A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Dragbike Hírek
/ 12 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.02.21, 14:52:00 | Utolsó módosítás: 2022.02.21, 14:52:00

Cimkék:

 


A MAMS Sportszakmai szemináriuma 2022. február 27-én vasárnap, 9 órától veszi kezdetét.
Csatlakozni az alábbi linken lehet:
https://us06web.zoom.us/j/2238597701
Meeting ID: 223 859 7701

A könnyű beazonosíthatóság érdekében kérjük, hogy mindenki a saját nevén jelentkezzen be és a neve mögé írja be, hogy milyen minőségben van jelen (pl. Kis István versenyző, Kovács János szervező, Horváth Ádám versenyigazgató, stb.).

Az időterv pontos betartása érdekében kérjük, hogy 9 óráig jelentkezzenek be.

Bármilyen kérés, kérdés esetén állunk szíves rendelkezésre.

Tematika, időterv:

9:00 Köszöntő, általános tudnivalók (Zólyomi Andrea)
9:10 Papírmentes dokumentálás, dokumentumok útja, eredmények (Majosházi Péter)
9:30 Működési szabályzat, tisztségviselők feladatai (Nagy Arnold)
10:00 Versenydokumentáció, külföldi versenyzők indulása, alkalmi rajtengedély (Zólyomi Andrea)
10:20 Óvás folyamata (Pál László)
10:45 Kérdések
10:50 SZÜNET
11:00 Országos Mentőszolgálat, mint kötelező eü. szolgáltató, checklista (Pál László)
11:20 Sportfelügyelő által kiszabott büntetés, annak utóélete - esetbemutatás (Zólyomi Andrea)
11:35 Aktualitások, kérdések (Hermann Henrik)
11:55 Vizsga menete, zárás

Zólyomi Andrea | 2022.01.26, 14:46:00 | Utolsó módosítás: 2022.01.26, 14:46:00

Cimkék:

A Technikai Kollégium 2022. évi szabályzata alapján „technikai felügyelői tevékenységet csak eredményes MAMS technikai felügyelői vizsgát tett személy végezhet.”
 
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2022. évi első technikai felügyelői szeminárium és vizsga időpontja és helyszíne véglegessé vált:
 
Időpont: 2022. február 20. 10h
Helyszín: MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, 1149 Budapest, Angol u. 36.
 
A képzés és a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll össze.
Érkezni 9:20-tól lehet. A képzés ebédszünettel együtt várhatóan 16 óráig tart. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.
 
Amennyiben valakinek nem megfelelő az időpont, ne ijedjen meg, mert március-április környékén is lesz képzés.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a technikai felügyelők számára a képzés és a sikeres vizsga teljesítése kötelező!
 
Bármilyen kérdés esetén kérem a Technikai Kollégium vezetőjét, Farkas Gábort, Lojzit keressék a +36203455147-es telefonszámon vagy a gabor.farkas1975@gmail.com emailcímen.

Zólyomi Andrea | 2022.01.13, 13:55:00 | Utolsó módosítás: 2022.01.13, 13:55:00

Cimkék:

Tisztelt Címzettek!
 
A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2022. február 27. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: online, Zoom értekezlet formájában
 
A részvétel a 2022-ben sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező!
 
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
A Zoom linket és az időtervet egy későbbi időpontban fogjuk kiküldeni.
 
Sportbaráti üdvözlettel
Hermann Henrik
elnök

Zólyomi Andrea | 2021.12.16, 10:20:00 | Utolsó módosítás: 2021.12.16, 10:20:00

Cimkék:

A MAMS iroda 2021. december 22. és 2022. január 2. között zárva tart.

Mivel az év vége miatt sok ügyet kell lezárnunk, kérünk mindenkit, hogy a hátralévő ügyintézést még a mai és a holnapi napon tegye meg. Hétfőn és kedden csak a legszükségesebb esetben tartunk személyes ügyintézést.

 

Megragadnánk az alkalmat, hogy ezúton kívánjunk minden kedves tagszervezetünknek, versenyzőnknek és tisztségviselőnknek nagyon kellemes ünnepeket!

