A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. február 25., vasárnap
Hírek
/ 75 oldal

A H-Moto Team 16 éves versenyzője előbb ötödikként zárt, majd a második futamban kiütötték alóla a motort Katarban

Zólyomi Andrea | 2018.02.05, 14:32:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.05, 14:32:00

Cimkék:

Kovács Bálint 11 ponttal zárta a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategória második versenyhétvégéjét. Az újabb duplafutamos versenyen a H-Moto Team fiatal motorosa előbb a hatodik pozícióból rajtolva ötödikként végzett, majd a második futamban az egyik vetélytársa 170 km/h-s sebességnél kilökte a negyedik helyen száguldó Bálintot. Az ifjú tehetség – akinek a hatalmas bukás ellenére semmi baja nem esett – bosszús az esetet követően, de már előre tekint, hiszen két hét múlva újabb fordulót rendeznek Katarban.
 
 
Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki nyergében már a második versenyhétvégéjét teljesítette az elmúlt hétvégén a Losail Ázsia Bajnokságban. A duplafutamos viadal felemásra sikerült: Bálint ugyan ismét a második sorba kvalifikálta magát a rajtrácson, ám amíg az első versenyen ötödik lett egy olyan mezőnyben, ahol többek között olyan pilóták állnak rajthoz, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi, addig Bálint a másodikon a negyedik helyért folytatott küzdelemben kiesett, miután a vetélytársa hátulról felöklelte őt. Ráadásul nem akármilyen körülmények között, ugyanis a fiatal motoros több mint 170-nel száguldott a baleset pillanatában, és miután leesett a Kawasakiról hosszú másodpercekig csúszott a betonon. Szerencsére azonban nem történt baja, így teljesen egészségesen várhatja a két hét múlva sorra kerülő harmadik versenyhétvégét.
 
 
 „A szabadedzéseken próbáltam felvenni a ritmust, amire most szerencsére több időm volt, így mire az időmérők következtek, megtaláltam a megfelelő tempómat. Sajnos azonban hiába állítottunk a futóművön, ennél többet nem lehet a gyári alkatrészből kihozni, maximum úgy, ha megváltoztatnám némileg a stílusom. Mivel a warm up alatt az új gumikon sikerült gyorsulnom, bizakodva vártam az első futamot. Sajnos sem a rajtom, sem a tempóm nem volt az igazi, így hiába szerettem volna az elejével menni, meg kellett elégednem az ötödik hellyel. A második viadalon aztán végre jól rajtoltam, fejben sikerült összeraknom a versenyzésemet, és ennek köszönhetően már a negyedik helyen motoroztam, amikor az egyik vetélytársam a vele vívott küzdelemben hátulról belém jött, így kiestem. Így utólag elég félelmetes volt a helyzet, ugyanis az ütközés pillanatában százhetven feletti sebességgel mentem. Bosszús vagyok, mert jó eredményt érhettem volna el, de már előre tekintek. Bízom abban, hogy két hét múlva sikerül ott folytatnom, ahol a második futamon tartottam a kiesésemig” – fogalmazott Kovács Bálint, aki 33 pontjával a hatodik pozícióban várja a folytatást összetettben.
 
 
A H-Moto Team sportigazgatója, Rizmayer Gábor szerint szemmel látható a fejlődése Bálintnak, és ez az európai szezon kezdetén előnyére fog válni.
 
„Elsősorban az a cél, hogy Bálint minél többet ülhessen motoron versenykörülmények között a téli időszakban is. Ráadásul, ami elsőre hátránynak tűnhet, az a jövőben mindenképpen az előnyére válhat, hiszen például a gyenge futóműve miatt állandóan arra kényszerül, hogy minden pillanatban a maximumot hozza ki magából. Ez pedig később éreztetni fogja a hatását, amikor a küzdeni tudása, az alkalmazkodó készsége sokkal jobb lesz, mint a vetélytársaié. Már most is előrébb végezhetett volna a második versenyen, ám a csatából most ő jött ki vesztesen, de úgy hiszem, ebből is tanulni tud. Már most lehet látni, hogy mire az európai idénye elkezdődik, sokkal magasabb szinten fog állni, mint tavaly bármikor” – mondta Rizmayer Gábor
 
