A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2017. december 11., hétfő
Motocross Hírek
/ 14 oldal

Zólyomi Andrea | 2017.10.25, 10:43:00 | Utolsó módosítás: 2017.10.25, 10:43:00

Cimkék:

A HTS Team 15 éves tehetsége egész évben kiegyensúlyozottan teljesített az junior osztrák motokrosszbajnokságban. Egy technikai hiba miatt bekövetkezett nullázás fosztotta meg a jól megérdemelt bajnoki címtől.
 
Jakob Kristóf mindent megtett azért, hogy idén ő legyen az osztrák bajnok a junior motokrosszosok között. A hét fordulós sorozat első három versenyét (Langenlois, Weyer, Rietz) magabiztosan nyerte, de legnagyobb ellenfele, az osztrák Florian Dieminger szorosan a nyakán volt a pontvadászatban. A nyári szünet után Dieminger magára talált, nyerte a seitenstetteni derbit, viszont Jakob sem adta könnyen magát, az ötödik versenyen még mindig ő uralta a tabellát.
 
 
Fresach-ban aztán bekövetkezett a dráma, amire senki sem számított. Biztos vezető pozícióban, az utolsó körökben egy ugratás után letörött a magyar ifjú kormánya. A futamot feladni kényszerült, így nem szerzett pontot, ellenfele pedig maximálisan kihasználta a kínálokozó lehetőséget, újra Dieminger nyert. Mint később kiderült, ez a 25 pont hátrány már ledolgozhatatlannak bizonyult az utolsó két versenyen.
 
Jakob vesztes pozícióban is oroszlánként küzdött. Hochneukirchenben ugyan újra Dieminger diadalmaskodott, de egyenlő pontot gyűjtöttek Jakobbal. Az oberdorfi fináléra így 11 pont hátrányban érkezett meg a 85 köbcentis kategória magyar üstököse, aki az évadzárón megmutatta azért, hogy ki a jobb: hatalmas fölényben motorozott egész nap, és klasszis győzelmet aratott Dieminger előtt. A bajnoki cím végül 5 ponton úszott el.
 
 
“Eredményes volt számomra ez az év, de most még csalódott vagyok a végeredmény miatt. Talán fölösleges is azt nézni, hogy min múlott a bajnoki cím. A HTS Team és apukám hibátlan technikát adott nekem egész évben, én pedig megtettem minden tőlem telhetőt. Florian nem volt könnyű ellenfél, és végül ő gyűjtött több pontot. Gratulálok a győzelméhez. Köszönöm a sok bíztatást és támogatást, amit idén kaptam, számomra ezzel lezárult a 85 köbcentis korszak.” - foglalta össze gondolatait a kategória tavalyi magyar bajnoka.
 
 
Jakob Kristóf jövőre feljebb lép egy géposztályt, a 125 köbcentisek között fog bizonyítani 2018-ban. Azt még nem tudni pontosan, hogy mely bajnokságokban láthatjuk őt, de nemzetközi szinten fog versenyezni a következő szezonban is.
 
Oberdorf végeredmény, 85cc:
1. Jakob Kristóf (Magyarország, HTS Team) - 50 pont
2. Florian Dieminger (Ausztria, KTM) - 44 pont
3. Johannes Wibmer (Ausztria, KTM) - 38 pont
4. Carl Massury (Németország, KTM) - 33 pont
5. Manuel Rohrweck (Ausztria, KTM) - 30 pont
 
Osztrák motokrosszbajnokság végeredmény, 85cc:
1. Florian Dieminger (Ausztria, KTM) - 285 pont
2. Jakob Kristóf (Magyarország, HTS Team) - 280 pont
3. Gabriel Schütz (Ausztria, Husqvarna) - 207 pont
4. Luca Harms (Németország, KTM) - 193 pont
5. Johannes Wibmer (Ausztria, KTM) - 170 pont
 
szöveg, fotó: HTS-Team

Kiemelkedően sikeres évet tudhat magáénak a Motoaction Monpet Team.