 

Zólyomi Andrea | 2021.11.04, 12:05:00 | Utolsó módosítás: 2021.11.04, 12:05:00

Cimkék:

Tisztelt Tagszervezetek! Tisztelt Versenyzők!
 
 
Szeretnénk időben tájékoztatást adni a sportorvosi engedélyek érvényességéről, a kiváltáshoz szükséges feltételekről.
 
A Magyar Motorsport Szövetség a hatályos Sporttörvény és az ahhoz kapcsolódó egyéb jogszabályok (pl.  mentésről szóló EüM rendelet, a sportorvoslás szabályairól szóló kormányrendelet) hatálya alatt látja el feladatát.
 
Bármilyen MAMS versenyengedély (versenyzői licenc) csak érvényes, magyar sportorvosi engedély birtokában adható ki. Ez azt jelenti, hogy akár magyar állampolgárról, akár külföldiről van szó, minden esetben (éves és napi licenc esetében is) egy magyar sportorvos által kiállított engedély fogadható el. Külföldi sportorvos által kiadott engedély nem megfelelő.
 
A versenyengedély kiadásához a versenyzőnek érvényes sportorvosi engedéllyel kell rendelkeznie, amellyel kapcsolatban az alábbiakra hívom fel a figyelmet:
 
  • az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) szakmai útmutatója alapján (ez megtalálható a nyomtatványok menüpontban) a különböző sportágak esetében más és más vizsgálatokra van szükség. A mellékletben tételesen fel vannak sorolva az egyes sportágakhoz előírt vizsgálatok. Ez azt jelenti, hogy csak és kizárólag autó- és motorsportra érvényes engedélyt tudunk elfogadni, ugyanis ezen két sportág esetében teljesen egyeznek a szükséges vizsgálatok. Amint az a szakmai útmutatóból látható, teljeskörű vizsgálat csak az autó-motorsport versenyzőknél előírás, ezért nem tudunk elfogadni más sportágakra (pl. kosárlabda, futball, kerékpár) kiadott engedélyeket. Az engedélyben egyértelműen szerepelnie kell a „motorsport”-nak (akár úgy is, hogy „autó-, motorsport”, illetve ezek bármilyen írásjellel ellátott kombinációja) és az „alkalmas” vagy „versenyezhet” megjelölésnek.
  • sportorvosi engedély legfeljebb egy évig,18 év alatt és 65 év felett 6 hónapig érvényes,
 
  • az OSEI tájékoztatása alapján háziorvosok és házi gyermekorvosok is adhatnak versenyengedélyt a saját praxisukba tartozó versenyzőknek, de csak abban az esetben, ha háziorvosok regisztrációs szerződést kötöttek az OSEI-vel. A regisztrált háziorvosok listája az OSEI weboldalán megtalálható: http://osei.hu/orszagos-sportorvosi-halozat/haziorvosok-es-hazi-gyermekorvosok-listaja.html Fontos, hogy csak az itt felsorolt háziorvosok által kiadott engedélyt fogadjuk el.
 
  • az OSEI weboldalán van lehetőség lekérdezni a sportorvosi engedély meglétét https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/ Előfordul, hogy a versenyző elhagyja az engedélyt, vagy nem lett leadva a MAMS titkárságra, ekkor pedig van rá mód, hogy ellenőrizzük annak meglétét. Ennek érdekében kérem, hogy a vizsgálat során járuljanak hozzá az elektronikus lekérdezéshez.
 
  • a sportorvosi vizsgálathoz a csatolt kérdőívet kell kitöltve elvinni, ez megkönnyíti a sportorvos dolgát (a kérdőív megtalálható a nyomtatványok között).
 
  
www.osei.hu weboldalon további információk megtalálhatók, fent van a sportorvosok listája, valamint online is lehet időpontot kérni.
 
Kérem, hogy a fentiek figyelembevételével időben kezdjék el a 2022. évi versenyengedély kiadásához szükséges sportorvosi engedély megszerzését. Célszerű már most időpontot foglalni.
 
/ 12 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.