A bajnokság állása négy futamot követően: 1. Saeed Al Sulaiti 85 pont, 2. Mashel Al Naimi 81 pont, 3. Nasser Al Malki 69 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 56 pont, 5. Fahad Al Sowaidi 46 pont, 6. Kovács Bálint 33 pont

Zólyomi Andrea | 2018.02.05, 11:25:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.05, 11:25:00

Cimkék:

Kecskés Bence 2006-ban született, igazi sportvénával megáldott motoros. Több extrém sportban is tevékenykedik, szeret falat mászni és snowboardozni is. 2012 óta él a benzingőz bűvöletében, crossmotorozik is, ám igazán a gyorsasági szakágban találta meg magát a 25-ös számmal versenyző fiatal.
 
A 2016-os szezonban a cseh-szlovák-magyar kispályás utánpótlásbajnokság versenyein indult, minden esetben dobogós helyezést ért el - összetettben végül a második helyet szerezte meg. Ugyanakkor a felnőttek között is komoly teljesítményt tett le az asztalra, a hazai MAMI kupában indulva 50 cc-s motorjával többször is dobogóra állhatott.
 
 
A 2017-es évet a Rossocromo Metrakit csapatában, a CIV junior sorozat olaszországi versenyein teljesítette, minden verseny alkalmával ismeretlen, új helyszíneken, új pályákon indulva. folyamatosan javuló eredményekkel. A versenyek előtt legtöbbször csupán egyetlen napja volt a pályát megismerni, a beállításokat tökéletesre hangolni, és folyamatosan javítani az időeredményein.
Fejlődését jól mutatja, hogy a vallelungai utolsó fordulóban számos olasz versenyzőt is megelőzve a második helyen ért célba.
 
 
Tehetségére a Moto2-ben versenyző Mattia Pasini édesapja, Luca Pasini illetve Alessandro Falzone (a csapat managere) is felfigyelt (Rossi, és Simoncelli is a szakemberek tanítványai között volt a pályafutása kezdetén), így immár az ő junior csapatában indul majd, egy magasabb kategóriában. A 2018-as versenyszezonban megközelítőleg ugyanazokra a pályákra osztották a versenyeket, igy az ötből három versenyhelyszint már ismerni fog Bence, ami a sikeres versenyzés egyik záloga lehet.
 
A CIV junior az egyik legnagyobb becsben tartott utánpótlásbajnokság Európában, ahol Olaszország legjobb junior versenyzői indulnak egyre nívósabb támogatással. Az innen kikerülő versenyzők később rendszerint világversenyeken és a MotoGP-ben bizonyítanak, és szerepelnek rendkívül eredményesen. 
 
 
Az olaszországi pályák minősége és légköre utánozhatatlan, amely rengeteg tapasztalatot és tudást ad egy fiatal motoros kezébe, ezzel pedig lehetőségeket is a folyamatos fejlődésre. Az idei évet Bence egy spanyolországi edzőtáborral kezdi meg februárban, aminek nagy előnye, hogy kevesebb a téli időszak miatt „elvesztegetett” munka, így a tehetség felkészülten érkezhet meg a versenyszezonba.
 
Ha kíváncsi vagy Kecskés Bence pályafutására, kövesd őt a Facebookon, vagy iratkozz fel Youtube csatornájára!
 
 
Szöveg: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2018.02.05, 09:29:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.05, 09:29:00

Cimkék:

 A Korda Racing motoros csapata 13 fővel támad az idei terepmotoros viadalokon.
 
Több szakágban is képviseltetik magukat a pilóták.
 
Endurocrossban a tavalyi bajnok Liszka Roland mellett a sérüléséből felépülő Silling Balázs,a dobogós Hertlik Donoven,a szintén dobogós old-boy Lantos János,a szuperveterán Englerth Tibor,az újonc Németh Ferenc,és a régi motoros Pribula Adrián(Giraffe) 
Enduroban a túlélőbajnok Kátai Péter,az old-boy bajnok Havrán Attila,és a csapat jókedve Mária István György.
 
