A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.11.03, 09:52:00 | Utolsó módosítás: 2017.11.03, 09:52:00

Cimkék:

Lallert már csak egyetlen rövidke megálló választja el a 40. Dakar Rally-tól. Mától a nyírádi arénában rendezik a Raid of The Champions viadalt, amely egyben a hazai tereprali szakág idei utolsó megmérettetése is. A versenyen ott lesz a friss Európa bajnok versenyző!
 
Nagy lelkesedéssel várja Horváth Lajos a Raid of The Champions-t. A váci sportember és KTM 450 Rally versenygépe már a Dakaros tempóra hangolva fogja reszelni a barázdákat. A nyírádi futam után egy alapos technikai felkészítésen esik még át a gép, majd Le Havre-ban hajóra teszik, hogy időben megérkezzen a jubileumi flúgos futamra.
 
 
Ahogy a motor, úgy Laller gondolatai is egyre jobban közelítenek a Dakarhoz. A FIM EB-n győztes pilóta már átszellemülve tekint a januári kezdésre, de a nyírádi móka is nagyon fontos számára:
 
„Imádom a nyírádi katlant, ez a hazai terepsportok szentélye! Idén a szervezők gondoltak egy nagyot, és összehozták a rallycrosst a tereprali mezőnyével. A versengés már ma elkezdődik a prológgal, melynek során három rövidebb szakaszt is futunk, amelybe a rallycross pálya vonalvezetését is belefűzték. Szombaton a Sáska-Hegyesd útvonalon folytatjuk, majd vasárnap ugyanezt az utat visszafelé tesszük meg. Összesen 573 km össztáv vár ránk, ebből 315 kilométer lesz a mért szakasz.” - vázolta fel teendőit a Dakaros.
 
 
Természetesen minden pilóta a győzelem céljával megy neki egy-egy etapnak, ám Horváth Lajos számára újfent a versenytáv gyűjtése a legfontosabb. A cél a formában tartás és a technika óvása, ennek ellenére a győzelem lehetőségét sem dobja el magától.
„Mindig nyerni szeretne az ember, ez azt hiszem evidens. De most elsősorban a Dakart szem előtt tartva akarok motorozni, tesztüzemben járatni a dolgokat. Azon vagyunk, hogy ez zökkenőmentesen sikerüljön, és ha ehhez jó eredmény is társul, nagyon boldogok leszünk. A verseny után gyorsan átnézzük a motort, aztán pedig irány a francia kikötőváros, és rövidesen érkezik a 40. Dakar Rally is!”
 
Ám addig még bőven akadnak kötelezettségek. Hamarosan kisiskolásoknak tart majd osztályfőnöki találkozót, de a Mozdulj! Közhasznú Egyesület esélyegyenlőséget képviselő divatbemutatóján is számítanak a Laller Racing Dakar Team pilótájának megjelenésére. 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.