Zólyomi Andrea | 2017.10.20, 09:41:00 | Utolsó módosítás: 2017.10.20, 15:15:00

Cimkék:

Évről évre szép fejlődést produkáló egyesület tíz dobogós helyezést ért el a 2017. évi összetett bajnokság és kupasorozat kiírásaiban ami egyedülálló siker.

 

 

A csapat versenyzői remek összetett eredményeket értek el idén. Az egyesület nagyon elkötelezett a motocross sport iránt, és szerény lehetőségei mellett kiemelten foglakozik másodosztályú versenyzők támogatásával az élsport versenyzői mellett. Szőke Márk Mxopen és Ragats Roland Mx2 élsport vezette alakulat sikereiről Matern Balázs egyesületi vezető számolt be nekünk.
 
 
 
Szőke Márk #795 Mxopen célja a dobogó legfelső foka volt, Magyar Bajnokságban és a Kupasorozatban egyaránt. Sajnálatos módon egy nem várt kéztörés nehezítette Márk dolgát a bajnoki címért folyó harcban. A Foktői bajnoki fordulón gipszelt kézzel vette fel a küzdelmet ellenfeleivel. Az év végi elszámolásnál sajnos ez a hátrány megmutatkozott és meg kellett elégedni a második helyezéssel a Magyar Bajnokságban. A Magyar Motocross Kupasorozat Kupagyőztese címet ellenben sikerült elhódítania, így ez némi vigasz számára. Márk mindent megtett a legjobb eredményért.
 
 
Ragats Roland #126 Mx2 élsport versenyzőnk szintén a Kupasorozat győztese lett és a harmadik helyen zárta Magyar Bajnokság küzdelmeit. Roland teljesítménye egész évben nagyon kiegyensúlyozott volt, nem hátráltatta sérülés. Lehetőségeihez mérten mindig a maximumra törekedett, és karrierje során először ért fel az éves értékelésben a dobogóra. Roland többszörös Kupagyőztes csapatunk kötelékében viszont a bajnoki érem hiányzott a gyűjteményéből. Büszkék vagyunk, hogy ezt a remek eredményt velünk sikerült elérnie.
 
 
Rácz Zoltán #677 Mx1 másodosztály aktuális Motocross Magyar Bajnoka és Kupagyőztese. Zoli az idei esztendőtől versenyzik a csapat kötelékében és rátermettségé az elért eredmények szépen tükrözik. Sokat fejlődött az elmúlt időszakban és azon versenyzők egyike, akivel Mx1 élsportban utánpótlással számolhat a sport. Karrierjéből a junior évek teljesen kimaradtak, de mégis sikerült ezt a hiányosságot áthidalni. A megszerzett két cím kitűzött célunk volt, így az eredménynek mindannyian nagyon örülünk.
 
 
Horváth Renátó #13 Mx2 másodosztály aktuális Motocross Kupagyőztese és a Magyar Bajnokság második helyezettje. Második éve tagja a csapatnak. A tavalyi esztendőben még az amatőr kategóriában jeleskedő motoros egy kategóriát feljebb lépve is hatalmas fejtörést okozott az ellenfeleknek, és csak pár ponttal maradt alul a bajnoki címért fojtatott harcban. Rácz Zoltánnal ellentétben Renátó versenyzett junior 85-ben viszont 8 éves kihagyást követően kezdte újra versenyzést már nagy motorral. Látványos stílusával és a homokos pályákon nyújtott kiemelkedő teljesítményével sokak figyelmét felhívta magára.
 

 

Gaál Norbert #189 Mx1 másodosztály Magyar Bajnokság második helyezettje. Norbi tapasztalt motoros aki méltó kihívója volt fiatal csapattársának. Remek csatákat láthattunk tőlük. Norbi alapító tagja a csapatnak és régóta aktív tagja a magyar mezőnynek. Reméljük még hosszú ideig a csapattal marad és örömmel fogja űzni a  motoross sportot.
 
 
Horváth Endre #22 Mx1 másodosztály. Endre az idei évben csatlakozott hozzánk és tért vissza a motocross versenypályákra. A valaha élsport versenyző 10 éves kihagyás után is felveszi a kesztyűt a fiatalokkal. Lassan az öregfiúk mezőnyében is starthoz állhat, de az idei kupasorozat versenyein a fiatalok között vállalta a megmérettetést. Ötödik helyen sikerült célba érnie a Motocross Kupa éves értékelésben. 
 
