A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.09.01, 10:58:00 | Utolsó módosítás: 2017.09.01, 10:58:00

Cimkék:

Kovács Bálint is végre elkezdheti az IDM Suzuki Cup sorozatában a szereplését az oscherslebeni ringen, míg Kecskés Bence a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokságban áll rajthoz
 
A 220 Volt H-Moto Team ezen a hétvégén ezúttal két helyszínen folytatja idei szereplését. A németországi Oscherslebenben Györfi Alen az IDM Supersport kategóriájában próbál meg minél több pontot gyűjteni – összetettben a legjobb ötbe kerülés a cél –, míg Kovács Bálint végre bemutatkozhat a német bajnokság Suzuki Cup sorozatában. A csapat másik fele Olaszország felé veszi útját, ahol Vallelungában a sérüléséből visszatérő Kecskés Bence folytatja szereplését a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokságban.
 
A 220 Volt H-Moto Team Korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen ezúttal az oscherslebeni ringen gurul pályára az IDM Supersport kategóriájában, hogy folytassa szereplését a német bajnokságban. Alen az elmúlt versenyeken komoly technikai gondokkal küzdött – a futómű egyszerűen nem akart működni –, így az elmúlt két hét alatt a probléma megoldása jelentette a fő feladatot. Ahogy azt a kiskunhalasi versenyző elmondta, jelentős haladást értek el a beállítások terén, így abban bízik, hogy a hétvégén sikerül végre ismét az élmezőnyben zárnia, így harcban lehet az összetettben az ötödik pozícióért, hiszen jelenleg a 7. helyen áll eddig megszerzett 65 pontjával.
 
 
"Ismét egy olyan pályán kell versenyeznem, ahol még sosem jártam ezelőtt. De ezt már lassan megszokom, és azt remélem, hogy a két szabadedzés, valamint a két időmérő elég lesz ahhoz, hogy megtaláljuk az optimális beállításokat. A motor futómű gondjait igyekeztünk az elmúlt időszakban orvosolni, nagyon sok lehetőséget próbáltunk, diagnosztikán is voltunk vele, úgyhogy remélem, meglesz az eredménye, hiszen ez probléma forrása. Mindent megteszünk a jó eredmény eléréséért, rajtunk, illetve rajtam nem fog múlni.  Célom egyértelműen a minél több pont megszerzése, hiszen a bajnokság összetettjében még odaérhetünk az ötödik helyre, és ehhez mindenképpen az élmezőnyben kell végeznünk” – jelentette ki Györfi Alen.
 
Csapattársa, Kovács Bálint is végre megkezdheti a szereplését az IDM Suzuki Cup sorozatában. A fiatal motoros eddig éppen a kora miatt nem vehetett részt a futamokon, ám nemrég betöltötte a 16. életévét, így immár nincs akadálya, hogy Bálint bemutatkozhasson az ezres motorok viadalán. Alennel szemben ő már ismeri a pályát, hiszen tavaly versenyzett már itt az ADAC Junior Cup sorozatban.
 
Mióta megtudtam, hogy csak szeptemberben indulhatok a sorozatban, erre a napra vártam. Ezen a pályán már tavaly versenyeztem, ám maximum a pályaismeret miatt lehet ez fontos, hiszen a kis KTM és a mostani ezres motorom, a Suzuki GSX-R teljesen más. Éppen ezért örülök annak, hogy a felkészülésemben is rengeteget segítő Rizmayer Gábor végig ott lesz mellettem, és tanácsaival segíteni fog. Nincsenek vérmes reményeim, az a célom, hogy teljesítsem a futamot, és ne kövessek el hibát” –mondta Kovács Bálint.
 
A csapat másik fele Olaszország felé veszi az irányt, hiszen az ifjú tehetség, Kecskés Bence hosszú kihagyást követően ismét rajthoz állhat a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokságban, ezúttal Vallelungában. A Pre Mini GP kategóriában induló Bence a számára még ismeretlen pályán szeretné a maximumot kihozni magából. Az ismerkedésre lesz bőven lehetősége, hiszen pénteken összesen hat szabadedzést rendeznek a kategóriában indulók számára, míg szombaton a két időmérőn döntik el, hogy melyik versenyző hányadik helyről vághat majd neki a vasárnapi 9 körös futamnak.
 
 
Számomra most az a lényeg, hogy ismét rajthoz állhatok az olasz bajnokságban. A sérülésem már a múlté, fizikailag is rendben vagyok, így készen állok a visszatérésre. Nincsenek kitűzött céljaim a helyezést illetően, a maximumot akarom nyújtani, aztán majd kiderül, mindez mire lesz elég” – árulta el Kecskés Bence.
 
 
Fotó: Felix Wiessmann, H-Moto Team   
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.