A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. június 18., hétfő
Hírek
/ 93 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.06.18, 11:36:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.18, 11:36:00

Cimkék:

Noha a Laller Racing Dakar Team versenynaptárában most van a nyáriszünet, ez cseppet sem jelenti azt, hogy a versenyzők unatkoznának. Horváth Lajos és Kárpáti Péter a Hellas Rally utózöngéivel foglalkozott az elmúlt időkben, kis túlzással a televíziós és rádiós műsorokban egymásnak adták a kilincset.
 
A sort a DIGI Sport műsorán futó Go Bike Magazin nyitotta, ahol Laller és Kárpáti Péter a Hellas Rally kihívásairól, a csapat munkájáról, valamint az elkövetkezendő évek céljairól beszélt. Az adás ismétlése jelenleg is fut a DIGI Sport csatornáin, aki esetleg lemaradt róla, az most alább bepótolhatja.
 
 
 
A médiamegjelenéseken kívül is bőven akad tennivaló. Laller a szokásos edzésmunka mellett igyekszik maximalizálni a motor nyergében töltött időt, de más fronton is komoly fába vágta a fejszéjét: a nemrégiben megalakult MAMS tereprali szakágának bizottsági tagjaként a sportág megmentésén, új alapokra helyezésén is dolgozik. Kárpáti Peti régi adósságot törlesztett a szünidőben: a Hellas Rallyn remekül teljesítő versenyző orrsövény műtéten esett át, és már alig várja, hogy újból edzésbe állhasson. Eközben a csapatbővítő ambíciók is töretlenek, ennek eredményeképp megépült Heiszer Károly quadja, így elképzelhető, hogy a Hungarian Baja világkupafutamon Horváth Lajos vezetésével már három pilótával támad majd a gárda.
 
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk 

Zólyomi Andrea | 2018.06.15, 09:48:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.15, 09:48:00

Cimkék:

Kecskés Bence pénteken megérkezett Olaszországba, a következő verseny helyszínére, a Riccardo Paletti nevét viselő versenypályára Varanoba.
 
 
Az iskolának vége, a nyári szünet jövő héten kirobban, a versenyszezon a közepéhez érkezett. A harmadik CIV junior versenyt rendezik a hétvégén, Bence 28 ponttal a 10. helyen áll a bajnokságban. Az időjárás előrejelzés kellemes motorosbarát időt jósol, így reményeik szerint jól tud teljesíteni a két napos rendezvényen. Szombaton edzés és eligazítások, vasárnap pedig 2 időmérő és két verseny várja a fiatal motorost.
 
 
„Nagyon várom a hétvégét, egybeesik az iskolaév végével, így igazán jó kedvem van. A pályát ismerem, tavaly már versenyeztem rajta, akkor negyedik helyen zártam a futamot. Most teljes pályán megyünk, sok egyenes lesz. Az eddigi felkészülésemmel elégedett vagyok, sokat edzettem, az állóképességem megtartottuk, a motorozáson kívül a speciális edzéssorozattal is újra igyekeztem a legjobb formába kerülni a verseny idejére. Tényleg nagyon várom a versenyt, mert a motorozásban sok minden mellett a szerencse is sokat számít, és mivel ez a pálya az egyik tavalyi kedvencem így remélem az edzés és egy kis szerencse dobogóra juttat. Nagyon szeretném már látni a csapattársaim és a csapat többi tagját, Luca Pasini-t, Alessandro Falzone-t és a szerelőket, mindig jó velük együtt lenni, hiányoztak az elmúlt pár hétben.” –mondta el Kecskés Bence.

Zólyomi Andrea | 2018.06.15, 09:45:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.15, 09:45:00

Cimkék:

Újabb komoly feladat előtt áll az idén alakult, elsősorban az utánpótlás versenyzőkkel foglalkozó Forty Racing gyorsasági motoros csapat. Kecskés Bence újra útra kell, hogy Varanoban folytassa szereplését a CIV olasz bajnokság junior korosztályának Mini GP kategóriájában, míg a csapatfőnök, Györfi Alen és élete első nagypályás versenyére készülő Varga Tibi, valamint Kovács Zoli pedig a magyar bajnokságban gurul majd pályára. Amíg Bence kőkemény küzdelemben újabb pontokért harcol, addig utóbbiak tesztként tekintenek az előttük álló feladatra: Alen a rövidesen szintén a Pannoniaringen rendezendő Alpok-Adria futamra, míg Zoli és Tibi a spanyol utánpótlás bajnokságra.
 