 
A versenyévad egyik legrangosabb rendezvényén a Tápióbicskei Csapatversenyen kettő csapattal álltunk starthoz. Az „A” csapat az előkelő második , a „B” csapat pedig a hetedik helyen jegyezte magát. Ezzel számunkra lezárult a 2017-es versenyévad, kis pihenést követően belevetjük magunkat a 2018 évi felkészülésbe.
Magyar Motocross Bajnokság Élsport Mx2
1. Varga Imre (HTS Team) - 222 pont
2. Kiss Márk (HTS Team) - 180 pont
3. Ragats Roland (Motoaction Monpet Team) - 179 pont
 
Magyar Motocross Bajnokság Élsport Mxopen
1. Hugyecz Erik (HTS Team) - 223 pont
2. Szőke Márk (Motoaction Monpet Team) - 204 pont
3. Déczi Balázs (Husqvarna Maurergép Racing Team) - 169 pont
 
Magyar Motocross Bajnokság Másodosztály Mx2
1.Ocsovay Péter (Steel Fire Team) -222
2.HorváthRenátó (Motoaction Monpet Team) -209
3.Wimmer Sándor (Markó-Motor Sportegyüslet) -173
 
Magyar Motocross Bajnokság Másodosztály Mx1
1.Rácz Zoltán (Motoaction Monpet Team) -221 pont
2.Gaál Norbert (Motoaction Monpet Team) -209 pont
3.Csernyik Péter (Moto Hp se) -202 pont
 
Magyarország Csapatversenye 2017. Tápióbicske
1. HTS Team I. (Varga Imre, Hugyecz Erik, Szvoboda Bence) - 15 pont
2. Motoaction Monpet Team I. (Roland Edelbacher, Szőke Márk, Vaclav Kovar) - 21 pont
3. HTS Team II. (Jakob Kristóf, Kerese Gábor, Kiss Márk) - 51 pont
4. Varmodo MK Svédország (Elias Thor, Daniel Helström, Martin Kaller) - 55 pont
5. DSF Extrém SE (Denis Polas, Pergel Márk, Déczi Balázs) - 55 pont
6.Gyál Integrál SE (Soóky Zsolt, Kovács Ádám Zsolt, Izsold Zoltán) - 65 pont
7. Motoaction Monpet Team II. ( Ragats Roland, Gaál Norbert, Rácz Zoltán ) -79 pont
 
 
Magyar Motocross Mxmánia Kupasorozat 2017.
 
Mxopen Kupagyőztes Szőke Márk  Motoaction Monpet Team
Mx2 élsport Kupagyőztes Ragats Roland Motoaction Monpet Team
Mx1 másodosztály Kupagyőztes Rácz Zoltán Motoaction Monpet Team
Mx2 másodosztály Kupagyőztes Horváth Renátó Motoaction Monpet Team
 
 
szöveg: Motoaction Monpet Team
fotó: Somogyi Péter

Zólyomi Andrea | 2017.10.17, 10:02:00 | Utolsó módosítás: 2017.10.17, 10:02:00

Cimkék:

Három egyéni magyar bajnoki cím után a nagy presztízsű csapatbajnoki titulus is a peresztegi istállóhoz vándorolt. Ötödik csapatelsőségükkel legendás egyesületeket értek utol.
 
A motokrossz versenyszezon minden évben a nagy presztízsű csapatversennyel zárul, ahol háromfős alakulatok mérkőznek meg a patinás vándortrófeáért. A versenyzők egyéni helyezései összeadódnak, így alakul ki három futam után a végső sorrend. Minden évben nagy érdeklődés övezi ezt az eseményt, ahol nem csak hazai versenyzők és csapatok, hanem külföldi vendégszereplők is elindulhatnak.
 
