A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. április 20., péntek
Hírek

Magyarország Nemzeti Junior Senior Motocross Bajnokság és MAMS Motocross Kupa

Zólyomi Andrea | 2018.04.08, 10:24:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.08, 10:24:00

Cimkék:

Mint köztudott, a MAMS Motocross Szakági Tanácsa számos újítás bevezetése mellett kötelezte el magát a 2018-as évben:
Ismét rengeteg sportoló jelentkezett be szombat reggel az előzetesen leadott online nevezés alapján. A számos külföldi versenyzővel tarkított motoroslétszám több mint 150 versenyzőt jelentett a rajtgépekben ezen a hétvégén.


A nevezési procedúra alig lépte át az egy órát, így a szabadedzések már nyolc óra húsz perckor megkezdődhettek.


A gépátvétel átalakítása is eredményesnek bizonyul, hisz megszűnt a reggeli motorkerékpáros sorbanállás, ám a rajtelőkészítőkben az ellenőrzés mégis állandó jelleggel zajlott.


Az Mx50 Mini/maxi bontása, az online nevezés bevezetése, a gépátvétel átalakítása, a felvezető kör kötelezővé tétele után ismét egy újítás bevezetését tesztelte a szakág.


Az esztergomi hétvégére időzítette a szakágvezetés a díjátadó átalakítását, ami a tapasztalatok szerint kiválóan vizsgázott. Az eredményhirdetésre már nem az esti órákban kerül sor, hanem a nyugati trendekhez nagyrészt igazodva, minden kategória második futama után, viszont egy futam késleltetéssel. A versenynap időterve végig pontosan zajlott és rugalmasan, gördülékenyen integrálódtak a futamok közé az említett több lépcsős díjátadó ceremóniák.


A pálya kiváló volt, a szervező gárda és a versenyigazgatás pedig rutinosan dolgozott össze, valamint a megfelelő számú nézőszámnak köszönhetően ismét egy nagyszerű hétvégén vagyunk túl.


Bizakodva várjuk a nyáregyházi I. II. III. osztályú bajnokság nyitóversenyét a következő hétvégén.


Találkozunk vasárnap!


/MAMS Motocross/

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.