A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. február 21., szerda
Hírek
/ 75 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.02.20, 15:38:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.20, 15:38:00

Cimkék:

A juniorok és a seniorok már jól ismerhetik a pályát hiszen már ötödször adhat otthont az Esztergom-kertvárosi pálya a Magyar motocross bajnokságnak, ami idén kora tavasszal kerül megrendezésre!
 
Április első szombatján, azaz 04.07-én láthatjuk ismét az utánpótlás gyöngyszemeit már 5 éves kortól és a Senior élő legendáit, ahogyan megküzdenek a lóerőtől duzzadó vasparipákon a legjobb helyezésekért, bajnoki pontokért!
 
 
Kilenc kategóriában versenyeznek a Magyar bajnokság reményében, és a szervezők további négy kategóriában adnak lehetőséget a helyi tömegsport és profi nemzetközi mezőnynek az indulásra! Napi licence vásárlásával bárki elindulhat, aki megfelel az MAMS alapkiírásoknak!
 
Az Esztergom városa által támogatott rendezvényen, szurkolhatunk két helyi versenyzőnknek is, akik közül a „gyengébb nemet” Gál Lili képviseli a Lady Open kategóriában. Csapatársa Pergel Bence pedig a 85 ccm kategóriában szeretne bizonyítani a versenyre kilátogató szurkolóknak. A rendezvényen ingyen motorozást biztosítanak a kiérkező gyermekeknek a TORROT elektromos motorok jóvoltából! http://torrot.hu/ A vásári hangulatot az ország legnagyobb motoros áruházai biztosítják standjaikkal. A vendéglátás idén átmegy egy picit az újdonságot képviselő „ FOOD TRACK SHOW”-ba. Azaz több lakóautó és lakókocsi kínálatából választhatnak a kürtöskalácstól a lángosig, a „kávé király” meleg italaitól a hideg kézműves sörig!
 
 
Az edzések és időmérő futamok már reggeltől zajlanak a pályán, a verseny futamai pedig az ebédszünet után 13 órától lesznek láthatóak!
 
A belépés  gyermekek számára INGYENES, a felnőtt jegyért pedig 1000 Ft egyesületi támogatást kell fizetni a bejáratnál!
 
Bővebb információ a www.mxtrack.hu , vagy a pálya facebook oldalán található: https://www.facebook.com/mxtrack.hu/
 
Jó szórakozást kívánnak a szervezők!
 
 

A H-Moto Team 16 éves versenyzője eddigi legjobb hétvégéjét teljesítette a Losail Ázsia Bajnokságban

Zólyomi Andrea | 2018.02.20, 09:23:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.20, 09:23:00

Cimkék:

Fantasztikusan zárta Kovács Bálint a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategória harmadik versenyhétvégéjét. A H-Moto Team 16 éves tehetsége hatalmasat küzdve a harmadik helyen zárta az első futamot, majd a másodikon ötödikként intették le, így az első dobogós helyének köszönhetően jelentősen csökkentette hátrányát összetettben.
 
 
Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki nyergében az elmúlt versenyhétvégén már a harmadik fordulót teljesítette a Losail Ázsia Bajnokságban. Ezúttal igencsak kitett magáért Bálint, aki maximálisan végrehajtotta a csapat sportigazgatójának, Rizmayer Gábornak a taktikáját, és az első futamon parádés teljesítményt nyújtva a harmadik helyen ért célba. A fiatal tehetség olyan mezőnyben állhatott fel a dobogóra, ahol olyanok találhatóak, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi. A második futamon sem keltett csalódást Bálint, aki ezúttal az ötödik helyen végzett, és a hétvégi szereplésével ugyan maradt összetettben a hatodik, ám már csak kilenc pont a hátránya az ötödik helyen álló ellenfelével szemben.
 
 
 „Eddig még nem tapasztalt meleg fogadott bennünket Dohában, ami alaposan megváltoztatta a pálya tapadását. Ennek ellenére, hogy felszállt a por, a használt abroncsokon sikerült folyamatosan gyorsulni, és az előzetes elképzeléseimnek megfelelően sikerült ott folytatnom, ahol múltkor tartottam a bukásom előtt. Sikerült megközelítenem az eddigi legjobb köridőmet, és az időmérőn végül a hatodik pozíciót tudtam megszerezni, míg a warm up alatt teljesített négy kör alatt éreztem, hogy jó formában vagyok, hiszen ilyen gyors köridőt még egyszer sem tudtam elérni a használt gumikon. A verseny aztán a lehető legjobban sikerült a számomra, ugyanis a vetélytársaim sorra hibáztak, amit én sorra kihasználtam, és nagy küzdelemben végül odaértem a dobogóra. Fantasztikus érzés volt a pódiumon állni… Sajnos a második futamon nem tudtam az élmenőkkel menni, így egy eléggé unalmas verseny végén ötödikként zártam. Nagyon köszönöm a csapatomnak, hogy ilyen pillanatokat élhetek át egy ilyen csodás helyen, és ilyen profi körülmények között készülhetek a németországi versenyszezonra – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
A csapat sportigazgatója nagyon elégedett volt tanítványa teljesítményével, és kijelentette, most már abszolút látható a fejlődése Bálintnak.
 
