A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 21., vasárnap
Korábbi hírek

A Tomracing Motorsport versenyzője beindult: zsinórban harmadszor a dobogón

Zólyomi Andrea | 2015.05.06, 10:03:00 | Utolsó módosítás: 2015.05.06, 10:03:00

Cimkék:

Újabb bajnoki fordulót rendeztek a nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokat bemutató versenyzők, vagyis a stuntriderek számára. Ezúttal a kunmadarasi repülőtér aszfaltján csaptak össze a motoros kaszkadőrök, ahol a Tomracing Motorsport színeit képviselő Kulman Miklós végül ismét a dobogóra állhatott, és ezzel továbbra is a harmadik helyen áll összetettben.

 
A Hungexpón rendezett Stunt Riding Bajnokság első fordulója és apécsi meghívásos verseny után most, a május elsején megtartott második bajnoki fordulóban is a dobogó legalsó fokára állhatott fel Kulman Miklós. A Tomracing Motorsport versenyzője Kunmadarason sokat javított az eddig többször is kritizált kvalifikációs teljesítményén: Kulman a 3. helyen végzett, azonban pontlevonással sújtották, mert amikor neki kellett volna következnie, nem volt ott a rajtnál. A motoros kaszkadőr motorjának hátsó kereke túl lapos volt, így azt két gyakorlat között kellett felfújnia. A vb ötödik versenyző emiatt a 6. helyről kezdhette meg a döntőt.
 
 
Kulman Miklós döntőbeli gyakorlata ide kattintva megtekinthető. (https://www.youtube.com/watch?v=Titn9_IU0Mk&feature=youtu.be)  
 
„Életem egyik legjobbját nyújtottam a versenyen. A kvalifikációm végre jól sikerült, de a pontlevonás sajnos beárnyékolja egy kicsit. A döntőben nyújtott teljesítményemmel viszont megint vissza tudtam kapaszkodni a dobogóra, aminek kifejezetten örülök. Minden összejött, amit elterveztem, a legnehezebb gyakorlatokat is be tudtam mutatni. A hat perc tele volt akrobatikus és dinamikus elemekkel. Ha nincs a pontlevonás, előrébb is végezhettem volna”- fogalmazott Kulman Miklós.
 
 
A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora szerint versenyzőjük teljesítménye jó alap lehet a bajnoki szezon folytatásához.
 
„Hiába sikerült sokat javítania Mikinek a kvalifikációs teljesítményén, a pontlevonás miatt nem kezdhette meg jó pozícióban a döntőt, pedig ezúttal a gyakorlatok bemutatásában jelentős előrelépést tapasztalhattunk. A jövőre nézve viszont a döntőben bemutatott produkciója egy jó alap lehet a folytatásra, mert már most meg lett volna az esélye a második helyre, ha nincs az a leeresztett gumi. Három verseny, három dobogó, abszolút nem lehetünk elégedetlenek” – jelentette ki Biel Richárd.
 
fotó: Gémesi Balázs
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.