A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2017. június 27., kedd
Motocross Hírek
/ 10 oldal

Zólyomi Andrea | 2017.04.06, 10:43:00 | Utolsó módosítás: 2017.04.06, 10:43:00

Cimkék:

Ott folytatta a 25 éves motoros, ahol tavaly abbahagyta. A cseh nemzetközi motokrossz bajnokságban győzelemmel zárta, és most győzelemmel kezdte az évet. Csúcsformában van a kilencszeres magyar bajnok!
 
A legendás világbajnoki helyszín, Loket adott otthont a 2017-es Buksa/Ados Motokrossz Bajnokság első versenyének. Szvoboda Bence kellemes emlékekkel várhatta az összecsapást, a tavalyi idényzárón ugyanis szenzációs győzelmet aratott ugyanezen a pályán.
 
Az előszezoni viadalokon Szvoboda már jelezte, hogy jó formában van. A németországi Wintercrosson bravúros harmadik helyen zárt, Magyarországon pedig megnyerte az MXmánia Kupa első állomását a legnehezebb hazai pályán, Gyálon. Loketben is hasonlóan kezdett.
 
A reggeli szabadedzést megnyerte, az rajthelyekről döntő időmérő edzést a második helyen zárta legnagyobb riválisa, a francia Sulivan Jaulin mögött. A pálya sok áldozatot szedett, alig volt idő tiszta gyorskört futni. Egy gyors körrel viszont még senki sem nyert motokrossz versenyt. Ehhez jó állóképességre van szükség, hogy fél órán keresztül, maximális pulzuson, egyenletes tempót tudjon diktálni a motoros.
 
 
„Az első futamban nagy csatát vívtam a csapattársammal, aki az elmúlt években legyőzött a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Nagyon együtt voltunk, de nem tudtam robbantani, így második lettem. A második futamra módosítottunk a futóműbeállításokon és az áttételen, így sikerült komfortosabban éreznem magam a motoron. Meg is lett az eredménye, majdnem fél perccel nyertem a futamot, és két futam alapján az összetett értékelést. Nagyon jó érzés az első helyen várni a második fordulót. Tele vagyok önbizalommal, idén meg fogom nyerni ezt a bajnokságot! Nincs B-terv!” – értékelte a futamokat a loketi győztes.
 
 
Szvoboda Bence számára a németországi ADAC MX Masters nyitóversenyével folytatódik a versenyszezon, aztán Ausztriában és újra Csehországban kell bizonyítania. A loketi derbi sajnos egybeesett a magyar bajnokság első fordulójával, így a kilencszeres bajnoknak nem nyílik lehetősége, hogy megvédje tavalyi elsőségét a hazai sorozatban. Az idei évben nemzetközi viadalokra koncentrál elsősorban, és ha ideje engedi, pár magyar viadalon is láthatja majd a közönség.
 
Végeredmény, Loket (MX2)
1. Szvoboda Bence, Magyarország (2-1, Buksa / Ados KTM Team, KTM)
2. Jaulin Sulivan, Franciaország (1-3, Buksa / Ados KTM Team, KTM)
3. Krč Martin, Csehország (3-2, SZA Stav Racing Team, KTM)
4. Drdaj Dušan, Csehország (4-8, Yamaha Čepelák Racing Team)
5. Chetnicki Gabriel, Lengyelország (5-7, PZM, KTM)
 
A bajnokság állása 1 forduló után
1. Szvoboda Bence, 47 pont
2. Jaulin Sulivan, 45 pont
3. Krč Martin, 42 pont
4. Drdaj Dušan, 31 pont
5. Chetnicki Gabriel, 30 pont
 
szöveg: HTS Team
fotó: Radek Lavicka

Kétszer is szólt a Himnusz a HTS Team legjobb junior versenyzőinek.

Zólyomi Andrea | 2017.03.22, 14:09:00 | Utolsó módosítás: 2017.03.22, 14:09:00

Cimkék:

Az ország két legjobb junior motokrosszosa újra bizonyította gyorsaságát. Jakob Kristóf (14) az osztrák bajnokság nyitóversenyét, Kovács Ádám Zsolt (13) a görögországi EB-selejtezőjét nyerte meg.

Remekül kezdődött a szezon a magyar bajnokcsapat, a HTS Team ifjú tehetségei számára. Jakob Kristóf és Kovács Ádám Zsolt a tél során komoly munkát végzett, hogy fizikailag, mentálisan és technikailag is felkészülten vágjanak neki a 2017-es versenyszezonnak. Az eredmények pedig azt bizonyítják, hogy a házi feladatot hibátlanul elvégezték a 85 köbcentis kategória legjobb magyarjai.

