A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.08.24, 09:58:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.24, 09:58:00

Cimkék:

A MAMS motocross szakága ez év májusában körlevél formájában kereste meg a hazai motocross sport csapatait, egyesületeit a csapat világbajnokság kapcsán. A korábbi évekhez hasonlóan a szakágnak idén sem áll rendelkezésre saját forrása a költségek fedezésére, viszont mint szakágvezető, fontosnak tartottam azt, hogy biztosítsam a lehetőséget azon versenyzők számára, akik ennek ellenére érdekeltek az ügyben.
 
A csapat vezetésével Firtosvári Gábort - a motocross szakági tanács egyik tagját - bíztam meg. A legkézenfekvőbb gondolat a tavalyi csapattagok felkeresése volt, közülük Szőke Márk azonnal igent mondott, a másik két csapattag viszont hosszas gondolkodás után úgy döntött, hogy nem tud élni a lehetőséggel sajnos és nem is tervezték idén ezt az eseményt csapatukkal. Mint utóbb kiderült sajnos Hugyecz Erik közben lesérült, Szvoboda Bence pedig nem rendelkezik a szükséges motorkerékpárral.
 
További egyeztetés és megbeszélés után számos kiváló versenyzőt kerestünk meg ismét, aminek eredményeképp hivatalosan is bejelenthetem, Firtosvári Gáborral és - az Erdélyben élő fiatal tehetséggel -Tompa Krisztiánnal lett teljes a magyar válogatott keret. Ők fogják tehát képviselni hazánkat a szeptember 30. és október 1.-i Nemzetek Motocross Világbajnokságán az angliai Matterley Basin pályáján. Mivel Gáborral már versenyzőként kell számolnunk, a csapatvezető szerepét így magamra vállaltam.
 
 
Azt gondolom, hogy egy igazán jó csapatnak sikerült összeállnia, akik méltán képviselik majd hazánkat és a magyar csapat szponzorait Nagy Britanniában. A versenyzéstől és teljesítménytől függetlenül egy másik fontos feladat is megvalósul ismét, mégpedig a sportdiplomáciai kapcsolatok ápolása, valamint a nemzetközi motocross sport keringésében való részvétel.
 
Szakágvezetőként sok sikert és balesetmentes versenyzést kívánok, csapatvezetőként pedig eredményes versenyzést reális célokkal!
 
Sportbaráti üdvözlettel,
ifj. Kerner László
szakágvezető
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.