A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.02.05, 11:25:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.05, 11:25:00

Cimkék:

Kecskés Bence 2006-ban született, igazi sportvénával megáldott motoros. Több extrém sportban is tevékenykedik, szeret falat mászni és snowboardozni is. 2012 óta él a benzingőz bűvöletében, crossmotorozik is, ám igazán a gyorsasági szakágban találta meg magát a 25-ös számmal versenyző fiatal.
 
A 2016-os szezonban a cseh-szlovák-magyar kispályás utánpótlásbajnokság versenyein indult, minden esetben dobogós helyezést ért el - összetettben végül a második helyet szerezte meg. Ugyanakkor a felnőttek között is komoly teljesítményt tett le az asztalra, a hazai MAMI kupában indulva 50 cc-s motorjával többször is dobogóra állhatott.
 
 
A 2017-es évet a Rossocromo Metrakit csapatában, a CIV junior sorozat olaszországi versenyein teljesítette, minden verseny alkalmával ismeretlen, új helyszíneken, új pályákon indulva. folyamatosan javuló eredményekkel. A versenyek előtt legtöbbször csupán egyetlen napja volt a pályát megismerni, a beállításokat tökéletesre hangolni, és folyamatosan javítani az időeredményein.
Fejlődését jól mutatja, hogy a vallelungai utolsó fordulóban számos olasz versenyzőt is megelőzve a második helyen ért célba.
 
 
Tehetségére a Moto2-ben versenyző Mattia Pasini édesapja, Luca Pasini illetve Alessandro Falzone (a csapat managere) is felfigyelt (Rossi, és Simoncelli is a szakemberek tanítványai között volt a pályafutása kezdetén), így immár az ő junior csapatában indul majd, egy magasabb kategóriában. A 2018-as versenyszezonban megközelítőleg ugyanazokra a pályákra osztották a versenyeket, igy az ötből három versenyhelyszint már ismerni fog Bence, ami a sikeres versenyzés egyik záloga lehet.
 
A CIV junior az egyik legnagyobb becsben tartott utánpótlásbajnokság Európában, ahol Olaszország legjobb junior versenyzői indulnak egyre nívósabb támogatással. Az innen kikerülő versenyzők később rendszerint világversenyeken és a MotoGP-ben bizonyítanak, és szerepelnek rendkívül eredményesen. 
 
 
Az olaszországi pályák minősége és légköre utánozhatatlan, amely rengeteg tapasztalatot és tudást ad egy fiatal motoros kezébe, ezzel pedig lehetőségeket is a folyamatos fejlődésre. Az idei évet Bence egy spanyolországi edzőtáborral kezdi meg februárban, aminek nagy előnye, hogy kevesebb a téli időszak miatt „elvesztegetett” munka, így a tehetség felkészülten érkezhet meg a versenyszezonba.
 
Ha kíváncsi vagy Kecskés Bence pályafutására, kövesd őt a Facebookon, vagy iratkozz fel Youtube csatornájára!
 
 
Szöveg: Tóth Krisztián Márk
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.