A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 21., vasárnap
Dragbike Korábbi hírek
/ 13 oldal

A Tomracing Motorsport versenyzője a harmadik helyen végzett a Stunt Riding Bajnokság 2015-ös kiírásában

Zólyomi Andrea | 2015.08.31, 11:19:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.31, 11:19:00

Cimkék:

A kunmadarasi repülőtér aszfaltján csaptak össze idén utoljára a nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokat bemutató versenyzők, vagyis a stuntriderek. A Tomracing Motorsport színeit képviselő Kulman Miklós az ötödik helyen kvalifikált, ám idén nem először produkált látványos döntőbeli show-jának köszönhetően felállhatott a dobogó legalsó fokára. A motoros kaszkadőr az összetettben is ebben a pozícióban zárt.
 
A hármas szám bűvöletében telt Kulman Miklós idei szezonja. A Tomracing Motorsport versenyzője a Stunt Riding Bajnokság idei kiírásának összes futamán a dobogó legalsó fokán végzett, ráadásul Miklós az összetettben is ebben a pozícióban zárt. A kvalifikációra keveset gyakorolhatott, így kissé idegenül mozgott a betonon, de így is sikerült az ötödik helyen végeznie. A fináléban aztán jött az immár szokásosnak mondható előrelépés: Miki a látványos hat perces show-jának köszönhetően két pozíciót is javított, és a harmadik helyen végzett.
 
 
„Nem lehetek egy pillanatig sem elégedetlen, mert ismét sikerült a döntőbeli teljesítményemmel két helyet előrelépnem, és így újra dobogóra állhattam. Azonban, ha többet tudok gyakorolni a kvalifikáció előtt, akkor talán előrébb végzek. De ezzel, utólag már kár foglalkozni. Sikerült a döntőben egy igazán pörgős hat percet produkálnom, és a szezonban először végre minden elemet be tudtam mutatni. Jövőre előrébb szeretnék lépni, amihez rövidesen megkezdem az újabb trükkök elsajátítását” – mondta Kulman Miklós.
 
A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora szerint jó évet zárt versenyzőjük, aki valamennyi bajnoki fordulóban a dobogón végzett. Nem titkoltan az a csapat és Kulman Miklós célja, hogy jövőre közösen lépjenek előrébb.
 
„Mikinek a kunmadarasi forduló előtt még volt matematikai esélye arra, hogy előrébb végezzen az összetettben, de egyáltalán nem vagyunk elégedetlenek azzal, hogy ez most nem jött össze. Idén minden versenyen dobogóra állt, és így az összetettben is harmadik lett. Ismét sikerült a döntőben az egyik legjobb teljesítményt nyújtania, amire bátran lehet a jövőben építkezni. Örülünk ennek az eredménynek, de a következő szezonban közösen megpróbáljuk felülmúlni” – fogalmazott Biel Richárd.
 
Molnár Ádám

A Tomracing Motorsport versenyzője beindult: zsinórban harmadszor a dobogón

Zólyomi Andrea | 2015.05.06, 10:03:00 | Utolsó módosítás: 2015.05.06, 10:03:00

Cimkék:

Újabb bajnoki fordulót rendeztek a nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokat bemutató versenyzők, vagyis a stuntriderek számára. Ezúttal a kunmadarasi repülőtér aszfaltján csaptak össze a motoros kaszkadőrök, ahol a Tomracing Motorsport színeit képviselő Kulman Miklós végül ismét a dobogóra állhatott, és ezzel továbbra is a harmadik helyen áll összetettben.

 
A Hungexpón rendezett Stunt Riding Bajnokság első fordulója és apécsi meghívásos verseny után most, a május elsején megtartott második bajnoki fordulóban is a dobogó legalsó fokára állhatott fel Kulman Miklós. A Tomracing Motorsport versenyzője Kunmadarason sokat javított az eddig többször is kritizált kvalifikációs teljesítményén: Kulman a 3. helyen végzett, azonban pontlevonással sújtották, mert amikor neki kellett volna következnie, nem volt ott a rajtnál. A motoros kaszkadőr motorjának hátsó kereke túl lapos volt, így azt két gyakorlat között kellett felfújnia. A vb ötödik versenyző emiatt a 6. helyről kezdhette meg a döntőt.
 
 
Kulman Miklós döntőbeli gyakorlata ide kattintva megtekinthető. (https://www.youtube.com/watch?v=Titn9_IU0Mk&feature=youtu.be)  
 
„Életem egyik legjobbját nyújtottam a versenyen. A kvalifikációm végre jól sikerült, de a pontlevonás sajnos beárnyékolja egy kicsit. A döntőben nyújtott teljesítményemmel viszont megint vissza tudtam kapaszkodni a dobogóra, aminek kifejezetten örülök. Minden összejött, amit elterveztem, a legnehezebb gyakorlatokat is be tudtam mutatni. A hat perc tele volt akrobatikus és dinamikus elemekkel. Ha nincs a pontlevonás, előrébb is végezhettem volna”- fogalmazott Kulman Miklós.
 
