A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. október 06., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.07.14, 09:27:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.14, 09:27:00

Cimkék:

Mi magunk is többször írtunk már Liszka Roland pályán elért sikereiről. A Laller Racing Dakar Team pilótája ahol csak elrajtol, ott dobogóra áll - legtöbbször annak is a tetejére -, ennek köszönhetően az elmúlt esztendőkben számos bajnoki címet nyert.
 
 
A 17 esztendős srác már most a sportág egyik valaha volt legeredményesebb versenyzője, így törvényszerű, hogy folyamatosan keresi az előrelépés lehetőségét. Ettől vezérelve Horváth Lajos „Laller” csapatvezető segítségével szerencsét próbált az EnduroGP Európa-kupán. A nívós sorozat nem csupán szakmailag, de anyagiakban is minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja a versenyző családját, ezért is jött nagyon jól a HUMDA (Magyar Autó-Motorsport Ügynökség) támogatási programja, amelybe Liszka Roland is bekerült:
„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy már állami szinten is észreveszik és elismerik a Laller Racing Dakar Team off-road sportágakban elért sikereit, és az ott folytatott kitartó munkáját. Csapatunk a 2020-as év elején tűzte zászlajára az utánpótlásnevelést, azóta prioritásként tekintünk a fiatalok előmenetelének segítésére, mind szakmailag, úgy a média/PR/social media területen is. Liszka Roland személyében egy igazi klasszist nevelgetünk, aki már eddig is számos bajnokságot nyert meg nekünk, de úgy hiszem, hogy a java még csak ezután következik.
 
 
Nem titkolt motivációnk, hogy az EnduroGP-ben elhódítsuk az Európa-kupát, majd feljebb lépjünk a junior világbajnokságba. Végső célunk a sorozat Prestige kategóriája, és hogy hosszútávon off-road világbajnokot adjunk Magyarországnak. Ennek a szép tervnek a hajszolásában és megvalósításában komoly támogatást jelent nekünk a HUMDA segítsége, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.” - nyilatkozta a Laller Racing Dakar Team alapító, Magyar Motorsport Szövetség tereprali szakágát vezető Horváth Lajos.
 
Liszka Roland állami támogatása nem csupán csapatának, de Vácnak is történelmi siker: a Pest-megyei kisváros históriájában Roland az első motoros, aki ilyen fajta szponzorációban részesül.
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.