A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.07.10, 11:08:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.10, 11:08:00

Cimkék:

Július első hétvégéjén került megrendezésre az utánpótlás bajnokság harmadik fordulója. Tomi immár másodjára állt megmérettetés elé az Ohvale típusú váltós motorjával a 40rty Racing csapat tagjaként.

 

A szombati edzéseken igyekezett a pálya feltételeihez alkalmazkodni, ami nehezen ment neki. A cseh futamokhoz hasonló pályaminőség állt elő, se vizes se száraz időjárással, a néhol pocsolyás pálya megnehezítette a fiatal még rutintalan versenyző dolgát. Az aznapi felmenetelek közül mindet teljesítette kisebb-nagyobb bukkanókkal, de gyors összefogásnak és szerelői munkának köszönhetően a vasárnapi versenyre már készen állt a motorja.
 
 
Lendületéből nem vesztett semmit, az első időmérőn vizes pályán az első helyet szerezte meg, de a másodikon száraz gumival csak a hetedik helyre volt elegendő a körideje, innen rajtolt a vasárnapi versenyeken.
 
Az első futamon nem kapta el jól a rajtot, ezért visszacsúszott a nyolcadik helyre, azonban hamar összekapta magát és a versenyt ötödikként fejezte be.
 
 
A második futam délután kezdődött, ezúttal remekül kapta el a rajtot, majd igyekezett minél előrébb kerülni. Az első hármas hamar eltávolodott a mezőny többi részétől, sajnos Tomi nem érte utol őket, de mindenki mást leelőzött, így a versenyt a negyedik helyen fejezte be. Nem volt elégedett magával, a további megmérettetésekre nagyon készülni fog.
 
„Szombaton nem alakult minden úgy ahogy szerettem volna, még nem vagyok olyan tapasztalt ezzel a motorral, így magam is megleptem két eséssel. Nem lett bajom szerencsére, a motoromat pedig megjavították a szerelők, akik összefogtak több külön csapattól, hogy rajthoz tudjak állni, ez nagyon jól esett számomra. Itt is köszönöm a segítséget! Vasárnap a hetedik helyről tudtam elrajtolni és nem sikerült jól az első futam, de az ötödik helyig feljutottam. A második futamon nagyon igyekeztem a rajtnál és negyedik lettem. Legközelebb az időmérőn is jobban fogok teljesíteni, ígérem.” – mondta el Tomi.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.