A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.09.21, 12:17:00 | Utolsó módosítás: 2017.09.21, 12:17:00

Cimkék:

Hartmann Ferenc, a Tomracing Motorsport supermoto versenyzője remek szezonbeli szereplést tudhat maga mögött a Magyar Kupában. Az elmúlt hétvégén lendületét és formáját a Supermoto Európa Bajnokságon tette próbára, mely egyben élete első nemzetközi versenye is volt! Hétvégén pedig a Magyar Kupa utolsó, euroringi futamán indul, hogy harcba szálljon a végső győzelemért! 
 
Múlt hétvégén az ausztriai Melk városa adott otthont a Supermoto Európa Bajnokság utolsó fordulójának, ahol Hartmann Ferenc is rajthoz állt az S2 Elite osztályban. Feri számára kihívás volt a dupla földes részel kialakított ismeretlen pálya és nem könnyítette a dolgát a 10 fokos hőmérséklet és folyamatos esőzés sem. 
 

A szombati napon mindössze két szabadedzés állt rendelkezésére a gyakorlásra, majd jött az időmérő, ahol Feri egy rossz gumiválasztás miatt nem tudott tökéletes kört motorozni és a 27. helyen végzett a 30 fős mezőnyben az extrém időjárási körülmények között.

Vasárnap az időjárás nem változott, viszont Feri már a bemelegítő edzésre egy új szett gumival ment ki amivel a motor sokkal jobban kezelhető volt és bizakodva várta a versenyeket.

Az első 7 körös versenyen komoly csatákat vívva, de inkább biztonsági motorozással a 22. helyen ért célba, míg a második 8 körös futamon a 15. helyért folyó harcban végül 17.-ként intette le a kockás zászló, mellyel Feri 4 pontot szerzett első nemzetközi supermoto hétvégéjén.
 
 
Hartmann Ferenc:
„Rendkívül boldog vagyok, hogy ott tudtam lenni és sikeresen teljesítettem életem első nemzetközi versenyét! Szuper pályán, nagy mezőnnyel és a világ legjobb supermotosaival együtt versenyezni óriási élmény volt! Rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb, nagyon sokat tanultam a hétvégén amiből a jövőben még profitálhatok - akár már a utolsó magyar futamon is, amennyiben hasonló időjárási körülmények lesznek.
Szombaton a pálya tanulásával és a motor beállításával foglalkoztam, ami sikerült is de az időmérőt kissé elrontottam. Vasárnap viszont az új gumikkal sokkal magabiztosabban tudtam motorozni és mindkét futamon jót versenyeztem a többiekkel, boldog vagyok hogy folyamatosan tudtam fejlődni és hogy pontot érő helyen tudtam befejezni a futamot!
Szeretném megköszönni Dudinak (Dudás Attila), a csapatomnak és támogatóimnak a segítségét, valamint családomnak és barátaimnak, hogy kiutaztak és a helyszínen szurkoltak nekem!”
 

Ferinek nincs sok ideje pihenni, ugyanis szeptember 23-án az Euroringen fogják megrendezni a Supermoto Magyar Bajnokság és Magyar Kupa utolsó futamát, mely utóbbiban ugyan a 3. helyen áll, de nem titkolt szándéka a dobogó a tetejére állni az éves értékelésben!

Várunk minden kedves motorsport rajongót szombaton az Euroringen, egy igazán izgalmas szezonzáró versenyen! Az eseményre a belépés díjtalan!
 
Fotó: Hartmann Ferenc
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.