 
Kecskés Bence számára ismerős pályán folytatja szereplését a CIV olasz bajnokság junior korosztályának Mini GP kategóriájában, ugyanis tavaly már versenyzett Varanoban, ahol a végül a negyedik helyet tudta megszerezni. Idén is remekül szerepelt eddig, hiszen amíg az idénynyitón kétszer nyolcadikként zárt, addig a második versenyhétvégén is szerzett két 10. helyet, így a 26 fős mezőnyben összetettben is a TOP 10 tagja. Bence jó formában utazott ki a helyszínre, ahol bízik abban, hogy képes lesz megismételni a tavalyi szereplését.
 
 
A felnőtt magyar országos bajnokság következő állomását rendezik meg a hétvégén a Pannoniaringen, ahol a csapatfőnök Györfi Alen mellett Kovács Zoli és Varga Tibi is rajthoz áll. A két fiatal a Supersport 300-as kategóriában indul, de ezúttal nem az eredményen lesz a hangsúly, ugyanis mindketten a következő spanyol bajnokijukra készülnek, amire ez a verseny egy kiváló tesztlehetőség. Hasonló tervekkel száll nyeregbe Alen is, hiszen a hónap végén éppen itt rendezik az Alpok-Adria Sorozat következő futamait, így most módja lesz a korábbi Európa-bajnoknak kipróbálni néhány dolgot a Yamaháján, valamint megtalálni az ideális beállítását a motornak.
 
 
Győrfi Alen csapatvezető: „Ismét eseménydús hétvége előtt áll a csapatunk, ráadásul egyszerre két helyszínen is bizonyítanunk kell, hiszen Bence Olaszországban, míg én a többi gyerekkel a Pannoniaringen szállunk motorra. Bence jól ismeri a pályát, hisz tavaly a remek negyedik helyet szerezte itt meg újoncként. Nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a szervezők ezúttal egy hosszabb vonalvezetésű aszfaltcsíkon rendezik a versenyt. Bízzunk abban, hogy képes lesz a maximumot kihozni magából, aztán majd kiderül vasárnap, mindez mire lesz elég. A csapat másik fele velem együtt a Pannoniaringen gurul pályára, ám itt elsősorban a tesztelésen lesz a hangsúly, hiszen Tibinek ez lesz az első nagypályás szereplése. Mindhárman a közelgő nagy feladatainkra készülünk, amire ez a hétvége egy remek lehetőség, amit teljes mértékben szeretnénk kihasználni. Már csak abban kell bizakodnunk, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk.”
 
Forty Racing Media

A H-Moto Team fiatal tehetsége a bukása mellett egy pontot szerzett a német pályán rendezett ADAC Junior Cup második fordulójának futamain

Zólyomi Andrea | 2018.06.12, 09:28:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.12, 09:28:00

Cimkék:

A H-Moto Team fiatal tehetsége a múlt hétvégén Németországban folytatta idei szereplését a nemzetközi mezőnyben. Kakuszi Ádám az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban állt rajthoz Oschersleben-ben, és amíg az első futamon nagyot csatázva sikerült pontot mentenie – a 17. helyről indulva ért oda a 15. pozícióba – addig a másodikon hiába száguldott már a 10. helyen, elment a motorja hátulja és hatalmasat bukott. Folytatás július 13-15-én a Sachsenringen, ahol a fiatalok a MotoGP betétfutamaként gurulnak pályára.
 
 
A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám a múlt hétvégén folytatta szereplését az ADAC Junior Cup sorozatában. Európa egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye ezúttal a németországi Oschersleben-ben állt rajthoz, ahonnan a 15 éves motoros végül pontszerzőként távozhatott. Az időmérőn a 17. időt motorozta, így a rajtrácsra is erre a helyre állhatott fel mindkét futamban. Az első versenyen sikerült előrébb jönnie, és végül a 15. helyen zárta a versenyt. A második futamon már esős körülmények között kifejezetten jól teljesített, egészen a tízedik pozícióig jött előre, amikor egy kanyarkombinációban elesett. Szerencsére Ádámnak semmi baja, legfeljebb annyi, hogy a lelke fáj az elvesztegetett lehetőség miatt.
 
