A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.04.17, 11:24:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.17, 11:24:00

Cimkék:

Újra bizonyított a peresztegi motokrosszcsapat. A Nyáregyházán megrendezett bajnoki versenyen két dobogós helyezést és értékes pontokat szereztek versenyzőik. Idén is célba vették a bajnoki címeket.
 
Fordulatos versenyt zárt az elmúlt években egyeduralkodó HTS Team. Mindkét élsport kategóriában esélyesek voltak a végső győzelemre, de ez végül csak az MX2-esek között sikerült. A kategória címvédőjének, Varga Mimónak (19) a sérülését követően Hugyecz Erik (26) kapta a feladatot, hogy a peresztegi istállónál tartsa a titulust. Hugyecz hibátlan napot zárt. Az MX2-esek 2010-es és 2015-ös bajnoka egyértelműen jelezte az ellenfeleknek, hogy nehéz lesz idén elkapni őt.
 
 
“Szívesen ültem vissza a kisebb teljesítményű motorra, úgy érzem, ennek a nyergében gyorsabb vagyok, és kevésbé fáraszt le, mint az MX1-es gépek. Az idénynyitón minden úgy alakult, ahogy szerettem volna, így a maximális pontszámmal távozhattam. Remélem, több sérülés már nem hátráltatja a csapatot idén, és újra mi leszünk a bajnokok.” - összegezte versenyét az MX2-es győztes, Hugyecz Erik.
 
A kategória fiataljai számára hoztak pár nehézséget a futamok. Kiss Márk kétszer is bukott, Jakob Kristófot pedig gyomorpanaszok gyötörték, emiatt nem lehetett maradéktalanul elégedett a versenyével. A 15 éves Jakob negyedik helyen zárt, a 18 éves Kiss csapattársa mögött az 5. helyen finiselt.
 
 
Az MX1-es kategóriában szintén nagy esély mutatkozott a fölényes HTS-győzelemre, ám egy nem várt esemény ezt megakadályozta. Szvoboda Bence (26) motorja megakadt a rajtkapuban, a kilencszeres bajnok pedig nagyot esett. A pilóta nem, a motor viszont megsérült és mire megjavították a hátsó féket a depóban, egy kör hátrányba kerül a HTS Team vezérmotorosa. Így hiába volt az egész nap során a leggyorsabb, meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel.
 
 
“Sajnálom, hogy a győzelem nem lett meg, de úgy érzem, ez nem rajtam múlt, én megtettem mindent érte. Ez benne van a sportban. A tempómmal és az állóképességemmel elégedett vagyok, már csak egy kis szerencse hiányzik, hogy megszerezhessem idei első győzelmemet.” - nyilatkozta Szvoboda a leintés után.
 
Az MX1-es kategória korelnöke, a 36 esztendős Kerese Gábor hatodik helyezést szerzett a HTS Team-nek Nyáregyházán.
 
 
 
HTS Team eredmények:
Hugyecz Erik - összetett 1. hely MX2
Szvoboda Bence - összetett 3. hely MX1
Jakob Kristóf - összetett 4. hely MX2
Kiss Márk - összetett 5. hely MX2
Kerese Gábor - összetett 6. hely MX1
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.