A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.07.10, 11:27:00 | Utolsó módosítás: 2017.07.10, 11:27:00

Cimkék:

Szombaton sivatagi időjárás, forróság, szél fogadta a Motocross Európa-bajnokság résztvevőit. A gépátvétel után jelentős magyar részaránnyal felálló mezőny 11 ország bő félszáz versenyzőjét vonultatta fel Görögországtól Ausztriáig.
 
Az EMX 85cc kategóriában –dicsőségünkre – Európa egyik legjobb junior motocrossosa, a 2016-ban supercross Európa-bajnok, magyar Kovács Ádám Zsolt (#38, Yamaha) a mért edzésen a legjobb időt futotta, majd a kvalifikációs futam győzteseként megszerezte a vasárnapi futamokra a „Pole Pozíciót”, vagyis az első rajthely választás jogát. Pergel Bence (#214, KTM) idén lépett fel 65cc-ből 85cc-be, és rohamos fejlődés után szombaton már a kvalifikációs futam harmadikjaként intették le.
 
Az EMX 65cc géposztályban klasszis Zanócz Noel (#71, Husqvarna) idén eddig a zóna EB két futamában indult csak, viszont így is a bajnoki pontállás top 10 versenyzője között van. Ez azt jelenti, hogy már bejutott a junior 65cc nagy Európa-bajnoki döntőjébe, amit július 22-23-án az MXGP-vel együtt rendeznek a csehországi Loketben. Kiemelkedő még Nikolics Boldizsár (#93, KTM) teljesítménye, hiszen az utóbbi időben csak itthon és Magyarországhoz közeli versenyeken tudott indulni, mégis a legjobbak közé rangsorolta magát most Lacházán.
 
A felnőttek mezőnyében EMX Openben itt van Kiskunlacházán az EB pontállást vezető ukrán Tarasov (#471, KTM), kitüntetettnek járó piros rajtszámmal. Nem meglepő módon, a mért edzésen ő volt a leggyorsabb, viszont egészen meglepő módon a kvalifikációs futam érdekes eredménnyel zárult: Szvoboda Bence (#521, KTM) és Hugyecz Erik (#140, KTM) mögött csak harmadikként ért célba. Vajon hagyta csak magát az ukrán, hogy aztán vasárnap a közönség előtt vágjon vissza, vagy tényleg komoly kihívóira talált a magyar profi versenyzőkben?
 
Szőke Márk (#795, KTM) a sérüléséből frissen felépülve rajtol az EB-n. A kőszárhegyi MX OB fordulón négy hete törte el a kezét, ezért bár előre várjuk a befutóban, a végeredmény egyelőre talányos.
 
Déczi Balu (#9, Husqvarna) szinte csak nosztalgiából indult ezen az Európa-bajnoki versenyen. Az EB-menő veterán ehhez képest igen jó köridőkkel az ötödik lett a kvalifikációs futamban, pedig már nem is versenyzik a magyar profi ligában.
 
Általánosságban elmondható, hogy a magyar delegáció eddig igen jól helytállt az EB mezőnyben, jelentősen megnehezítve a bajnoki sorozatot végigjáró külföldiek dolgát. A vasárnapi futamok különleges jelentősége az EMX Openben a bajnokavatás, míg EMX 65-85cc-ben a dél-kelet zóna legjobb 10 versenyzőjének kvalifikációja a loketi nagydöntőbe. A fiúknak és lányoknak minden bíztatás kijár, hogy minél többször csendüljön fel a nap végén a magyar himnusz!
 
További információ: www.motoxpo.eu és https://www.facebook.com/motoxpo/
 
Live Timing / Élő időmérés:
http://www.chronomoto.hu/livetiming/channel1/
 
Results / Eredmények:
http://www.chronomoto.hu/livetiming/pdf/?eventid=20170708_09_mx_kiskunlachaza
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.