 
„Nagyon vártam már a folytatást, ám őszintén bevallom, nem úgy sikerült, mint azt reméltem. Az időmérőn a tizenhetedik helyet sikerült megszereznem, és az első versenyen végül végig csatáztam szinte a rajttól a célig. Sikerült két helyet javítanom, és ha a befutónál az egyik vetélytársam nem dönti rám a motorját, akár előrébb is végezhettem volna. Ám a pontszerzés így is sikerült, és ez jó. A második futam alatt leszakadt az ég, és ez kedvezett, mert már a tízedik helyen haladtam, a tempóm nagyon jó volt, ám egy kanyarkombinációban elment a motor hátulja, és nagyot estem. Utólag nagyon sajnálom mindezt, hiszen a tempóm alapján akár az ötödik helyig is felérhettem volna. Egy biztos, ha eredményesen akarok szerepelni, akkor sokkal több edzésre lesz szükségem a jövőben” –mondta Kakuszi Ádám, aki már a hétvégén javíthat, hiszen a Pannóniaringen jön az országos bajnokság harmadik fordulója.
 
 
fotó: H-Moto Team

Zólyomi Andrea | 2018.06.08, 11:18:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.08, 11:18:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén a Forty Racing egyik legeredményesebb ifjú motorosa, a tavaly a junior Európa-bajnokságon összetettben második Kovács Zoli élete első nagypályás versenyén vett részt Barcelonában, ahol a gyorsasági motoros Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokság (RFME) harmadik fordulóját rendezték meg. Zoli ismét parádésan szerepelt, hiszen a hatodik helyen ért célba. Ugyanakkor a csapat többi tagja Györfi Alennel készült a Kakucsringen az év további feladataira.
 
 
Nagyon úgy tűnik, hogy a Forty Racing ifjú tehetsége, Kovács Zoli idén igazolja, nem volt véletlen, hogy tavaly összetettben második lett a junior Európa-bajnokságon. A fiatal motoros idén a Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokságban versenyez – az eddigi két versenyhétvégén mindkétszer a legjobb tízben végzett –, és a mostani Barcelonában rendezett futamon pályafutása első nagypályás versenyét teljesítette. Az időmérőkön még akadoztak a dolgok, hiszen Zoli motorja technikai gondokkal küzdött – az egyenesekben alig volt erő a versenygépben –, ám ennek ellenére a 11. rajthelyet sikerült megszereznie. A warm up már tökéletesen sikerült, hiszen megtalálták és kijavították a motor hibáját, majd a futamon remekül rajtolva végül a 6. helyen intették le, ami az eddigi legjobb eredménye Zolinak a spanyol bajnokságban. Csapattársai – Vincze Hanna, Varga Tibi, Kecskés Bence és Tomi – sem pihentek ez idő alatt, és a Forty Racing főnöke, Györfi Alen vezetésével a Kakucsringen készültek a közeli jövő feladataira.
 
 
Kovács Zoli versenyző: „Barcelonában tartották meg a Cuna de Campeones 3. fordulóját, ami számomra azért is volt fontos, hiszen életem első nagypályás versenyén vehettem részt. A szabadedzés jól sikerült, de már ekkor láttuk, hogy a motorral volt egy kis probléma. Az időmérőre sem sikerült a problémát orvosolni, hiszen a motorom nem volt elég gyors, a kerekem rázott, így sajnos csak a 11. helyre tudtam kvalifikálni magam. A vasárnap reggeli warm up-ra a motor összeállt, és már ekkor látszódott, ha jól elkapom a rajtot, akkor fel tudom venni a versenyt akár az élbollyal is. Kifejezetten jól kaptam el a startot, és a 6. helyen fordultam el az első kanyarban. A futamon végigi egy kilencfős bolyban motoroztam, ahol folyamatosan cserélődtek a helyezések, én is hol a negyedik, hol pedig a kilencedik pozícióban haladtam, óriási csatákat vívtunk a versenytársaimmal. A vége előtt két körrel a nagy csatában négyen összeakadtunk, és csak én maradtam talpon, ám a versenyt a bukás miatt piros zászlóval megszakították, és én a hatodik helyen végeztem. Nagyon élveztem, fantasztikus élmény volt, és már izgatottan várom a következő versenyt. Köszönöm mindazoknak, akik szurkoltak és támogattak!”
 
 
Győrfi Alen csapatfőnök: „Zolika nagyszerűen teljesített egy olyan ismeretlen aszfaltcsíkon, főleg úgy, hogy életében először ment nagypályán. Külön öröm, hogy leküzdötték a felmerült akadályokat, és sikerült az eddigi legszebb eredményt elérnie. A többiekkel remek hangulatú tréningen vettünk részt Kakucson, ahol olyan technikákat tanítottam nekik, melyek a versenyeken majd hasznosak lesznek a számukra. Azt vallom, az alapok tökéletes elsajátítása után lehet csak a következő feladatra koncentrálni. Elhatároztuk, hogy amikor csak alkalom nyílik rá, hasonló edzésekkel készülünk az év további feladataira.”
 
 
fotó: Forty Racing
/ 93 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.