Idén a hazai motokrossz egyik fellegvára, Tápióbicske adott otthont ennek az összecsapásnak. A helyszínen kétezer néző szurkolta végig a HTS Team diadalmenetét. A Varga Imre (17), Hugyecz Erik (25), Szvoboda Bence (25) összeállítású csapat kiemelkedett a mezőnyből, kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetően megérdemelten zárták az első helyen az idei derbit. Szvoboda két futamot nyert a háromból, Hugyecz egy első és egy harmadik helyezést szerzett, a törött csuklóval és bordával motorozó Varga egy harmadik és egy hatodik pozícióval járult hozzá a győzelemhez.
 
 
“Nem mi voltunk papíron a legerősebbek, de mi voltunk a legegységesebbek. Azt tudtuk, hogy Szvoboda Bencének nincs itthon ellenfele, Hugyecz Erik is többször bizonyította már, hogy nem szabad őt leírni, Varga Imre teljesítménye viszont kérdéses volt a versenyt megelőzően fájdalmas sérülései miatt. Svéd, osztrák és cseh kiválóságok is szerepeltek a mezőnyben, ők feladták nekünk a leckét, de mégsem tudták versenyzőink útját állni. Egy nehéz, de eredményes szezon méltó lezárása volt ez számunkra. Hugyecz Erik nyerte idén az MX Open kategóriát, Varga Imre az Élsport MX2-esek között bizonyult a legjobbnak, Kiss Márk pedig a Junior MX2 egyéni bajnoki címét gyűjtötte be idén. Ez a csapatbajnoki titulus már csak hab volt a tortán, főleg úgy, hogy a második számú csapatunk is dobogóra állhatott.” - összegezte a bajnokcsapat napját Horváth Lajos, tulajdonos.
 
 
A HTS Team ötödik alkalommal hódította el a csapatbajnoki serleget, ezzel beérte a győzelmi örökranglistán a hazai motokrosszozás két legendás, már megszűnt egyesületét, a Surján SE-t és a Kawasaki Magyarország SE-t. A tápióbicskei dobogón a Motoaction Monpet Team, és a HTS Team második számú alakulata ünnepelhetett.
 
MAMS Motokrossz csapatverseny, végeredmény:
1. HTS Team I. (Varga Imre, Hugyecz Erik, Szvoboda Bence) - 15 pont
2. Motoaction Monpet Team (Roland Edelbacher, Szőke Márk, Vaclav Kovar) - 21 pont
3. HTS Team II. (Jakob Kristóf, Kerese Gábor, Kiss Márk) - 51 pont
4. Varmodo MK Svédország (Elias Thor, Daniel Helström, Martin Kaller) - 55 pont
5. DSF Extrém SE (Denis Polas, Pergel Márk, Déczi Balázs) - 55 pont
 
MAMS Motokrossz élsport csapatbajnokai:
1981 - Kiskunlaczáhaz KSK
1982 - Kiskunlacháza KSK
1983 - Honvéd Budapest
1984 - Honvéd Budapest
1985 - Surján SE
1986 - Kiskunlacháza KMSE
1987 - Surján SE
1988 - Surján SE
1989 - Honvéd Budapest
1990 - Surján SE
1991 - Surján SE
1992 - Honvéd Budapest
1993 - Honvéd Budapest
1994 - Honvéd Budapest
1995 - Honvéd Budapest
 
2001 - Center Motorsport Club
2002 - Center Motorsport Club
2003 - Reál Motorcentrum Győr
2004 - Center Motorsport Club
2005 - Nyári Pál SE
2006 - Kawasaki Magyarország SE
2007 - Kawasaki Magyarország SE
2008 - Kawasaki Magyarország SE
2009 - Kawasaki Magyarország SE
2010 - Kawasaki Magyarország SE
2011 - OKR KTM Team
2012 - HTS Team
2013 - HTS Team
2014 - HTS Team
2015 - HTS Team
2016 - Maurer Husqvarna Racing Team
2017 - HTS Team

Zólyomi Andrea | 2017.10.11, 09:15:00 | Utolsó módosítás: 2017.10.11, 09:15:00

Cimkék:

A 19 éves győri motorversenyző emberfeletti akaraterővel vágott neki a magyar motokrosszbajnokság utolsó fordulójának. Négy hete eltört csuklója sem hátráltatta, hogy negyedszer is magyar bajnok legyen. A HTS team ezzel triplázott 2017-ben.
 
