A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

A 220 Volt H-Moto Team ifjú reménységei remekeltek a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság szlovákiai versenyhétvégéjén

Zólyomi Andrea | 2017.09.19, 11:54:00 | Utolsó módosítás: 2017.09.19, 11:54:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a szlovákiai Felsőhosszúfaluban a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságának utolsó előtti fordulóját. A nem mindennapi körülmények között megrendezett versenyen – ahol a hatalmas esőzések miatt törölték a második futamot – szép sikert értek el a 220 Volt H-Moto Team fiataljai. Az utolsó fordulótól függetlenül megnyerte a bajnokságot a PW50-es kategóriában az eddig valamennyi futamot megnyerő Kecskés Tomi, míg Varga Tibi első lett az IMR Cup sorozat versenyén, illetve második lett a Mini GP Open-ben, ugyanakkor szintén remek teljesítményt nyújtott a másodikként célba ért Vincze Hanna (Motard IMR 90 Junior), valamint a legkisebb kategóriában versenyző Szilágyi-testvérek és Szilárd Zalán.
 
A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei ezúttal a szlovákiai Felsőhosszúfaluban gurultak pályára, hogy folytassák idei szereplésüket. A pályaismerettel ezúttal nem volt gond, ugyanis a sorozat első versenyét éppen itt rendezték meg, ugyanakkor a rendkívül zord időjárás miatt a második futamot megrendezni sem lehetett. Persze ez sem hátráltatta a PW50-sek mezőnyében Kecskés Tomit, aki nemcsak megőrizte idei veretlenségét – övé lett a futamgyőzelem mellett a pole pozíció és a legjobb köridő is –, hanem egy fordulóval a bajnokság vége előtt élete első teljes szezonjában megnyerte az összetett pontversenyt. Most már csak az a célja, hogy az utolsó, Kakucson rendezendő záró futamokon megőrizze idei veretlenségét.
 
 
„Tudatosan készültem arra, hogy esős versenyen is bizonyítani tudjak. Szerencsére minden olyan eszközt elvittünk, ami ilyen időjárás esetén a versenyzéshez kell, így igazából nem okozott gondot a vizes aszfalt. Nagyon boldog vagyok, hogy az első szezonomban azonnal meg tudtam szerezni a bajnoki címet, és bízom abban, hogy Kakucson is képes leszek megőrizni az idei hibátlan mérlegemet” – jelentette ki Kecskés Tomi.
 
 
A Szilágyi-ikrek is jól teljesítettek, és először fordult elő az, hogy egy versenyhétvégén Milán bizonyult jobbnak az első pillanattól kezdve. Sőt, ha nincs az utolsó körökben egy lekörözendő versenyző, akkor a végül negyedikként záró Milán vélhetően megőrzi a második pozícióját. Krisztiánt – aki végig beállítási gondokkal küzdött a hétvégén – végül az ötödik helyen intették le.
 
 
„Kellemes csalódás volt vizes aszfalton versenyezni, holott kissé tartottunk a körülményektől. Félénken kezdtem a versenyt, de aztán ráéreztem a pályára, és élvezettel motoroztam végig. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, egyedül az bosszant, hogy az egyik lekörözött versenyző miatt lemaradtam a dobogóról” – fogalmazott Milán, míg Krisztián hozzátette, annak is örül, hogy időeredményben sikerült közelebb kerülniük csapattársukhoz, a kategóriát megnyerő Kecskés Tomihoz.
 
Szilárd Zalán jó hangulatban várta a mostani hétvégét, és ez el sem múlt egészen a verseny végéig. A kilencedik rajtkockát tudta megszerezni, ám a futamon remekelt, és annak ellenére megszerezte a hatodik helyet, hogy a cél előtt elcsúszott az utolsó kanyarban.
 
 
„Életemben másodszor tudtam ilyen körülmények között motorozni, de határozottan jól éreztem magam a Yamahán. Nagyon örülök a helyezésemnek, mert a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a motorom kétszer is majdnem lefulladt, de szerencsére mindkétszer életet tudtam lehelni belé” – mondta Szilárd Zalán.
 
A Mini GP Open kategóriában Varga Tibi teljesítménye alapján egyértelműen kijelenthető, hogy egyrészt kiheverte már a múltkori hatalmas esését, másrészt Felsőhosszúfaluban bebizonyította, hogy végleg megérkezett kategóriája legjobbjai közé. Folyamatosan javult, a vasárnapi warm up alatt ő motorozta az abszolút legjobb köridőt, míg a versenyen a második helyen ért célba.
 
 
„Először mentem esőben, de egyáltalán nem okozott gondot a vizes aszfalton körözni. Édesapám tanácsára a fékpontokra figyeltem a legjobban, és ennek köszönhetően nagyon jó tempót tudtam diktálni a nem éppen ideális körülmények között” – közölte Varga Tibi, aki nemcsak a Mini GP Openben indult a hétvégén, hanem a Motard IMR 90 Junior kategóriában is, amit megnyert. – „Gyakorlatilag megnyertem a sorozat összetettjét, amire nagyon büszke vagyok, hiszen ez lehet az első összetettbeli sikerem az eddigi pályafutásom során. Mindenesetre Kakucson mindenképpen győzelemmel szeretném bebiztosítani az összetettbeli sikeremet.”  
 
Utóbbikategóriában állt rajthoz a tavaly PW50 Speciálban bajnoki címet szerző Vincze Hanna is, aki a szezon első felét sérülés miatt kihagyta. Hanna már az időmérőn jól ment, hiszen a második helyet szerezte meg, míg a futamon is megtartotta ezt a pozícióját.
 
 
„Nem volt egyszerű ilyen körülmények között versenyezni, hiszen pénteken még napsütésben zajlottak az edzések, míg szombattól az eső lett a főszereplő. Ráéreztem, miként kell a vizes aszfalton körözni, ennek megfelelően előbb az időmérőn, majd a versenyen is sikerült a második helyet megszereznem. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, bízom abban, hogy az idényzárón is legalább hasonló teljesítményre leszek majd képes” – árulta el Vincze Hanna.
 
 
Fotó: Csanádi Eszter   
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.