A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

A 37. Királyválasztó Piliscséven került megrendezésre, ahol bár már pontszámai alapján az előző versenyen is mindenki tudta, hogy ő nyer, Szőke Márk mégis elindult az utolsó versenyen

Zólyomi Andrea | 2020.10.28, 09:28:00 | Utolsó módosítás: 2020.10.28, 09:28:00

Cimkék:

 

 

Rejtélyes köd szállt Piliscséve esőáztatta pályájára a hétvégén, s amíg a futam rajtja egy órát csúszott, addig kellően átrágta a kellemetlen hideg a versenyzők minden porcikáját. Mindenki készen áll, felzúgnak a motorok, a zászló felemelkedik, a kerekek a földbe marnak, s homokot szórva maguk után megindul az utolsó küzdelem. "A két órás verseny rajtját nem sikerült elkapnom, de az élre törtem. Az elején bivalyerősnek éreztem magam, tettem a dolgom, de nem lazítottam egy pillanatra sem, viszont a hatalmas pára miatt el kellett dobnom a szemüvegem (bár nem én voltam az egyetlen aki így tett). A kemény küzdelem az utolsó pontokért mindenkit próbára tesz, így az utolsó fél óra már nagyon durva volt.

 

 

Legnagyobb ellenfelem Sfefan Svitko és köztem 50 mp előny volt, de elcsúsztam a tankoláson és felzárkózott mögém. Kerekeink szinte egymáshoz értek. A cross részeken simán lehagytam, de az erdős részek neki kedveztek, rohadt gyors volt (nem hiába háromszoros Európa Enduro Bajnok), végig hallottam ahogy nyikorog, zúg a motorja, ahogy én elveszem a gázt, és ő akkor ér be a féktávra. Brutális nyomást tett rám.

 

 

Így visszagondolva (és kipihenve) persze be kell valljam, nagyon élveztem a versenyt.

 

 

Trófeáim közül aranykoszorúmat Sándor Dominiknak ajándékoztam, aki nagyon a szívemhez nőtt. A lassan 11 éves kissrác éppen elkezdte volna az edzéseket nálam, mielőtt megállapították, hogy asperger szindrómás, ADHD-és, és tourette szindrómában szenved. Ezek a szörnyű betegségek lassan szinte mindent elfognak venni tőle, s szerettem volna neki adni valamit, amitől azt érezheti, hogy Ő egy különleges ember számomra. Mert Ő az igazi hős!"

 

 

 

Fényképek: Nante photo, Hugyecz Andor photo, Kertész Kornél photo Vadas Mária photo

Cikk: Boross Éva

 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.