A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. május 24., csütörtök
Motocross Hírek
/ 19 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.04.25, 09:12:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.25, 09:12:00

Cimkék:


Jóból és rosszból is jutott bőven a peresztegi motokrosszcsapatnak a hétvége során. Németországban nem állt melléjük a szerencse, a magyar kupában viszont taroltak. Gőzerővel készülnek a hétvégi hazai rendezésű EB-futamra.
 
Keserédes hétvégét zárt a HTS Team, Magyarország legeredményesebb motokrosszcsapata. Németországban útjára indult Európa egyik legrangosabb nemzetközi motokrosszbajnokságának 2018-as kiírása. Az ADAC MX Mastersen 23 nemzet 350 motorosa közé két magyar versenyzőt is nevezett a peresztegi istálló. Szvoboda Bence (26) a királykategóriában, Jakob Kristóf (15) a 125 köbcentis junior kategóriában képviselte a magyar lobogót.
 
 
Szvoboda a cseh, az osztrák és a magyar bajnokságban szerzett dobogós helyezései után nem tudta folytatni sikerszériáját a németországi Fürstlich Drehnában. A kvalifikáción és a versenyen is nagyot bukott, ez megpecsételte a hétvégéjét. Fájdalmai miatt nem tudta befejezni egyik futamát sem, így nulla ponttal zárta a hétvégét. Állapotáról ebben a pillanatban még nem lehet tudni biztosat.
 
 
 
A 15 éves Jakob Kristóf tisztesen helytállt új kategóriájában a 125 köbcentisek között. A kvalifikáción a 16. helyezést harcolta ki, amin az első futamában további három helyet tudott javítani, így a nyolc pontot érő 13. helyen finiselt a nála tapasztaltabb ellenfelek gyűrűjében. A második futamban aztán őt is utolérte a balsors: a rajtnál bukott, elhajlott első féktárcsával pedig a 40 fős mezőnyben a 24. helyig sikerült előre motoroznia.
 
 
A Pannonhalmán megrendezett hazai kupaversenyen ennél szerencsésebbek voltak a HTS-es versenyzők. Hugyecz Erik magabiztos motorozással emelkedett a mezőny fölé, és nyerte a legrangosabb kategória küzdelmeit, Kiss Márk pedig az élsportolók MX2-es kategóriájában vitte el az aranyat. A csapat harmadik versenyzője, Kerese Gábor éppen lecsúszott az MX Open kategória dobogójáról, a negyedik pozícióban zárta a hétvégét.
 
 
 
 
A folytatásban további rangos versenyek várnak a hazai bajnokcsapat versenyzőire. Most hétvégén Kiskunlacházán Motokrossz Európa-bajnoki futamot rendeznek, ahol természetesen a HTS Team motorosaival is találkozhat a nagyérdemű.

Zólyomi Andrea | 2018.04.23, 09:46:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.23, 09:46:00

Cimkék:

Április 21-22-én két helyen is harcba szálltak a Korda Racing pilótái.
 
Az első enduro bajnoki futamnak Lisov városa adott otthont Szlovákiában. Népes mezőny gyűlt össze tobb,mint 200 indulóval! Az időjárásra nem lehetett panasz,hiszen szikrázó napsütésben húzhatták a gázt a fiúk. De azért az endurózás sava borsa el volt rejtve a pályában. Nagy lefelék-fölfelék,patakok egyaránt nehezítették a versenyzők dolgát.
 
A 4 tagú Korda különítmény tisztességgel helytállt. Németh Ferenc élete első versenyén,szenzációs motorozással a szombati napot megnyerve az összesített második helyen zárta a futamot. Havrán Attila tavalyi bajnok hozta a formáját és nem adott esélyt a többieknek,így Ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Pribula Adrián stabil motorozással a tizedik helyre hozta be a motorját míg Mária Gyuri szombaton a 4. helyen motorozva egy szerencsétlen esést követően kénytelen volt feladni a viadalt.
 
 
A fiúk élményekben gazdagon,mosollyal az arcukon tértek haza,és várják a következő futamot mely Cereden kerül megrendezésre Május 19-21-én.
 
A crossos pilóták sem ültek otthon tétlenül,és Pannonhalmán forgatták a földet versenygépeikkel.
 
Szintén népes mezőnyben tisztességes közdelemben volt részük. Tóth Attila,és Linninger Patrick a senior kategóriában álltak rajthoz. A super seniorban Attila a 7. poziciót a seniorban Patrick a 4. helyezést érte el.
 
 
Igazán remek páyát,és jó szervezést kaptak a versenyzők,így már csak a nap melegével kellett megküzdeni. A következő megmérettes számukra a május 13-án megrendezésre kerülő bajnoki futam lesz Kiskunlacházán.
 
 Korda Racing go forever!

Zólyomi Andrea | 2018.04.17, 11:24:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.17, 11:24:00

Cimkék:

Újra bizonyított a peresztegi motokrosszcsapat. A Nyáregyházán megrendezett bajnoki versenyen két dobogós helyezést és értékes pontokat szereztek versenyzőik. Idén is célba vették a bajnoki címeket.
 
Fordulatos versenyt zárt az elmúlt években egyeduralkodó HTS Team. Mindkét élsport kategóriában esélyesek voltak a végső győzelemre, de ez végül csak az MX2-esek között sikerült. A kategória címvédőjének, Varga Mimónak (19) a sérülését követően Hugyecz Erik (26) kapta a feladatot, hogy a peresztegi istállónál tartsa a titulust. Hugyecz hibátlan napot zárt. Az MX2-esek 2010-es és 2015-ös bajnoka egyértelműen jelezte az ellenfeleknek, hogy nehéz lesz idén elkapni őt.
 
