A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

A motoros Hodola Richárd veretlenül érkezik az évzáró futamra, míg Merkovics Viktor célba érne a Raid of the Champions kamionos versenyén

Zólyomi Andrea | 2017.11.03, 10:33:00 | Utolsó módosítás: 2017.11.03, 10:33:00

Cimkék:

Történelmi viadalra kerül sor november 3-5. között a Nyirádi Motorsport Centrumban: először dübörögnek a vörös katlan arénában együtt egy versenyhétvégén a tereprallye, a rallycross és a Quad - Short Track versenyzői. A motorosoknál rajthoz áll az eddig valamennyi hazai versenyt megnyerő Hodola Richárd, míg a kamionosoknál Merkovics Viktor csapata egyértelműen a szezonzáró futam befejezését tűzte ki céljául.
 
November első hétvégéjén, 3-a és 5-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprallye bajnokságban ki lesz 2017 legjobbja az autósok, a kamionosok, a motorosok és quadosok között, illetve ki szerzi meg a bajnoki címet a MAMS Buggy Open-en, ráadásul a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg. Ráadásul még egy szakág csatlakozott a Raid of the Champions versenyhez, és a Quad - Short Track bajnokság utolsó fordulóját is most Nyirádon rendezik meg, ami azt jelenti, hogy külön futamokban, 3-3 alkalommal rajtolhat el vasárnap a 10-12 quados és 8-10 UTV-s versenyző.
 
A motorosoknál nagy küzdelem várható a Dakarra készülő Horváth Laller Lajos, valamint a 2017-es bajnoki szezonban eddig a hazai versenyeken veretlen Hodola Richárd között. Utóbbi a nyirádi viadallal zárja idei szereplését, amit szeretne emlékezetessé tenni.
 
 
„Amikor 2015-ben, a HunGarian Baja egyik szakaszán már versenyeztem itt a vörös katlanban, azonnal megtetszett a környék. Nagyon örülök annak, hogy Garamvölgyi Zoli ide is hozott egy versenyt, hiszen Nyirád az autó-motorsport fellegvára. A Yamahám tökéletesen felkészítve várja a rajtot, és ígérhetem, mindent megteszek a jó szereplés érdekében. Ám mint minden technikai sportágban, a tereprallye-ban is bármikor történhet valami a motorral, vagy a kiszámíthatatlan talajon elég egy pillanatnyi kihagyás, máris kész a baj, így a fő célom, hogy befejezzem a versenyt, aztán a végén majd kiderül, hogy mindez mire lesz elég” – árulta el Hodola Richárd a Raid of the Champions szezonzáró futamra készülve.
 
 
A kamionos mezőnyben idén találkozhattak először a sportág rajongói a Merkovics Viktor vezette csapattal, a Balkán Expressz Team-mel. A nyirádi viadalra egy komoly teszttel készülő trió pilótája nem titkolja, ez az év a tanulásé és a beilleszkedésé volt, és a hétvégi versenyt már a jövő év főpróbájának tartja.
 
„Újoncként mi még csak bontogatjuk a szárnyainkat a tereprallye kamionos mezőnyében. Az eddigi versenyeinken úgy érzem helyt álltunk, és ugyanezt szeretnénk Nyirádon is elérni. A szezonzárót egyértelműen tesztnek szánjuk a jövő évi bajnoki idényre, hiszen számos beállítást és alkatrészt szeretnénk most élesben kipróbálni. A kamiont felkészítettük, és egyértelmű célunk, hogy gond nélkül végigcsináljuk a Raid of the Championst” – jelentette ki Merkovics Viktor.
 
 
És ha fentiek alapján valaki úgy érezné, hogy nem várható sok izgalom a hétvégétől, akkor annak még egy jó hírrel szolgálhatunk: a tereprallye verseny mellett szombaton és vasárnap meghívásos és amatőr rallycross viadalt – a Racing Stars tehetségkutató versenysorozat utolsó futamát – is megrendezik, így a technikai sportágak több szakágának legjobbjait egyszerre láthatják az autó-, és motorsport szerelmesei a Nyirádi Autósport Centrumban.
 
 
Fotó: Pataky Péter, balkanexpresszteam
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.