Varga Imre, a peresztegi HTS Team motorversenyzője átélhette idén a mennyet és a poklot is. A kétszeres magyar krosszbajnoknak kivételes szezonja volt, hiszen amellett, hogy idehaza nem volt ellenfele saját kategóriájában, nemzetközi mezőnyben hatalmasat lépett előre. Egy váratlan és bosszantó sérülés azonban az egész éves munkáját zárójelbe tette, ami miatt kérdéses volt az indulása a hétvégi záróversenyen.
 
Nyársapáton találkozott a hazai motokrosszozás krémje, hogy pontot tegyenek a 2017-es szezonra, és fény derüljön a felnőtt kategóriák bajnokaira. Varga, a győriek kiválósága óvatosan kezdte a napot, a szabadedzést nem teljesítette, hogy óvja a még nem teljesen összeforrt csuklóját. Az időmérőn a harmadik leggyorsabb körrel minősítette magát a futamokra, ami már önmagában szenzációnak számít 1 hónap kényszerpihenő után.
 
 
34 pontos előnye birtokában lényegében csak célba kellett érnie az első futamban, hogy harmadszor is bajnoknak mondhassa magát, de ő ennél sokkal többet várt magától, és sokkal többet is tett, mint amire bárki számított. Mindkét futamban erőn felül teljesített, és végül a dobogó harmadik helyén zárta a nyársapáti viadalt. 2017-ben így újra Varga Imre lett az Élsport MX2-es kategória magyar bajnoka.
 
“Hosszú és nehéz volt számomra ez az év, a gyáli sérülésemmel pedig nagyon bizonytalan helyzetbe hoztam magam és a csapatot. Nem volt B-terv, mindenképpen indulni szerettem volna az orvosaim intő szavai ellenére. Megcsináltam, pedig sokan nem hittek benne, hogy ez sikerülhet egy négy hetes csuklótöréssel. Még magamnak is meglepetés volt, hogy tudtam tartani az élmezőny tempóját. Köszönöm az egész éves segítséget a csapatomnak, a családomnak, a barátoknak és szurkolóknak. Nélkülük nem sikerült volna.” - mondta meghatottan a leintés után az immáron háromszoros motokrosszbajnok.
 
A HTS Team újra sikeres évet zárt a hazai sorozatban, hiszen Varga mellett további két versenyzőjük is bajnok lett. Hugyecz Erik (25) az MX Open kategória titulusát szintén a nyársapáti viadalon biztosította be, miután mindkét futamban a második pozícióban ért célba, legnagyobb riválisa előtt. Kiss Márk (17) a Junior MX2-esek között nem talált idén legyőzőre, de ő már egy héttel korábban, az utánpótlás sorozat kaposvári záróversenyén felért kategória csúcsára. Kiss a felnőttek között a második helyen végzett.
 
 
Az egyéni küzdelmek ezzel lezárultak magyar motokrosszbajnokságban, de az év legnagyobb versenye még hátra van. Október 15-én Tápióbicskén kerül megrendezésre a csapatverseny, ahol háromfős csapatok mérkőznek meg a nagy presztízsű csapatbajnoki címért.
 
 
Az Élsport MX2 magyar bajnokság végeredménye:
1. Varga Imre (HTS Team) - 222 pont
2. Kiss Márk (HTS Team) - 180 pont
3. Ragats Roland (Motoaction Monpet Team) - 179 pont
4. Kruss Károly (MAMI Team Fehér) - 178 pont
5. Tompa Krisztián (Yamaha) - 138 pont
 
Az MX Open magyar bajnokság végeredménye:
1. Hugyecz Erik (HTS Team) - 223 pont
2. Szőke Márk (Motoaction Monpet Team) - 204 pont
3. Déczi Balázs (Husqvarna Maurergép Racing Team) - 169 pont
4. Pergel Márk (DSF Extrém SE) - 154 pont
5. Szvoboda Bence (HTS Team) - 140 pont
 
A Junior MX2 magyar bajnokság végeredménye:
1. Kiss Márk (HTS Team) - 232 pont
2. Klausz Norbert (KTM OKR Team) - 199 pont
3. Kalász Zsombor (REMX Motocross SE) - 166 pont
4. Lévai Csaba (Hell KTM Kecskemét Team) - 142 pont
5. Harcsa Márk (MAMI Team Fehér) - 114 pont

A 17 éves tolnai versenyző harmadszor ért fel sportága csúcsára. Dominált a hazai junior sorozat királykategóriájában.