Motocrossban,a két öreg Linninger Patrick,és Tóth Attila, míg quadban Oláh Tibor viszik a Korda Racing zászlóját.
 
 
Korda Erik csapattulajdonos autóversenyző üzletember összehívta ezt a joggal reményteljes brigádot,és biztosította számukra az összes olyan segítséget ami megkönnyíti a versenyzést. Közös elhatározással kilátásba helyezett egy horvátországi edzőtábort,ezzel is elősegítve a jó felkészülést.Jelenleg is folynak a tornatermi,és motoros tréningek,mely a csapat edzőjével Szakály Gáborral kiegészülve igazán jó hangulatban telnek.
 
Erik kilátásba helyezett az idei Korda bajnoknak egy új motorvásárlási lehetőséget,így még nagyobb a motiváció a csapatban.
A gladiátorok nem titkolt célja a legtöbb bajnoki pont megszerzése,és lehetőség szerint a nemzetközi porondon való jó szereplés.
A Korda Racing valamennyi tagja,szerelője barátja családja bízik abban,hogy sikerekben,kupákban,élményekben gazdag szezont futnak,és boldogan ünnepelhetnek az év végén.
 
Addig az elején teljes gáz,a végén meg még egy pici.

ELKÉPESZTŐ HELYZETEK. FESZÜLTSÉG. TECHNIKA.

Zólyomi Andrea | 2018.02.01, 09:11:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.01, 09:11:00

Cimkék:

2018. március 29-én most először kerül megrendezésre Magyarországon az X-Trial ügyességi motorverseny, mely a FIM Világbajnokság része. Mivel a több szakaszból álló világbajnokság magyarországi állomása az utolsó ebben a szezonban, így itt kerül kihirdetésre az X-Trial 2018-as világbajnoka is.
 
 
A Világbajnokság további állomásai:
2017. december 3. – Vendée (Franciaország)
2018. január 13. – Montpellier (Franciaország)
2018. január 19. – Toulouse (Franciaország)
2018. január 26. – Strasbourg (Franciaország)
2018. február 4. – Barcelona (Spanyolország)
2018. március 8 – Sevilla (Spanyolország)
2018. március 17. – Párizs (Franciaország)
2018. március 29. – Budapest (Magyarország)
 

Mi az X-Trial?

Az X-Trial sokkal több, mint egy sport. Izgalommal és feszültséggel teli ügyességi és technikai motorverseny. Az X-Trial egy új koncepciósport, amely lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy átélhessék és megtapasztalják saját határaikat. A lélegzetelállító extrém helyzetek elképesztő látványt nyújtanak a közönségnek.

Az X-Trial egy fiatal, vonzó és dinamikus sport, amely páratlan élményt kínál ahhoz, hogy személyesen átéld ezt az egyedülálló, lenyűgöző technikai motorversenyt. Izgalmas és gyors tempója miatt hatalmas rajongótáborral rendelkezik szerte a világon.

Valamennyi esemény sportarénában kerül megrendezésre, így mindenki számára teljes rálátás nyílik a pálya egészére, tehát a versenyek teljes szakasza jól átlátható. Ez az a verseny, ahol az extrém kihívásokkal teli látványos pályák és a világ legjobb versenyzőinek képességei találkoznak.

Technikai sportként számos pozitív értéket rejt, mely fontos üzenetet továbbít kicsiknek és nagyoknak egyaránt, nemcsak a motorsport kedvelőinek körében.
 
Az X-Trial élményt jelent az egész család számára. A világszínvonalú, félelmetes mutatványokkal és non-stop akciókkal fűszerezett esemény a FIM (Nemzetközi Motorsport Szövetség) és a MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) hivatalos versenye.
 
 
 

 

Az esemény weboldala:
 
Az esemény Facebook oldala:
 
Fotók a sajtótájékoztatóról:
 
Rövid videó a sajtótájékoztatóról:
 
Hosszú videó a sajtótájékoztatóról:
 
Egyéb videók:

Zólyomi Andrea | 2018.01.30, 11:07:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.30, 11:07:00

Cimkék:

/ 75 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.