A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. április 19., csütörtök
Motocross Hírek
/ 17 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.04.17, 11:24:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.17, 11:24:00

Cimkék:

Újra bizonyított a peresztegi motokrosszcsapat. A Nyáregyházán megrendezett bajnoki versenyen két dobogós helyezést és értékes pontokat szereztek versenyzőik. Idén is célba vették a bajnoki címeket.
 
Fordulatos versenyt zárt az elmúlt években egyeduralkodó HTS Team. Mindkét élsport kategóriában esélyesek voltak a végső győzelemre, de ez végül csak az MX2-esek között sikerült. A kategória címvédőjének, Varga Mimónak (19) a sérülését követően Hugyecz Erik (26) kapta a feladatot, hogy a peresztegi istállónál tartsa a titulust. Hugyecz hibátlan napot zárt. Az MX2-esek 2010-es és 2015-ös bajnoka egyértelműen jelezte az ellenfeleknek, hogy nehéz lesz idén elkapni őt.
 
 
“Szívesen ültem vissza a kisebb teljesítményű motorra, úgy érzem, ennek a nyergében gyorsabb vagyok, és kevésbé fáraszt le, mint az MX1-es gépek. Az idénynyitón minden úgy alakult, ahogy szerettem volna, így a maximális pontszámmal távozhattam. Remélem, több sérülés már nem hátráltatja a csapatot idén, és újra mi leszünk a bajnokok.” - összegezte versenyét az MX2-es győztes, Hugyecz Erik.
 
A kategória fiataljai számára hoztak pár nehézséget a futamok. Kiss Márk kétszer is bukott, Jakob Kristófot pedig gyomorpanaszok gyötörték, emiatt nem lehetett maradéktalanul elégedett a versenyével. A 15 éves Jakob negyedik helyen zárt, a 18 éves Kiss csapattársa mögött az 5. helyen finiselt.
 
 
Az MX1-es kategóriában szintén nagy esély mutatkozott a fölényes HTS-győzelemre, ám egy nem várt esemény ezt megakadályozta. Szvoboda Bence (26) motorja megakadt a rajtkapuban, a kilencszeres bajnok pedig nagyot esett. A pilóta nem, a motor viszont megsérült és mire megjavították a hátsó féket a depóban, egy kör hátrányba kerül a HTS Team vezérmotorosa. Így hiába volt az egész nap során a leggyorsabb, meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel.
 
 
“Sajnálom, hogy a győzelem nem lett meg, de úgy érzem, ez nem rajtam múlt, én megtettem mindent érte. Ez benne van a sportban. A tempómmal és az állóképességemmel elégedett vagyok, már csak egy kis szerencse hiányzik, hogy megszerezhessem idei első győzelmemet.” - nyilatkozta Szvoboda a leintés után.
 
Az MX1-es kategória korelnöke, a 36 esztendős Kerese Gábor hatodik helyezést szerzett a HTS Team-nek Nyáregyházán.
 
 
 
HTS Team eredmények:
Hugyecz Erik - összetett 1. hely MX2
Szvoboda Bence - összetett 3. hely MX1
Jakob Kristóf - összetett 4. hely MX2
Kiss Márk - összetett 5. hely MX2
Kerese Gábor - összetett 6. hely MX1

Karrierje legnagyobb akadálya előtt Varga Mimó

Zólyomi Andrea | 2018.04.11, 11:27:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.11, 11:27:00

Cimkék:

Óriási kihívás előtt áll Varga Imre ‘Mimó’ (19), az ország egyik legtehetségesebb motokrosszversenyzője. Edzés közben súlyos csípősérülést szenvedett, melynek a rehabilitációja akár 8 hónapot is igénybe vehet. Már a visszatérésen gondolkozik!
 
A lehető legrosszabbul indult az idény Varga Imre számára. Az MX2-es kategória legjobb magyar motokrosszversenyzője edzés közben balesetet szenvedett: kificamította csípőjét. Bár a sérülés súlyos, a győri Petz Aladár Kórház orvosai mindent megtesznek a felépüléséért, hogy az ifjú sportolónak ne kelljen lemondani az álmairól. Mimó a fájdalmai ellenére nagyon eltökél: ha tehetné, már holnap visszaülne a nyeregbe.
 
 
- A baleset körülményeire nem emlékszem, az a nap teljesen kiesett számomra - kezdi a beszámolót Mimó. - Csak a többiek elmeséléséből tudom, hogy egy ugratás során motor nélkül értem földet. Nagy volt a fájdalom, amit éreztem. A balesetet követő napokban egyáltalán nem tudtam aludni, csak erős nyugtatók csillapították valamelyest a szenvedésem. Ilyenkor sok dolog átfut az ember fején. A legjobban azt sajnálom, hogy nem tudom elkezdeni a szezon, pedig nagyon jó formában éreztem magam.
 
Varga az elmúlt két évben egyeduralkodó volt Magyarországon saját kategóriájában, MX2-ben. Mindezt tudatos munkával, rengeteg lemondással, és még több edzéssel sikerült elérnie. Nem csak idehaza halmozta a sikereket, külföldön is egyre komolyabb eredményeket szállított. Az idei évtől sokat várt önmagától, a nemzetközi dobogós helyezéseket célozta meg a felnőttek mezőnyében, amit most ez a sérülés meghiúsított.
 