„Az élmezőnyből csak mi nem voltunk ott a hét eleji teszten, ami komoly hátrány Bálint számára, hiszen egyedül ő használ a mezőnyben széria futóművet, és a többiekkel ellentétben ő nem tudott javítani a motor beállításain. Ennek ellenére nagyon jó teljesítményt nyújtott, egyre jobban kezeli a gumikat, legyen az használt vagy új. Az első futamon egyrészt megfutotta az eddigi legjobb köridejét, és ennek köszönhetően csatázhatott a dobogóért, amit érett versenyzéssel meg is szerzett. A második futamon is kiegyensúlyozott időket ment, ez pedig az ötödik helyre volt elég. Sokat javult a tempója, mérhető a fejlődése és még messze a vége” – mondta Rizmayer Gábor
 
A bajnokság állása négy futamot követően: 1. Saeed Al Sulaiti 130 pont, 2. Mashel Al Naimi 126 pont, 3. Nasser Al Malki 96 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 79 pont, 5. Fahad Al Sowaidi 69 pont, 6. Kovács Bálint 60 pont.
 
fotó: Ahmed Feisal

A H-Moto Team 16 éves versenyzője már Dohában várja, hogy folytatódjon a Losail Ázsia Bajnokság

Zólyomi Andrea | 2018.02.16, 09:30:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.16, 09:30:00

Cimkék:

Kovács Bálint újabb ötödik hellyel zárta a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategória második versenyhétvégéjét, így az eddig megszerzett 33 pontjával a hatodik pozícióban várja összetettben a hétvégi folytatást. Az újabb duplafutamos versenyen a H-Moto Team fiatal motorosa abban bízik, hogy ezúttal nem üti ki senki a versenyből – a két héttel ezelőtti második futamban az egyik vetélytársa 170 km/h-s sebességnél kilökte a negyedik helyen száguldó Bálintot –, és folyamatosan gyorsulva végre odaérhet az élmezőnybe.
 
 
Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki nyergében már két versenyhétvégét teljesített a Losail Ázsia Bajnokságban, ahol egy olyan mezőnyben áll összetett hatodik pozíciójában az eddig megszerzett 33 pontjával, ahol olyanok találhatóak, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi. Sajnos Bálint ismételten nem tudott nyugodtan készülni a harmadik fordulóra, ugyanis megint lebetegedett, ám szerencse a szerencsétlenségben, hogy az indulásra már tökéletesen felépült. A csapat sportigazgatójával, Rizmayer Gáborral már meg is érkezett Dohába, így nyert egy plusz napot a teljes regenerációhoz. A H-Moto Team ifjú tehetsége abban bízik, hogy képes lesz megismételni a múltkori esése – a két héttel ezelőtti második futamban az egyik vetélytársa 170 km/h-s sebességnél kilökte a negyedik helyen száguldó Bálintot – előtti teljesítményét, és végre harcolhat az élmezőnnyel a dobogós helyekért.
 
 
 „Sajnos sokat nem tudtam edzeni, ugyanis ismét lebetegedtem, így inkább megpróbáltam kipihenni magam. Mivel most sokkal rövidebb idő telt el a múltkori verseny és a mostani között, abban bízom, hogy sokkal könnyebben visszarázódom majd a kinti hangulatba. Felkészültnek érzem magam a betegeskedésem ellenére, és abban reménykedem, hogy képes leszek ott folytatni, ahol az esésem előtt abbahagytam. Ha képes leszek ezt elérni, akkor végre az élmezőnnyel is csatázhatok majd. Sikerült egy nappal korábban kiérkeznünk Dohába, és ez elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy hozzászokjak a katari klímához, és teljes mértékben rákészülhessek a hétvége feladataira” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
A bajnokság állása négy futamot követően: 1. Saeed Al Sulaiti 85 pont, 2. Mashel Al Naimi 81 pont, 3. Nasser Al Malki 69 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 56 pont, 5. Fahad Al Sowaidi 46 pont, 6. Kovács Bálint 33 pont
 
A bajnokság versenynaptára
1-2. forduló – 2017. december 8-9.
3-4. forduló – 2018. február 2-3.
5-6. forduló – 2018. február 16-17.
7-8. forduló – 2018. március 15-17. (MotoGP szezonnyitó)
9-10. forduló – 2018. április 6-7.
 
fotó: Ahmed Feisal

Zólyomi Andrea | 2018.02.13, 13:44:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.13, 13:44:00

Cimkék:

 

Zólyomi Andrea | 2018.02.06, 14:14:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.06, 14:14:00

Cimkék:

Horváth Lajost és a többi magyar motorversenyzőt egy saját forgatócsoport követte a 2018-as Dakaron. Zakinszky Márk operatőr a verseny végeztével pedig egy olyan hamisítatlan road movie-t készített az élményeiből, amit minden Dakar rajongónak látni kell!

 

 

Az Autonet Motorcycle Team-et kísérő szerb televíziós stáb munkatársa végig forgatott Horváth Lajos „Laller”, Dési János, Shagmaister Gábor és Gyenes Emanuel dél-amerikai küzdelme alatt. A megérkezéstől a búcsúig szinte mindent megmutató kisfilm egy igazi hiánypótló alkotás. Megismerhetjük a pilóták mindennapjait, harcukat az elemekkel, és a célba érkezés örömét - de Peru, Bolívia és Argentína kultúrájába is belekóstolhatunk.
 
Aki pedig nem éri be a filmes élménnyel, azt sok szeretettel várja a Vl. téli motorkiállítás és vásár Debrecenben - ahol személyesen is kérdezhet majd Lallertől.
 
 
A 31 perces műsorhoz addig is jó szórakozást kíván a Laller Racing Dakar Team és Horváth Lajos!
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk / Videó: Zakinszky Márk
/ 75 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.