A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

A 17 éves tolnai versenyző harmadszor ért fel sportága csúcsára. Dominált a hazai junior sorozat királykategóriájában.

Zólyomi Andrea | 2017.10.03, 12:15:00 | Utolsó módosítás: 2017.10.03, 12:36:00

Cimkék:

Kaposváron zárult le a 2017-es országos junior motokrosszbajnokság. Kiss Márk, a HTS Team korábbi kétszeres junior bajnoka 31 pontos előnnyel várta az utolsó összecsapást, vagyis elég volt számára egy biztonsági motorozás az első futamban, hogy a 85 köbcentis kategória után a junior divízió királykategóriájában, az MX2-esek között is bajnok legyen.
 
Kiss csapattársa személyében egy újabb veszélyes kihívót kapott Kaposváron, így egyáltalán nem volt sétagalopp számára a verseny. A 15 esztendős Jakob Kristófnak ez volt az első viadala az MX2-esek között, ő idén 85 köbcentiben szerepelt rendkívül eredményesen rangos nemzetközi viadalokon. A jövőben komolyan számolni kell a veresegyházi üdvöskével, mert már debütáló versenyén a kategória krémjének a fejére nőtt: kreatív íveken motorozott, jó tempót diktált, és a nap végén a második helynek örülhetett.
 
 
A bajnoki címre hajtó Kisst azonban nem hozta zavarba ifjú csapattársa tündöklése, hiszen egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, az ácsi első forduló kivételével hibátlanul vette a hazai junior széria erőpróbáit. Hódmezővásárhelyen, Nyársapáton és Ajkán magabiztos győzelmet aratott, Kaposváron viszont meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel a nap végén. Két vendégszereplő, az endurós szakágban vitézkedő Zsigovits Norbert, és a kategóriaújonc Jakob is megelőzte őt, de az ő eredményességük nem befolyásolta a bajnoki címért folytatott harcot, hiszen Kiss legnagyobb ellenfelét maga mögött tartotta.
 
 
“Az első futamban fékhibával küzdöttem, ami miatt majdnem estem egy nagyot. Nem akartam rizikózni, és a biztos célba érésre koncentráltam, hiszen az első futamban szerzett negyedik helyezésemmel megszereztem a bajnoki címet. A második futamban Zsigovits Norbi jobb volt, nem tudtam elkerülni, így második lettem, pedig gyorsabbnak éreztem magam nála. De nem bánkódok, hiszen amiért egész évben dolgoztam, azt sikerült elérnem. Köszönöm a csapatom, a családom és a támogatóim bizalmát, nélkülük nem sikerült volna.” - nyilatkozta a leintés után a frissen megkoronázott Junior MX2-es magyar bajnok.
 
Az idei junior motokrossz sorozat ezzel befejeződött, de a felnőtt bajnokság záró viadalán, illetve a csapatbajnoki versenyen még nyeregbe pattannak az ország legjobb krosszversenyzői.
 
Végeredmény Junior MX2, Kaposvár:
1. Zsigovits Norbert (Gotthard Racing Team) - 50 pont
2. Jakob Kristóf (HTS Team) - 42 pont
3. Kiss Márk (HTS Team) - 40 pont
4. Klausz Norbert (KTM OKR Team) - 38 pont
5. Kalász Zsombor (REMX Motocross SE) - 32 pont
 
A Junior MX2 magyar bajnokság végeredménye:
1. Kiss Márk (HTS Team) - 232 pont
2. Klausz Norbert (KTM OKR Team) - 199 pont
3. Kalász Zsombor (REMX Motocross SE) - 166 pont
4. Lévai Csaba (Hell KTM Kecskemét Team) - 142 pont
5. Harcsa Márk (MAMI Team Fehér) - 114 pont
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.