fordulójáig. Milyen érzésekkel a tarsolyban várod a hétvégét?
Még nem vagyok különösebben ideges, sem feszült, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érzem a várakozással vegyült nyomást. Nagyon várom már, hogy a jól ismert közegben, hazai szurkolók előtt gurulhassak, és természetesen szeretnék egy komolyat villantani!
 
 
Milyen célokat fogalmaztál meg magadnak, milyen eredmény reményében húzod majd a gázt?
Nyilvánvaló célom a futamgyőzelem és egy minél jobb eredmény a magyar hétvége abszolút értékelésében. Ha mindez sikerülne, az egyben azt is jelentené, hogy megnyerném a sorozat Európa-Bajnoki címét! Titokban ebben reménykedem, úgy gondolom, hogy a tempóm már megvan hozzá, csak az eddigieknél egy kicsivel több szerencse kellene. Rajtam semmi nem fog múlni, ezt megígérhetem…
 
Már hetekkel az esemény előtt minden jegy elfogyott, telt ház lesz a Papp László Sportarénában. Mekkora a nyomás vagy a teher rajtad?
Hazai közönség előtt szerepelni mindig hatalmas megtiszteltetés, ugyanakkor kőkemény nyomás és felelősség is. Erre a fordulóra ugyanúgy készülök mentálisan, mint a többire: igyekszem becsatornázni és elraktározni a szurkolók buzdítását és szeretetét, minden mást pedig kizárni. Ez lehet a siker kulcsa.
 
 
Mit üzennél a vélhetően hatalmas számban megjelenő benzingőz/motorsport fanatikusoknak?
Gyertek el minél TÖBBEN, legyetek HANGOSAK, szurkoljatok NEKEM és a többi magyar versenyzőnek is!
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
Fotó: Pataky Péter
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.