A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.06.19, 10:51:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.19, 10:51:00

Cimkék:

 

Kecskés Bence pénteken megérkezett Olaszországba, Varano de Melegariba, a Riccardo Palettiről elnevezett pályára. A pályabejárás után pihenő, majd a szombat reggeli adminisztrációt követően négy felmeneteli lehetőség állt a rendelkezésére. Ez alatt a négyszer 15 perc alatt kellett Bencének a tavalyi emlékeihez csatolni a pálya hátsó, számára új szakaszát. A varanoi pálya igen gyors, a hosszú egyeneseket sikánszerű dinamikus kanyarok és hajtű visszafordítók törik meg. A teljes pályaszakaszra még inkább jellemzőek ezek a tulajdonságok. Sok múlik a motorok erején, a kigyorsítási lehetőségeken, és nagy sebességről nagyon rövid féktávot kell venni, amit sok gyakorlással lehet megtanulni. Sajnos kevesebb szerep jutott a kanyarban való technikázáshoz, ami Bence erőssége. A szombati nap kánikulába torkollt, a folyamatos visszajelzések alapján a beállítások finomhangolásával és a technikai megbeszélésekkel telt a nap. Bence körről körre javított az idején, a folyamatos fejlődése pedig jó jelnek tűnt a vasárnapi megmérettetésekhez.

 

 
Az időjárás vasárnapra tartogatott hőhulláma sok versenyzőt megviselt. A délelőtt két időmérővel telt el, Bence igyekezett nagyon, de a többiek is sokat fejlődtek az előző naphoz  képest, így az összesített időmérő állása alapján a 13. helyről tudott rajtolni a délutáni versenyeken a 26 versenyző közül. Az első futamon igen jól kapta el a rajtot, sikeresen előretört pár helyet. A harmadik körben azonban megrettenve vette észre a csapat, hogy a célegyenes elején integet, a motorja lassul, majd kiáll oldalra a fűre. Látszott, hogy nem tudja folytatni a versenyt és nagyon csalódott emiatt. Miután lejött, elmondta hogy a váltó nem váltott. A második futam előtt a szerelők összerakták a motort, a váltórudazat tört el, kicserélték és Bencére állították a váltót. A második verseny csúszással indult, a rajt sem sikerült olyan jól neki, végül sikerült a 13. helyre behoznia a motort.
 
 
„A hétvégém felemásra sikerült, Varano az egyik kedvenc pályám, azonban a kicsi változatát ismertem eddig. A nagy pálya a hátsó kanyarjaival meglepetéseket tartogatott, de igyekeztem elsajátítani a szükséges fortélyokat. Folyamatosan gyorsultam minden felmenetel alatt, de több időre lett volna szükségem a teljes pálya megtanulásához. Az időmérőn nem tudom mi történt, nem voltam elégedett pedig sokat gyorsultam szombathoz képest. Vasárnap az első versenyen nagyon ideges lettem a kiállás miatt, de nem tudtam mit tenni, váltó nélkül nem tudtam tovább menni. A második versenyen nagyon menni akartam, sokat kockáztattam, ebből lett pár apró hibám, de összeségében elégedett vagyok a teljesítményemmel. A csapattal újra nagyon jól éreztem magam, jó volt a hangulat és mindent megbeszéltünk a motor beállításaival kapcsolatban. Újra bizonyítottam, hogy megállom a helyem a csapatban, elégedettek voltak velem. A szezon közepén elérkezett az idő, hogy a jövő is szóba kerüljön, a tárgyalások megkezdődtek, több lehetőséget ajánlott fel az előrelépéshez a csapatom Luca Pasini és Alessandro Falzone vezetésével.” –mondta el Bence a kérésünkre, hogy foglalja össze a hétvégét.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.