A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Szívfacsaró hétvégét zárt a kiváló magyar motokrosszos a cseh bajnokság utolsó előtti versenyén. 200 méterrel a cél előtt bukta el a biztosnak látszó győzelmét.

Zólyomi Andrea | 2018.08.13, 14:58:00 | Utolsó módosítás: 2018.08.13, 14:58:00

Cimkék:

A sport örök igazsága: a küzdelem a kockás zászlóig tart. Szvoboda Bence mindent jól csinált, hogy learassa csuklótöréséből való visszatérése utáni negyedik győzelmét, de két kanyarral a leintés előtt hibázott. 200 méter hiányzott a biztosnak látszó diadalhoz, amikor egy trükkös nyom kirántotta a magyar bajnok alól a motort, ez pedig elég volt ellenfelének a győzelemhez. A magyar fiú vigasztalhatatlan volt a futam után.
 
 
“Nem hiszem el, ami történt. Utoljára ilyen hibát a legelső versenyemen vétettem, 9 évesen. Az első futamban nagy előnnyel nyertem. A másodikban végig magam mögött tudtam tartani a cseh bajnoki cím várományosát, Martin Micheket. Ott volt a győzelem a kezemben, már megnyertem a csatát, Michek felhagyott a támadásommal, de ezt a futam hevében nem érzékeltem. Talán túlságosan akartam ezt a győzelmet, vissza kellett volna venni egy picit. Nagyon megviselnek a történek, de próbálok belőle tanulni.” - összegezte szomorúan a stribrói versenyt a magyarok legjobbja, aki ezzel a hibával együtt is csak pontegyenlőséggel szorult a második helyre (ilyen esetben a második futamban elért jobb helyezés dönt két pontazonossággal álló versenyző között).
 
 
A cseh motokrosszbajnokság 6 fordulós, fordulónként 2-2 futammal. Szvoboda a német bajnokságban törte el csuklóját április végén, amiért egy cseh versenyt kihagyni kényszerült a rehabilitáció ideje alatt. Csak dobogós helyezései vannak idén, pedig újonc az MX1-esek között: két győzelem mellett egy ezüst és egy bronzérmet szerzett. Bár matematikai esélyei vannak még a végső sikerre (50 pont gyűjthető az utolsó fordulóban), reálisan a bajnoki sorozat második helye elérhető, ami - egy kihagyott versennyel - fantasztikus eredmény volna.
 
 
 
 
Az utolsó viadal Opatovban kerül megrendezésre szeptember 2-án.
 
Cseh MX1-es bajnokság 5. forduló, Petrovice:
1. Martin Michek (Csehország, KTM) - 47 pont (2. és 1.)
2. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) - 47 pont (1-2)
3. Lukas Neurauter (Ausztria, KTM) - 34 pont (7-3)
4. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) - 34 pont (3-7)
5. Rudolf Weschta (Csehország, Suzuki) - 33 pont (6-4)
 
A 6 fordulós bajnokság állása 5 verseny után:
1. Martin Michek - 232 pont
2. Vaclav Kovar - 192 pont
3. Szvoboda Bence - 187 pont
4. Tomasz Wysocki - 167 pont
5. Marek Sukup - 157 pont
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.