A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. szeptember 18., szombat
Enduro Korábbi hírek
/ 45 oldal

Harmincnyolc versenyző áll rajthoz a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság idei következő futamán

Zólyomi Andrea | 2015.05.12, 11:26:00 | Utolsó módosítás: 2015.05.12, 11:26:00

Cimkék:

Még pár nap – május 15. és 17-e között –, és elrajtol a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság idei második futama, a Riverside Baja. Jó hír, hogy az idénynyitó bugaci versenyhez képest növekedett az indulók száma. A quadosok között ott lesz a korábban a Dakaron is indult Somfai Mátyás, aki mindenképpen nyerni szeretne, akárcsak a motorosok között Hodola Richárd, akinek ez lesz a hazai futama.

 
A Terep Rallye versenynaptárába tavaly került be először – akkor szintén a hazai bajnokság második futamaként – a Riverside Baja. Akkor Beled volt a házigazda, ám idén május 15-17 között az ausztriai Reichnitz és Sárvár lesz a verseny központja. Sajnos igencsak emlékezetesre sikeredett a 2014-es debütálás, ugyanis a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy a versenyzők biztonsága érdekében törlik az utolsó szakaszt. Az időjárási előrejelzések most is sok izgalmat ígérnek, ugyanis péntekre hatalmas eső várható. Ugyanakkor a tavalyi versennyel ellentétben már nemcsak a magyar bajnoki pontokért küzdenek majd a versenyzők, ugyanis 2015-ben a motorosok és quadosok viadala egyben Európa-bajnoki futam is lesz – 2015-ben a második –, míg az autósoknál a Zóna Európa Bajnokság negyedik versenyét rendezik meg. Mindez meg is látszik a már nyilvánosságra került nevezési listákon.
 
 
 „Tavalyhoz képest jelentős előrelépés tapasztalható mind a verseny besorolásával, mind pedig a résztvevők számával kapcsolatban. Idén már Eb-futamot és Zóna Európa Bajnokságot is rendezhetünk, ami egyfajta elismerése a munkánknak. A nevezések alapján kijelenthető, hogy a Riverside Baján nemcsak a tavalyi debütáló versenyhez képest, hanem az idei első, Bugacon rendezett futamhoz képest is nőtt az indulók száma. Tizenhét autó, négy motor, kilenc quad és a nemzetközi viadalokon egyre népszerűbb Side by Side kategóriában hat versenyző áll rajthoz, és két előfutónk is lesz, akik között ott található a helyi rallyecross reménység, Mórocz Patrícia is. Mindössze egy dolog tart izgalomban, ugyanis a meteorológiai előrejelzések alapján húsz-huszonöt milliméteres eső zúdulhat a mezőnyre, ami jelentősen befolyásolhatja a versenyt” – árulta el Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja magyar rendezője.
 
A quadosok mezőnyében természetesen ott lesz az idei első bajnoki futam győztese, a korábban a Dakaron is induló Somfai Mátyás, aki akárcsak Bugacon, a Riverside Baján is nyerni szeretne.
 
„Miután nem tudok több Eb-futamon elindulni, így a csapatommal együtt úgy döntöttünk, kizárólag a magyar értékelésben indulok, ám ez nem azt jelenti, hogy nem szeretném megnyerni a quadosok abszolút versenyét. Idén eddig valamennyi versenyemen első lettem, és úgy vélem, a fokozatosan gyorsuló, de biztonságos tempó lehet a nyerő a hétvégén. Nagyon szeretném hibátlan teljesítménnyel, technikai gondoktól mentesen teljesíteni az előírt távot. A nemzetközi versenyeimre is tökéletes felkészülést jelentenek a magyar viadalok, ugyanis Bugacon a homokos, míg a Riverside Baján inkább a keményebb, köves pályákon száguldozhatunk” – jelentette ki Somfai Mátyás.
 
 
A motorosoknál tavaly győztes Hodola Richárd szintén újabb győzelemre készül, hiszen ha szigorúan a földrajzi helyét nézzük a versenynek – Zalaegerszegen él –, akkor a 2013-as magyar bajnoknak ez lesz a hazai futama.
 
„Akárcsak Matyi, én is csak a magyar bajnokira adtam le a nevezésemet, és abban bízom, jó teljesítménnyel sikerül ismét megnyernem a Riverside Baját. Mindenképpen jól szeretnék szerepelni, hiszen zalaegerszegi lévén földrajzilag mindenképpen ez a hazai versenyem. A motorommal, a Yamaha VR450F-el készen állunk a kihívásokra, és abban reménykedem, hogy ez a viadal is tökéletes felkészülési lehetőséget ad az idei év, számomra két kiemelkedő nemzetközi versenyére, az Italian Bajára és a HunGarian Bajára” – árulta el Hodola Richárd.
 
 
fotó: Pataky Péter

Zólyomi Andrea | 2015.04.22, 09:48:00 | Utolsó módosítás: 2015.04.22, 10:20:00

Cimkék:

A család tájékoztatása szerint István temetése 2015. április 28-án kedden, 14 órától lesz Miskolcon, a Szentpéteri kapui köztemetőben.

Zólyomi Andrea | 2015.04.18, 08:42:00 | Utolsó módosítás: 2015.04.18, 08:42:00

Cimkék:

Fájdalommal tudatjuk, hogy tegnap este, hosszan tartó beteség után elhunyt Daragó István, a MAMS tiszteletbeli tagja, korábbi elnökségi tag, a FIM Europe salak bizottságának alelnöke, volt FIM salak bizottsági tag.

 

Őszinte részvétünket kívánjuk István családjának

Zólyomi Andrea | 2015.03.31, 10:35:00 | Utolsó módosítás: 2015.03.31, 10:35:00

Cimkék:

Zólyomi Andrea | 2015.02.27, 14:28:00 | Utolsó módosítás: 2015.02.27, 14:28:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a Buzánszky Jenő halálával megüresedett Nemzet Sportolója címre a legendás Szabó II. Lászlót jelöli.

 
Szabó II. közel 20 éves sportpályafutása alatt összese 20 egyéni magyar bajnoki, egy csapatbajnoki és egy Budapest bajnoki címet szerzett. A 20 egyéni címéből tizennégyet gyorsasági, négyet motocross és kettőt túra (enduro) szakágban hódított el.
 
1967-ben és 1970-ben a gyorsasági motorkerékpáros világbajnokság 125 cm3-es kategóriájában az összesített ötödik volt, 1968-ban a hatodik helyen végzett. Sportpályafutása alatt összesen 206 vb pontot gyűjtött.
/ 45 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.