A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.07.11, 13:11:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.11, 13:11:00

Cimkék:

A H-Moto Team 16 éves tehetsége mind az IDM Suzuki Cup 2018-as sorozatában, mind a Magyar Bajnokság euroringi futamán második lett, míg Kakuszi Ádám a példaképe, Marc Marquez előtt bizonyíthatja tehetségét a hétvégén a Sachsenringen.
 
A H-Moto Team csapata ismételten bizonyított mind a nemzetközi, mind a hazai mezőnyben. Ezúttal Zolderben, az IDM Suzuki Cup sorozatában, majd itthon a Magyar Bajnokságban gurult pályára a csapat 16 éves tehetsége, Kovács Bálint, és mindhárom futamon a második helyen végzett. A fiatal motoros ezzel továbbra is az élen áll a hazai összetettben, míg második a német sorozatban. Csapattársa, Kakuszi Ádám pont fordított utat jár be, hiszen az Euroringen készült rá a hétvégi német ADAC Junior Cup következő futamára, ahol a Moto GP mezőnye előtt bizonyíthat.
 
 
Kovács Bálint egyértelműen jelezte az elmúlt napokban, hogy immár nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is egyre inkább tényező. Az elmúlt hétvégén újra motorra ült az IDM Suzuki Cup sorozatában, melyben a fiatal motoros teljes szezont teljesít. Ezúttal Zolderben rendezték meg a folytatást, és a 16 éves motoros előbb megszerezte a pole pozíciót, majd mindkét futamon nagy csatát követően a második helyen végzett. A H-Moto Team versenyzője ezzel összetettben is a második helyen várja a július végi, a németországi Schleiz-ben rendezendő folytatást. A belga versenyt követően Bálint és csapata autóba ült, és közel 1400 kilométer megtételét követően rajthoz állt az Euroringen rendezett magyar bajnoki futamon is, ahol a zolderi formáját hozva végül második lett, ám a hazai összetettben az élen áll.
 
 
A hétvégénk nem volt zökkenőmentes, ugyanis sok gondunk volt a futóművel, de sikerült orvosolni a dolgot, így meg tudtam szerezni a pole pozíciót. Az első versenyen a rajt után elég rosszul helyezkedtem, így a saját versenyemet megnehezítve az ötödik helyről zárkóztam fel másodiknak. A második futamon már jóval agresszívabb voltam a rajt után, így végig az első helyért harcolva végül másodikként értem át a célvonalon. A bajnokságban most a második helyen állok. Lemaradásom csak tíz pont, továbbra is az a cél, hogy év végén az első helyen végezzek. A hazai bajnoki futamon kizárólag a pontmentés céljából álltam rajthoz, amit sikerült is teljesítenem, hiszen összetettben sikerült megőriznem az első helyemet”– mondta Kovács Bálint.
 
 
A H-Moto Team másik ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám ezen a hétvégén folytatja szereplését az ADAC Junior Cup sorozatban. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye ezúttal a Sachsenringen áll rajthoz, mégpedig a Moto GP mezőnyével közös versenyhétvégén. A 15 éves motoros eddig abszolút nem vallott szégyent, és nagyon fogadkozik, hogy példaképe, Marc Marquez előtt mindenképpen szeretne jól szerepelni. Mindenesetre a főpróba jól sikerült, hiszen teszt jelleggel ő is elindult az Euroringen, és végül a 6. pozícióban zárt, amivel elégedetten vette az irányt Németország felé.
 
 
„Nagyon boldog vagyok, hiszen sikerült javítanom a saját legjobb időmhöz képest, ami azért nagy szó, mert ezúttal nem a saját motorommal indultam. Már vasárnap is tudtam tesztelni, és ami a lényeg, minden felmenetelemkor sikerült megjavítanom az addigi legjobb időmet. Jó formában érzem magam, ráadásul ismerem a sachsenringi pályát, mert tavaly már versenyeztem itt, igaz, akkor szakadt az eső. X-boxon is gyakoroltam, valamint fizikai edzéseket is végeztem, így készen állok. Nagyon motivál, hogy ismét a legjobbakkal versenyezhetek együtt, és feldob az, hogy ismét találkozhatok a példaképemmel, Marc Marquezzel, akit élőben láthatok motorozni”– mondta Kakuszi Ádám.
 
 
fotó: JK Sports, Kőházy Tamás
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.