EB selejtező, Görögország

A juniorok több fordulós selejtezősorozat útján vívhatják ki az EB-döntőben való részvétel jogát. A tavaly novemberben szuperkrossz Európa-bajnoki címet nyerő Kovács Ádám Zsolt most a motokrossz szakágban szeretne felérni Európa csúcsára. Ehhez az első lépcsőfok, hogy a Nemzetközi  Motorkerékpáros Szövetség által meghatározott dél-keleti zónában (ide tartozik Magyarország) a legjobb tízben zárjon a selejtezősorozat végén.

 A Görögországban megrendezett első fordulóban látottak alapján nem kell mitől tartania Kovács Ádám Zsoltnak. A Yamaha gyári támogatását élvező versenyző megnyugtató előnnyel motorozott ellenfelei előtt, így egy pillanatra sem volt kérdéses a győztes személye. Ádám maximális pontszámmal várhatja a következő összecsapást, ami a bulgáriai Sevlievóban kerül sorra.

„Nagyon örülök, hogy új márkámmal, a Yamahával is győzhettem már. A tél sajnos nem volt egyszerű számomra, mert a spanyolországi edzőtáborban eltörtem a kezem. Szerencsére ma már ez nem hátráltat a motorozásban, és nagyon motivált vagyok, hogy a magyar csapatomnak, az új motormárkámnak és Magyarországnak jó eredményeket hozhassak ebben az évben” – értékelt a 13 éves Kovács Ádám Zsolt.
Magyar himnusz: https://www.facebook.com/adamzsolt.kovacs.1/videos/vb.100005192410127/708717669311307/?type=3&theater

A selejtezősorozatnak magyarországi állomása is lesz, július 9-én Kiskunlacháza ad otthon a záró versenynek.

Végeredmény:
1. Kovács Ádám Zsolt (Magyarország), Yamaha
2. Nikolaj Malinov (Bulgária), KTM
3. Antonis Sagmalis (Görögország), KTM
4. Kristian Ivanov (Bulgária), KTM
5. Nikolaj TImus (Montenegró), Husqvarna

Osztrák bajnokság, Langenlois

Jakob Kristóf - az érvényben lévő korlimitnek köszönhetően - nem vehet részt a 85 köbcentisek EB küzdelmeiben, így ő a cseh, a német és az osztrák bajnoki sorozatokra koncentrál idén. A HTS Team téli igazolása Langenloisban bizonyította, hogy megérdemelt helye van Magyarország legeredményesebb csapatában.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a sógorok bajnoki nyitányát, de ez egy pillanatra sem zavarta meg Jakobot. Nem akadt ellenfele a dagonyában, magabiztosan nyerte az edzéseket és a futamokat is. Egy szépséghiba azért belecsúszott a versenyébe: a bírák szerint sárga zászlónál előzött a második futamban, emiatt 15 másodperces időbüntetéssel sújtották, így a második futamban csak a második helyen értékelték, hiába nyerte meg azt is.
 


A két futam összesítése alapján kihirdetett végeredményt azonban nem befolyásolta ez a büntetés, Jakob Kristóf állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.
 
„Számomra nagy megtiszteltetés, hogy a HTS Team-ben versenyezhetek. Jó eredményekkel szeretném meghálálni a belém vetett bizalmat. Jó formában érzem magam, a technika is kiváló, így már csak rajtam múlik, hogy tudom-e így folytatni az évet. Nagy terveim vannak 2017-re.” – bizakodott a 85 köbcentisek hazai bajnoka.

Végeredmény:
1. Jakob Kristóf (Magyarország), KTM
2. Florian Dieminger (Ausztria), KTM
3. Luca Harms (Németország), KTM
4. Gabriel Schütz (Ausztria), Husqvarna
5. Matyas Chlum (Csehország), KTM
 
szöveg és fotó: HTS Team

Bravúrosan kezdte a 2017-es szezont a magyar motokrosszversenyző. Nemzetközi mezőnyben először állhatott dobogóra a királykategóriában.

Zólyomi Andrea | 2017.03.16, 09:26:00 | Utolsó módosítás: 2017.03.16, 09:26:00

Cimkék:

Remekül kezdődött Szvoboda Bence számára az idei versenyszezon. A 25 éves motorversenyző részt vett a 47. Nemzetközi Wintercross megmérettetésen, melynek idén is a németországi Frankenbach adott otthont. A bajnoki sorozatokra való felkészülésnek szánt viadal remek eredménnyel zárult a HTS Team kilencszeres magyar bajnokának, hiszen az aktuális német és a svájci MX1-es bajnok mögött a harmadik helyen végzett!
 
 
Szvoboda számára ez volt az első dobogós helyezés ilyen rangos nemzetközi mezőnyben a sportág királykategóriájának számító MX1-esek között. Az eredmény nem a véletlen műve: a tél folyamán jelentősen átalakult a fizikális felkészülése, melyet személyi edző és rutinos kerékpárversenyző is felügyelt. A motokrossz kimagasló állóképességet követelő sportág, így különösen fontos a szakértő segítség.
 