 
A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora szerint versenyzőjük teljesítménye jó alap lehet a bajnoki szezon folytatásához.
 
„Hiába sikerült sokat javítania Mikinek a kvalifikációs teljesítményén, a pontlevonás miatt nem kezdhette meg jó pozícióban a döntőt, pedig ezúttal a gyakorlatok bemutatásában jelentős előrelépést tapasztalhattunk. A jövőre nézve viszont a döntőben bemutatott produkciója egy jó alap lehet a folytatásra, mert már most meg lett volna az esélye a második helyre, ha nincs az a leeresztett gumi. Három verseny, három dobogó, abszolút nem lehetünk elégedetlenek” – jelentette ki Biel Richárd.
 
fotó: Gémesi Balázs

Zólyomi Andrea | 2015.04.22, 09:48:00 | Utolsó módosítás: 2015.04.22, 10:20:00

Cimkék:

A család tájékoztatása szerint István temetése 2015. április 28-án kedden, 14 órától lesz Miskolcon, a Szentpéteri kapui köztemetőben.

Zólyomi Andrea | 2015.04.18, 08:42:00 | Utolsó módosítás: 2015.04.18, 08:42:00

Cimkék:

Fájdalommal tudatjuk, hogy tegnap este, hosszan tartó beteség után elhunyt Daragó István, a MAMS tiszteletbeli tagja, korábbi elnökségi tag, a FIM Europe salak bizottságának alelnöke, volt FIM salak bizottsági tag.

 

Őszinte részvétünket kívánjuk István családjának

Versenyről versenyre megújuló show-val készül az idei szezonban a Tomracing stunt ridere

Zólyomi Andrea | 2015.03.17, 10:01:00 | Utolsó módosítás: 2015.03.17, 10:01:00

Cimkék:

Nem fognak két ugyanolyan Kulman Miklós show-t látni az idei Stunt Riding Bajnokság helyszínein a bírák és a nézők. A korábbi magyar bajnok ebben az évben kizárólag a versenyekre koncentrálhat, miután Kawasaki ZX 636-ja az utolsó csavarig összeállt, így a legnehezebb trükkök sem hiányoznak majd a repertoárjából. A Tomracing Motorsport vezetői szerint versenyzőjük képes lesz a tavalyi eredményét felülmúlni. 
 
A hétvégén elrajtol a nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épülő Stunt Riding 2015-ös versenyszezonja, melynek első fordulójára az Autó, Motor és Tuning Show szombati napján kerül sor. A mezőnyből idén sem hiányozhat a Tomracing Motorsport színeit képviselő Kulman Miklós, akinek a téli holtszezonban a fizikai felkészülés mellett „csak” az új trükkök elsajátítására kellett összpontosítania. A korábbi magyar bajnok motorján kizárólag a tank tetejét kellett megváltoztatni.   
 
 
„Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon, és újra versenyezhessek. Úgy érzem, a télen mindent megtettem azért, hogy maximális felkészültséggel várhassam a rajtot. A folyamatos konditermi edzések mellett próbáltam a lehető legtöbb időt motoron tölteni és új trükköket elsajátítani. Az első fordulóban ezeket már be fogom mutatni, és remélem, meglesz az eredménye. A Kawasakin csak egy apróbb változtatást kellett végrehajtanunk, illetve a külső dizájnt frissítettük fel, ami jól mutatja, hogy a motor valóban összeállt, és az eredményesség idén kizárólag rajtam múlik. A fő célom az, hogy minden futamon a dobogón végezzek”- jelentette ki Kulman Miklós.
 
A motoros kaszkadőr tudásával a Tomracing háza táján is tisztában vannak, így a folyamatos dobogós helyek elérése a csapat koordinátora szerint reális célkitűzés.
 
„Elégedettséggel tölt el, hogy a hazai Stunt Riding egyik kiemelkedő alakját, Kulman Mikit, az idei évben is a Tomracing csapatának kötelékében tudhatom. Ebben a szezonban szeretnénk felülmúlni a tavaly elért eredményeket, amit Miki meg tud valósítani. A motor gyerekbetegségei a múlté, az eredményességet pedig sokban segítheti idén, hogy Miki versenyről versenyre megújított show-val lép majd a bírák és a közönség elé”- fogalmazott Biel Richárd.
 
Fotó: Tomracing Motorsport                       
/ 13 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.