A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Kiemelkedően sikeres évet tudhat magáénak a Motoaction Monpet Team.

Zólyomi Andrea | 2017.10.20, 09:41:00 | Utolsó módosítás: 2017.10.20, 15:15:00

Cimkék:

Évről évre szép fejlődést produkáló egyesület tíz dobogós helyezést ért el a 2017. évi összetett bajnokság és kupasorozat kiírásaiban ami egyedülálló siker.

 

 

A csapat versenyzői remek összetett eredményeket értek el idén. Az egyesület nagyon elkötelezett a motocross sport iránt, és szerény lehetőségei mellett kiemelten foglakozik másodosztályú versenyzők támogatásával az élsport versenyzői mellett. Szőke Márk Mxopen és Ragats Roland Mx2 élsport vezette alakulat sikereiről Matern Balázs egyesületi vezető számolt be nekünk.
 
 
 
Szőke Márk #795 Mxopen célja a dobogó legfelső foka volt, Magyar Bajnokságban és a Kupasorozatban egyaránt. Sajnálatos módon egy nem várt kéztörés nehezítette Márk dolgát a bajnoki címért folyó harcban. A Foktői bajnoki fordulón gipszelt kézzel vette fel a küzdelmet ellenfeleivel. Az év végi elszámolásnál sajnos ez a hátrány megmutatkozott és meg kellett elégedni a második helyezéssel a Magyar Bajnokságban. A Magyar Motocross Kupasorozat Kupagyőztese címet ellenben sikerült elhódítania, így ez némi vigasz számára. Márk mindent megtett a legjobb eredményért.
 
 
Ragats Roland #126 Mx2 élsport versenyzőnk szintén a Kupasorozat győztese lett és a harmadik helyen zárta Magyar Bajnokság küzdelmeit. Roland teljesítménye egész évben nagyon kiegyensúlyozott volt, nem hátráltatta sérülés. Lehetőségeihez mérten mindig a maximumra törekedett, és karrierje során először ért fel az éves értékelésben a dobogóra. Roland többszörös Kupagyőztes csapatunk kötelékében viszont a bajnoki érem hiányzott a gyűjteményéből. Büszkék vagyunk, hogy ezt a remek eredményt velünk sikerült elérnie.
 
 
Rácz Zoltán #677 Mx1 másodosztály aktuális Motocross Magyar Bajnoka és Kupagyőztese. Zoli az idei esztendőtől versenyzik a csapat kötelékében és rátermettségé az elért eredmények szépen tükrözik. Sokat fejlődött az elmúlt időszakban és azon versenyzők egyike, akivel Mx1 élsportban utánpótlással számolhat a sport. Karrierjéből a junior évek teljesen kimaradtak, de mégis sikerült ezt a hiányosságot áthidalni. A megszerzett két cím kitűzött célunk volt, így az eredménynek mindannyian nagyon örülünk.
 
 
Horváth Renátó #13 Mx2 másodosztály aktuális Motocross Kupagyőztese és a Magyar Bajnokság második helyezettje. Második éve tagja a csapatnak. A tavalyi esztendőben még az amatőr kategóriában jeleskedő motoros egy kategóriát feljebb lépve is hatalmas fejtörést okozott az ellenfeleknek, és csak pár ponttal maradt alul a bajnoki címért fojtatott harcban. Rácz Zoltánnal ellentétben Renátó versenyzett junior 85-ben viszont 8 éves kihagyást követően kezdte újra versenyzést már nagy motorral. Látványos stílusával és a homokos pályákon nyújtott kiemelkedő teljesítményével sokak figyelmét felhívta magára.
 

 

Gaál Norbert #189 Mx1 másodosztály Magyar Bajnokság második helyezettje. Norbi tapasztalt motoros aki méltó kihívója volt fiatal csapattársának. Remek csatákat láthattunk tőlük. Norbi alapító tagja a csapatnak és régóta aktív tagja a magyar mezőnynek. Reméljük még hosszú ideig a csapattal marad és örömmel fogja űzni a  motoross sportot.
 
 
Horváth Endre #22 Mx1 másodosztály. Endre az idei évben csatlakozott hozzánk és tért vissza a motocross versenypályákra. A valaha élsport versenyző 10 éves kihagyás után is felveszi a kesztyűt a fiatalokkal. Lassan az öregfiúk mezőnyében is starthoz állhat, de az idei kupasorozat versenyein a fiatalok között vállalta a megmérettetést. Ötödik helyen sikerült célba érnie a Motocross Kupa éves értékelésben. 
 
 
A versenyévad egyik legrangosabb rendezvényén a Tápióbicskei Csapatversenyen kettő csapattal álltunk starthoz. Az „A” csapat az előkelő második , a „B” csapat pedig a hetedik helyen jegyezte magát. Ezzel számunkra lezárult a 2017-es versenyévad, kis pihenést követően belevetjük magunkat a 2018 évi felkészülésbe.
Magyar Motocross Bajnokság Élsport Mx2
1. Varga Imre (HTS Team) - 222 pont
2. Kiss Márk (HTS Team) - 180 pont
3. Ragats Roland (Motoaction Monpet Team) - 179 pont
 
Magyar Motocross Bajnokság Élsport Mxopen
1. Hugyecz Erik (HTS Team) - 223 pont
2. Szőke Márk (Motoaction Monpet Team) - 204 pont
3. Déczi Balázs (Husqvarna Maurergép Racing Team) - 169 pont
 
Magyar Motocross Bajnokság Másodosztály Mx2
1.Ocsovay Péter (Steel Fire Team) -222
2.HorváthRenátó (Motoaction Monpet Team) -209
3.Wimmer Sándor (Markó-Motor Sportegyüslet) -173
 
Magyar Motocross Bajnokság Másodosztály Mx1
1.Rácz Zoltán (Motoaction Monpet Team) -221 pont
2.Gaál Norbert (Motoaction Monpet Team) -209 pont
3.Csernyik Péter (Moto Hp se) -202 pont
 
Magyarország Csapatversenye 2017. Tápióbicske
1. HTS Team I. (Varga Imre, Hugyecz Erik, Szvoboda Bence) - 15 pont
2. Motoaction Monpet Team I. (Roland Edelbacher, Szőke Márk, Vaclav Kovar) - 21 pont
3. HTS Team II. (Jakob Kristóf, Kerese Gábor, Kiss Márk) - 51 pont
4. Varmodo MK Svédország (Elias Thor, Daniel Helström, Martin Kaller) - 55 pont
5. DSF Extrém SE (Denis Polas, Pergel Márk, Déczi Balázs) - 55 pont
6.Gyál Integrál SE (Soóky Zsolt, Kovács Ádám Zsolt, Izsold Zoltán) - 65 pont
7. Motoaction Monpet Team II. ( Ragats Roland, Gaál Norbert, Rácz Zoltán ) -79 pont
 
 
Magyar Motocross Mxmánia Kupasorozat 2017.
 
Mxopen Kupagyőztes Szőke Márk  Motoaction Monpet Team
Mx2 élsport Kupagyőztes Ragats Roland Motoaction Monpet Team
Mx1 másodosztály Kupagyőztes Rácz Zoltán Motoaction Monpet Team
Mx2 másodosztály Kupagyőztes Horváth Renátó Motoaction Monpet Team
 
 
szöveg: Motoaction Monpet Team
fotó: Somogyi Péter
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.