Zólyomi Andrea | 2017.10.03, 12:15:00 | Utolsó módosítás: 2017.10.03, 12:36:00

Cimkék:

Kaposváron zárult le a 2017-es országos junior motokrosszbajnokság. Kiss Márk, a HTS Team korábbi kétszeres junior bajnoka 31 pontos előnnyel várta az utolsó összecsapást, vagyis elég volt számára egy biztonsági motorozás az első futamban, hogy a 85 köbcentis kategória után a junior divízió királykategóriájában, az MX2-esek között is bajnok legyen.
 
Kiss csapattársa személyében egy újabb veszélyes kihívót kapott Kaposváron, így egyáltalán nem volt sétagalopp számára a verseny. A 15 esztendős Jakob Kristófnak ez volt az első viadala az MX2-esek között, ő idén 85 köbcentiben szerepelt rendkívül eredményesen rangos nemzetközi viadalokon. A jövőben komolyan számolni kell a veresegyházi üdvöskével, mert már debütáló versenyén a kategória krémjének a fejére nőtt: kreatív íveken motorozott, jó tempót diktált, és a nap végén a második helynek örülhetett.
 
 
A bajnoki címre hajtó Kisst azonban nem hozta zavarba ifjú csapattársa tündöklése, hiszen egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, az ácsi első forduló kivételével hibátlanul vette a hazai junior széria erőpróbáit. Hódmezővásárhelyen, Nyársapáton és Ajkán magabiztos győzelmet aratott, Kaposváron viszont meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel a nap végén. Két vendégszereplő, az endurós szakágban vitézkedő Zsigovits Norbert, és a kategóriaújonc Jakob is megelőzte őt, de az ő eredményességük nem befolyásolta a bajnoki címért folytatott harcot, hiszen Kiss legnagyobb ellenfelét maga mögött tartotta.
 
 
“Az első futamban fékhibával küzdöttem, ami miatt majdnem estem egy nagyot. Nem akartam rizikózni, és a biztos célba érésre koncentráltam, hiszen az első futamban szerzett negyedik helyezésemmel megszereztem a bajnoki címet. A második futamban Zsigovits Norbi jobb volt, nem tudtam elkerülni, így második lettem, pedig gyorsabbnak éreztem magam nála. De nem bánkódok, hiszen amiért egész évben dolgoztam, azt sikerült elérnem. Köszönöm a csapatom, a családom és a támogatóim bizalmát, nélkülük nem sikerült volna.” - nyilatkozta a leintés után a frissen megkoronázott Junior MX2-es magyar bajnok.
 
Az idei junior motokrossz sorozat ezzel befejeződött, de a felnőtt bajnokság záró viadalán, illetve a csapatbajnoki versenyen még nyeregbe pattannak az ország legjobb krosszversenyzői.
 
Végeredmény Junior MX2, Kaposvár:
1. Zsigovits Norbert (Gotthard Racing Team) - 50 pont
2. Jakob Kristóf (HTS Team) - 42 pont
3. Kiss Márk (HTS Team) - 40 pont
4. Klausz Norbert (KTM OKR Team) - 38 pont
5. Kalász Zsombor (REMX Motocross SE) - 32 pont
 
A Junior MX2 magyar bajnokság végeredménye:
1. Kiss Márk (HTS Team) - 232 pont
2. Klausz Norbert (KTM OKR Team) - 199 pont
3. Kalász Zsombor (REMX Motocross SE) - 166 pont
4. Lévai Csaba (Hell KTM Kecskemét Team) - 142 pont
5. Harcsa Márk (MAMI Team Fehér) - 114 pont
/ 14 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.