A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.06.06, 13:56:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.06, 13:56:00

Cimkék:

A Chrobák Motorsport Egyesület következő megmérettetésére Csehországban került sor, egy cseh bajnoki futamon. Ebben a bajnokságban sajnos nem volt kategóriája minden csapattagnak, csak a MiniGP Stock és Open versenyzők állhattak volna itt rajthoz. A csapatból végül csak Vincze Martin vágott neki a cseh bajnoki sorozatnak is a szlovák-cseh-magyar nemzetközi bajnokság mellett.
 
 
A piseki pálya sok éve ad otthont a cseh bajnokság futamainak, ám Martin most először járt ezen a pályán. A sok éves múlttal rendelkező pálya érdekes kihívások elé állítja a versenyzőket, hiszen egy szintkülönbségekkel tarkított, jó vonalvezetésű pályáról van szó.
 
Martin a pénteki szabadedzéseken hamar megbarátkozott a számára új aszfaltcsíkkal és folyamatosan javítgatta a saját köridejét. Szombati napon már a hivatalos hétvége programja indult, két szabadedzéssel, majd két időmérővel. A második kvalifikáció végére sikerült a kategóriája pole pozícióját megszereznie 59,710-es köridővel.
 
 
Mivel az Open és a Stock kategória együtt ment a hétvégén, így a harmadik rajtkockából indult a vasárnapi futamokon. Első versenyen sajnos az Open kategória egyik versenyzője kicsit be is kavart és a második kanyar kombinációban Martin nagyon pechesen visszaesett a kategóriája ötödik helyére, ahonnan kezdhette a felzárkózást. Azonnal fel is jött a negyedik helyre, majd sajnos mikor a harmadik helyezett előzését kezdte meg, kicsit sok volt az egyik féktávon és 85 km/h-s sebességnél elment a motor eleje. Szerencsére nem sérült meg a hosszas csúszásban, motor is újraindítható állapotban maradt, így vissza tudott ülni és ferde lábtartóval, meg fékkarral ugyan, de befejezte a versenyt a negyedik helyen.
 

Második futamon egy jobb rajttal az élen fordult kategória társai előtt és ezt körökön keresztül tartotta is. A negyedik ötödik körben a hazai Kocourek utolérte és ahol az előző futamban féktávon Martin elesett, ott ki is használta a cseh fiú Martin óvatosságát és elment. Ezzel nem lett vége a versenynek, hiszen Martin két körrel később visszavette a vezetést, de néhány körrel a vége előtt Kocourek ismét beszúrt, ami után már nem volt elegendő idő a visszaelőzésre, így másodikként fejezte be a második futamot. A két verseny összesített értékelésében ez a második helyre lett elég.
 


Chrobák János: Nagyon örülök, hogy Martin ilyen szépen vette az új pálya akadályait. Gyorsan rátalált a jó tempóra, amit az is bizonyít, hogy a hétvégén az övé volt a Stock géposztály leggyorsabb köre. A hazai fiú ügyesen kihasználta a nagyobb rutinját és a hazai pálya ismeretének előnyét, így feladta a leckét Martinnak, de annak nagyon örülök, hogy a bukás után is ilyen szépen visszarázódott és felvette a kesztyűt a második futamon. Gyönyörűen és szabályosan versenyzett mindkét srác. Remélem, hogy tanulunk a hibákból és legközelebb még eredményesebbek tudunk lenni. Következő futam Június 23-24-én szintén Csehországban lesz, ami a nemzetközi bajnokság futama, így oda ismét az egész csapattal utazunk ki.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.