A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Kovács Tibor | 2017.10.15, 09:42:00 | Utolsó módosítás: 2017.10.15, 09:42:00

Cimkék:

Verőfényes napsütésben,igazán kellemes időben rendezték Gyulán az év utolsó hazai salakmotor versenyét,a Magyar Nemzetközi Csapatbajnokság harmadik,döntő viadalát. Nagyhalász csak akkor veszíthette volna el az aranyérmet,ha a debreceniek legalább két hellyel megelőzik őket,erre azonban csekély esély kínálkozott.A helyzet olyannyira nem változott az előzőekhez képest,hogy az utolsó csapatbajnokin is lekopírozták a résztvevők az eddigi eredményeket. Csupán a pontszámok változtak a korábbiakhoz képest. Ez persze nem azt jelenti,hogy ne látott volna a mintegy 700 fős publikum  jó versenyt. Jakub Jamróg(pol)/Nagyhalász/ megint minden futamát megnyerte,s lett a szombat délután legeredményesebb motorosa megelőzve a 14-14 pontot összemotorozó Magosi Norbit/Gyula/ és Benkő Rolit/Debrecen/.
Végül  a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület 45 ponttal vívta ki az elsőséget-és lett magyar bajnok 2017-ben három verseny elsőséggel-,dicséret illeti a végig nagy erőkkel küzdő Debrecen Speedway SE vaspapucsosait is,ők 40 egységet termeltek,de a Gyulai Speedway Club pilótáiról is csak az elismerés hangján írhatunk a 36 megszerzett pont okán.Egyedül az Arénamoto Vasad csapata maradt el a várakozásoktól/és Zdenek Simota,akitől többet vártunk/a soványka 3 pontos teljesítmény miatt.
Egy megjegyzés azért ide kívánkozik: Míg a nagyhalásziak minden versenyen csak külföldi versenyzőkkel képviseltették magukat,addig a többi csapat komolyan vette a legalább egy magyarról szóló szövetségi kérést. Jövőre talán ez másképp lesz,hogy egyenlőbbek legyenek a feltételek.
A gyulai eseményt tűzijáték zárta megköszönve a nézőknek,a szurkolóknak az egész éves kitartó utazgatást,biztatást.
Mi,a salakmotorsportért rajongó emberek azt reméljük,hogy 2018-ban is lesznek versenyek magyar "lovasokkal",a szponzorok száma,ha lehet,növekszik,és valami elindul az utánpótlás terén is!
Köszönjük mindenkinek,aki 2017-ben bármivel hozzájárult ahhoz,hogy ez a fantasztikus sportág élve és állva maradt Magyarországon!

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.