“Remek formában érzem magam!” - kezdi az értékelést a frankenbachi bronzérmes. “Nagyon sokat dolgoztam a télen: kondiztam, futottam, bringáztam, motoroztam, mindezt személyre szabott edzésterv alapján, komoly pulzuskontroll mellett. A kemény munka mindig kifizetődik, és ezt éreztem magamon már a szezon első megmérettetésén is, pedig még nagyon az út elején járunk!”
 
Szvoboda már az edzéseken megmutatta magát az ellenfeleknek. Mindkétszer második lett a csoportjában. A kvalifikációs futamban elrontotta a rajtját, és csak a nyolcadik helyen zárt. A szuperdöntőben viszont már nem volt probléma a rajttal, ebben a menetben a felhajló fékkar és egy felverődő kő tette nehézzé a versenyét.
 
“Az első ugratásnál felhajlott valamiért a fékkarom. Az okát nem tudjuk, valószínűleg nem volt rögzítve rendesen, vagy egy kő miatt elrepedt. A futam során nehezen tudtam így fékezni, emiatt nem voltam képes a saját tempómat diktálni. Talán, ha nincs ez a malőr, akkor el tudok jönni az első két helyezettel, de így beragadtam a harmadik mögé, és hat kör kellett hozzá, hogy megelőzzem. Az előzés után már messze volt az eleje, ezért a harmadik helyem megőrzésére koncentráltam, ami eddig a legjobb eredményem Németországban.” - összegezte a döntő futam történéseit Bence.
 
Csak a leintés után vette észre, hogy a bal kuplungkarja és a kesztyűje vérben úszott. A középső ujját olyan szerencsétlenül találta el egy felverődő kő, hogy ömlött belőle a vér, de az adrenalintól semmit nem érzékelt ebből az emberfeletti kitartásáról ismert versenyző.
 
 
 
A HTS Team két másik motorosának nem sikerül ilyen jól a verseny. Hugyecz Erik a kvalifikációs futamban kétszer is bukott, a B-döntőben a 12. helyen zárt. Kiss Márk az időmérőn nem futotta meg a kvalifikációs limitet, így a C-döntőben küzdhetett tovább, ahol a negyedik helyezést sikerült elcsípnie.
 
 
Magyarország legeredményesebb krosszcsapatának áprilisban kezdődnek el a tétversenyek. Németországban, Csehországban és a hazai viadalokon láthatják őket a szurkolók.
 
47. Nemzetközi Wintercross, végeredmény:
1. Dennis Ullrich (Németország), KTM
2. Andy Baumgartner (Svájc), KTM
3. Szvoboda Bence (Magyarország), KTM
4. Yves Furlato (Svájc), KTM
5. Günter Schmidinger (Ausztria), Husqvarna
6. Rudolf Weschta (Csehország), Suzuki
7. Petr Smitka (Csehország), KTM
8. Jens Getteman (Belgium), Kawasaki
9. Kim Schaffter (Svájc), Kawasaki
10. Jeremy Delince (Belgium), Honda
11. Stephan Büttner (Németország), Kawasaki
 
szöveg és fotó: HTS Team

Zólyomi Andrea | 2017.03.02, 13:40:00 | Utolsó módosítás: 2017.03.02, 13:40:00

Cimkék:

A MediaBook Kiadó – az Utanpotlassport.hu kiadója – úttörőmunkája nyomán megjelent, és már megrendelhető a korosztályos sport első, a 2016-os esztendő történéseit felölelő évkönyve, melyben természetesen a motorsport is helyet kapott. A 416 oldalas kötetben megtalálhatók:
 
– 40 sportág korosztályos világ- és Európa-bajnokságainak, illetve országos bajnokságainak eredménylistái
– 26 000 fiatal neve
– a legsikeresebb sportolók portréi
– a legemlékezetesebb eseményeket felidéző írások
– részletes sportági összefoglalók
Az évkönyv ára: 4490 forint
 
 

Zólyomi Andrea | 2017.02.22, 10:39:00 | Utolsó módosítás: 2017.02.22, 11:18:00

Cimkék:

2017. március 11-én 9 órától sportbírói képzést és továbbképzést tartunk Nyársapáton, a Művelődési Ház épületében.

A szervezők új bírók jelentkezését is várják, akiket érdekel a motorsport és aktívan részt szeretnének venni a versenyek lobonyolításában.

 

Sportbírói licenc díja 6 120 Ft (magasabb biztosítással 7 630 Ft).

 

Érdeklődni lehet Fülöp Ferencnél a 20/982-4923 telefonszámon.

/ 10 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.