 
- Nehéz feldolgozni az ilyen nehézségeket. A fájdalom az egy dolog, de ezzel a balesettel nagyon sok munka ment pocsékba, és mire visszaszerzem a korábbi formámat, az sok idő. Most hat hétig szigorú fekvést írtak elő, közben a rehabilitációs osztályon óvatosan elkezdték a sérült ízületem mozgatását. Nem tehetek mást, mint várok, figyelem a betegágyból a történéseket, és mikor készen állok rá, visszatérek. Nem szeretem feladni a dolgokat, most sem futamodok meg a kihívás elől - zárta gondolatait a sérült motorversenyző.
 
A magyar motokrosszbajnokság a hétvégén elkezdődik a nyáregyházi versennyel, a címvédő bajnok kiválásával üres trónt ostromolhatnak majd az ellenfelek. A család, a csapat, a szurkolók és a barátok mindenben támogatják Mimót, hogyha eljön az idő, újra azt a bajnokot láthassuk a pályán, akinek nem akadt idehaza ellenfele.
 

Zólyomi Andrea | 2018.04.09, 15:46:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.09, 15:46:00

Cimkék:

Zólyomi Andrea | 2018.04.09, 12:58:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.09, 12:58:00

Cimkék:

Szvoboda Bence (26) továbbra is remek formában van. A kilencszeres magyar motokrosszbajnok ezúttal az osztrák bajnokság versenyén vett részt Langenloisban, ahol - a múlt heti csehországi harmadik hely után - a dobogó második fokára állhatott fel.
 
Nagyon úgy fest, hogy Szvoboda Bence ott folytatja az idei évet, ahol tavaly abbahagyta: vagyis a dobogón. Nemzetközi sikereket halmoz nemzetközi sikerek után a huszonhat éves motokrosszos. Langenloisban, az osztrák bajnokság második fordulóján is megmutatta, hogy komoly kell vele számolni a határainkon túl. Bár több kellemetlenség is hátráltatta a szezonkezdést, ez az eredményeken cseppet sem látszik. Ezúttal egy ezüstérmet hozott haza Ausztriából.
 
 
- A jobb kezemet nem sokkal a szezon rajtja előtt műteni kellett egy tüske miatt, az egyik motoros edzésen pedig kificamítottam az ujjamat. Ez annyiban hátráltat, hogy a futamok feléig tudok erőt kifejteni a kezemmel, utána gyengül a teljesítményem. Szóval egyáltalán nem volt számomra ideális ez a szezonkezdés, de azért nem panaszkodhatom, mert szép eredményeket sikerült elérnem Csehországban és Ausztriában is. Addig viszont nem nyugszom, míg a fel nem állhatok a dobogó tetejére. - mondta a magyar bajnok a hétvégi derbi után.
 
Ebben az évben már csak az MX1-es kategóriára koncentrál, de állítása szerint még kell neki egy kis idő, amíg teljesen összeszokik a nagyobb teljesítményű motorral. A nagyobb teljesítmény jobb állóképességet és kifinomultabb vezetési technikát követel tőle, saját bevallása szerint viszont versenyhelyzetben még az MX2-es motoron elsajátított reflexek jönnek elő - a HTS Team kiválósága szerint ezen kell dolgozni a jövőben, hogy maradéktalanul elégedett legyen önmagával.
 
 
A langenloisi verseny végeredménye:
1. Lucas Neurauter (Ausztria, KTM) - 50 pont
2. Szvoboda Bence (Magyarország, HTS KTM Team) - 42 pont
3. Roland Edelbacher (Ausztria, KTM) - 37 pont
4. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) - 36 pont
5. Szőke Márk (Magyarország, KTM) - 31 pont
6. Manuel Obermair (Ausztria, Husqvarna) - 30 pont
7. Florian Hellrigl (Ausztria, Husqvarna) - 27 pont
8. Manuel Bermanschlager (Ausztria, Kawasaki) - 25 pont
9. Rudolf Plch (Csehország, KTM) - 21 pont
10. Johannes Klein (Ausztria, KTM) - 20 pont

Zólyomi Andrea | 2018.04.09, 10:14:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.09, 10:14:00

Cimkék:

 Április 7-én ismét feldübörögtek a motorok ezúttal Esztergomban.
A rendezők itt is kitettek magukért,és mindenki azt kaphatta amire számított versenyző,néző egyaránt.
 
A Korda Racing MX Team 4 pilótával jelent meg az idei második bajnoki fordulón. Liszka Roland 85ccm Hertlik Donoven mx2 Tóth Attila super senior Linninger Patrick senior kategoriában küzdött meg a helyezésekért. Rolcsi hozta a formáját,és mindkét futamban stabil harmadikként ért célba.
 
Doni a kategoriát megnyerve az abszolult nyolcadik helyen,míg a két öreg szintén 8-8-ként értek célba a népes nemzetközi mezőnyben.
 
 
A sok esőzésnek köszönhetően por ugyan nem volt,de sines gödrös pálya annál inkább.Mindenki kellően elfáradt a végére,de mosolyogva térhetett haza,hiszen megtettek mindent ami tőlük tellett. A következő megmérettetésre május 13-án kerül sor Kiskunlacházán. Addig a csapat készül,edz,hogy minél előkelőbb helyeken érhessenek célba.
 
 Korda Racing go forever! :)
/ 17 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.