A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 16., kedd
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.05.02, 10:23:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.02, 10:23:00

Cimkék:

Az utolsó méterekig kiélezett futamokat hozott a Kiskunlacházán megrendezett motokrossz Európa-bajnoki verseny. Hugyecz Erik (26) legjobb magyarként a királykategória második helyén zárta a küzdelmeket.
 
A sikeres tavalyi rendezés után hétvégén visszatért a motokrossz hazai szentélyébe az Európa-bajnokság mezőnye. A szombati edzéseket a magyar színeket képviselő Hugyecz Erik uralta, nem volt olyan pályára menetel, ahol ne ő lett volna a legjobb, így az EMX Open kategóriában megérdemelten hódította el a vasárnapi futamokra a pole pozíciót.
 
 
 
 
A peresztegi HTS Team hatszoros krosszbajnoka vasárnap sem csökkentett a tempón, de a cseh Martin Michek feljebb kapcsolt egy fokozatot, és komoly ellenállásra kényszerítette a magyarok legjobbját. Hugyecz remek startokat vett, és mindkét futam első felét ő uralta. A szintén hatszoros cseh bajnok, és az EMX Open sorozat korábbi győztese viszont jobban bírta a végjátékot, így mindkét futamban Hugyecz előtt végzett.
 
 
- Kimotoroztam magamból a maximumot, és bár a tempóm megvolt a győzelemhez, erőben jobban bírta a végét Michek. Nem vagyok csalódott ezzel a második hellyel sem! Nem szégyen jobbtól kikapni, és ma Martin volt jobb. Örültem, hogy hazai közönség előtt képviselhettem Magyarországot egy ilyen rangos eseményen, és örülök annak is, hogy dobogóra állhattam. - összegezte a vasárnapi napot a saját szemszögéből Hugyecz.
 
A két futam összesítése alapján Martin Michek nyerte tehát az EMX Open Európa-bajnokság második állomását Kiskunlacházán, és ezzel az összetett pontversenyben is átvette a vezetést. Hugyecz a tavalyi év után újra a dobogó második fokára állhatott fel, de mivel ő nem teljesíti a teljes EB-kiírást, a bajnoki pontvadászatban nem áll előkelő helyen. A harmadik helyen az ukrán Dimitro Aszmanov végzett.
 
 
A felnőttek mellett a juniorok is szerephez jutottak Kiskunlacházán. A 65 köbcentisek küzdelmeit Grósz Gergő nyerte, a 85 köbcentiseknél Técsi László Márk diadalmaskodott. Számukra ez a verseny a dél-kelet-európai zóna egyik selejtező állomása volt.
 
EMX Open, Kiskunlacháza - végeredmény:
1. Martin Michek (Csehország, KTM) - 50 pont
2. Hugyecz Erik (Magyarország, HTS Team) - 44 pont
3. Dimitro Aszmanov (Ukrajna, KTM) - 40 pont
4. Jevgenyij Mihájlov (Oroszország, Husqvarna) - 36 pont
5. Petr Bartos (Csehország, KTM) - 31 pont
 
Az EMX Open sorozat állása két forduló után:
1. Martin Michek - 94 pont
2. Jevgenyij Mihájlov - 76 pont
3. Dimitro Aszmanov - 74 pont
4. Petr Bartos - 65 pont
5. Luca Milec - 56 pont
 
HTS Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.