 
“Szívesen ültem vissza a kisebb teljesítményű motorra, úgy érzem, ennek a nyergében gyorsabb vagyok, és kevésbé fáraszt le, mint az MX1-es gépek. Az idénynyitón minden úgy alakult, ahogy szerettem volna, így a maximális pontszámmal távozhattam. Remélem, több sérülés már nem hátráltatja a csapatot idén, és újra mi leszünk a bajnokok.” - összegezte versenyét az MX2-es győztes, Hugyecz Erik.
 
A kategória fiataljai számára hoztak pár nehézséget a futamok. Kiss Márk kétszer is bukott, Jakob Kristófot pedig gyomorpanaszok gyötörték, emiatt nem lehetett maradéktalanul elégedett a versenyével. A 15 éves Jakob negyedik helyen zárt, a 18 éves Kiss csapattársa mögött az 5. helyen finiselt.
 
 
Az MX1-es kategóriában szintén nagy esély mutatkozott a fölényes HTS-győzelemre, ám egy nem várt esemény ezt megakadályozta. Szvoboda Bence (26) motorja megakadt a rajtkapuban, a kilencszeres bajnok pedig nagyot esett. A pilóta nem, a motor viszont megsérült és mire megjavították a hátsó féket a depóban, egy kör hátrányba kerül a HTS Team vezérmotorosa. Így hiába volt az egész nap során a leggyorsabb, meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel.
 
 
“Sajnálom, hogy a győzelem nem lett meg, de úgy érzem, ez nem rajtam múlt, én megtettem mindent érte. Ez benne van a sportban. A tempómmal és az állóképességemmel elégedett vagyok, már csak egy kis szerencse hiányzik, hogy megszerezhessem idei első győzelmemet.” - nyilatkozta Szvoboda a leintés után.
 
Az MX1-es kategória korelnöke, a 36 esztendős Kerese Gábor hatodik helyezést szerzett a HTS Team-nek Nyáregyházán.
 
 
 
HTS Team eredmények:
Hugyecz Erik - összetett 1. hely MX2
Szvoboda Bence - összetett 3. hely MX1
Jakob Kristóf - összetett 4. hely MX2
Kiss Márk - összetett 5. hely MX2
Kerese Gábor - összetett 6. hely MX1

Karrierje legnagyobb akadálya előtt Varga Mimó

Zólyomi Andrea | 2018.04.11, 11:27:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.11, 11:27:00

Cimkék:

Óriási kihívás előtt áll Varga Imre ‘Mimó’ (19), az ország egyik legtehetségesebb motokrosszversenyzője. Edzés közben súlyos csípősérülést szenvedett, melynek a rehabilitációja akár 8 hónapot is igénybe vehet. Már a visszatérésen gondolkozik!
 
A lehető legrosszabbul indult az idény Varga Imre számára. Az MX2-es kategória legjobb magyar motokrosszversenyzője edzés közben balesetet szenvedett: kificamította csípőjét. Bár a sérülés súlyos, a győri Petz Aladár Kórház orvosai mindent megtesznek a felépüléséért, hogy az ifjú sportolónak ne kelljen lemondani az álmairól. Mimó a fájdalmai ellenére nagyon eltökél: ha tehetné, már holnap visszaülne a nyeregbe.
 
 
- A baleset körülményeire nem emlékszem, az a nap teljesen kiesett számomra - kezdi a beszámolót Mimó. - Csak a többiek elmeséléséből tudom, hogy egy ugratás során motor nélkül értem földet. Nagy volt a fájdalom, amit éreztem. A balesetet követő napokban egyáltalán nem tudtam aludni, csak erős nyugtatók csillapították valamelyest a szenvedésem. Ilyenkor sok dolog átfut az ember fején. A legjobban azt sajnálom, hogy nem tudom elkezdeni a szezon, pedig nagyon jó formában éreztem magam.
 
Varga az elmúlt két évben egyeduralkodó volt Magyarországon saját kategóriájában, MX2-ben. Mindezt tudatos munkával, rengeteg lemondással, és még több edzéssel sikerült elérnie. Nem csak idehaza halmozta a sikereket, külföldön is egyre komolyabb eredményeket szállított. Az idei évtől sokat várt önmagától, a nemzetközi dobogós helyezéseket célozta meg a felnőttek mezőnyében, amit most ez a sérülés meghiúsított.
 
 
- Nehéz feldolgozni az ilyen nehézségeket. A fájdalom az egy dolog, de ezzel a balesettel nagyon sok munka ment pocsékba, és mire visszaszerzem a korábbi formámat, az sok idő. Most hat hétig szigorú fekvést írtak elő, közben a rehabilitációs osztályon óvatosan elkezdték a sérült ízületem mozgatását. Nem tehetek mást, mint várok, figyelem a betegágyból a történéseket, és mikor készen állok rá, visszatérek. Nem szeretem feladni a dolgokat, most sem futamodok meg a kihívás elől - zárta gondolatait a sérült motorversenyző.
 
A magyar motokrosszbajnokság a hétvégén elkezdődik a nyáregyházi versennyel, a címvédő bajnok kiválásával üres trónt ostromolhatnak majd az ellenfelek. A család, a csapat, a szurkolók és a barátok mindenben támogatják Mimót, hogyha eljön az idő, újra azt a bajnokot láthassuk a pályán, akinek nem akadt idehaza ellenfele.
 

Zólyomi Andrea | 2018.04.09, 15:46:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.09, 15:46:00

Cimkék:

/ 19 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.