A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.04.09, 12:58:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.09, 12:58:00

Cimkék:

Szvoboda Bence (26) továbbra is remek formában van. A kilencszeres magyar motokrosszbajnok ezúttal az osztrák bajnokság versenyén vett részt Langenloisban, ahol - a múlt heti csehországi harmadik hely után - a dobogó második fokára állhatott fel.
 
Nagyon úgy fest, hogy Szvoboda Bence ott folytatja az idei évet, ahol tavaly abbahagyta: vagyis a dobogón. Nemzetközi sikereket halmoz nemzetközi sikerek után a huszonhat éves motokrosszos. Langenloisban, az osztrák bajnokság második fordulóján is megmutatta, hogy komoly kell vele számolni a határainkon túl. Bár több kellemetlenség is hátráltatta a szezonkezdést, ez az eredményeken cseppet sem látszik. Ezúttal egy ezüstérmet hozott haza Ausztriából.
 
 
- A jobb kezemet nem sokkal a szezon rajtja előtt műteni kellett egy tüske miatt, az egyik motoros edzésen pedig kificamítottam az ujjamat. Ez annyiban hátráltat, hogy a futamok feléig tudok erőt kifejteni a kezemmel, utána gyengül a teljesítményem. Szóval egyáltalán nem volt számomra ideális ez a szezonkezdés, de azért nem panaszkodhatom, mert szép eredményeket sikerült elérnem Csehországban és Ausztriában is. Addig viszont nem nyugszom, míg a fel nem állhatok a dobogó tetejére. - mondta a magyar bajnok a hétvégi derbi után.
 
Ebben az évben már csak az MX1-es kategóriára koncentrál, de állítása szerint még kell neki egy kis idő, amíg teljesen összeszokik a nagyobb teljesítményű motorral. A nagyobb teljesítmény jobb állóképességet és kifinomultabb vezetési technikát követel tőle, saját bevallása szerint viszont versenyhelyzetben még az MX2-es motoron elsajátított reflexek jönnek elő - a HTS Team kiválósága szerint ezen kell dolgozni a jövőben, hogy maradéktalanul elégedett legyen önmagával.
 
 
A langenloisi verseny végeredménye:
1. Lucas Neurauter (Ausztria, KTM) - 50 pont
2. Szvoboda Bence (Magyarország, HTS KTM Team) - 42 pont
3. Roland Edelbacher (Ausztria, KTM) - 37 pont
4. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) - 36 pont
5. Szőke Márk (Magyarország, KTM) - 31 pont
6. Manuel Obermair (Ausztria, Husqvarna) - 30 pont
7. Florian Hellrigl (Ausztria, Husqvarna) - 27 pont
8. Manuel Bermanschlager (Ausztria, Kawasaki) - 25 pont
9. Rudolf Plch (Csehország, KTM) - 21 pont
10. Johannes Klein (Ausztria, KTM) - 20 pont
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.