A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.08.28, 10:49:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.28, 10:49:00

Cimkék:

Gyutai Adrián az elmúlt hétvégén, a Pannoniaringen folytatta felkészülését az új kategóriában, a Superbike-ban egy BSB-ben szereplő csapat, a MAR Kawasaki segítségével. Ezúttal az osztrák bajnokság itt megrendezett futamán indult, és nemcsak pályafutása első rajtelsőségét szerezte meg új kategóriájában, hanem remek teljesítményt nyújtva a futamgyőzelmet is megszerezte. 
 
Újabb lépést tett álmai megvalósítása felé Gyutai Adrián (220 Volt H-Moto Team), aki a brit Superbike-bajnokságban érdekelt MAR Kawasaki csapat és technikai partnere, a K-Tech által felkészített motorral (Kawasaki ZX 10R) állt rajthoz a Pannoniaringen, ahol az osztrák bajnokság soron következő futamát rendezték meg. A 26 éves paksi motoros ismét bizonyította, lassan megszokja az új kategóriáját, hiszen pályafutása során első alkalommal lett az övé a pole pozíció a királykategóriában, majd a vasárnapi futamon remek teljesítménnyel az első győzelmét is megszerezte a 27 fős Superbike mezőnyben.
 
 
Ezúttal már a teljes versenycsomag rákerült Adrián Kawasakijára, és a két nap alatt többféle beállítást is kipróbálhatott. A MAR Kawasaki és a K-Tech elégedett Adrián teljesítményével - eddig hozta azt, amit célul tűztek ki elé -, és a majd két hét múlva sorra kerülő Alpok-Adria futamon, Rijekában - ahol Superstock 600-ban ő a pályarekorder - is teljesíti az elé állított feltételeket, akkor indulhat az utolsó BSB-futamon Brands Hatch-ben.
 
 
"Elégedett vagyok a hétvégén elvégzett munkával. Végre a motor teljesen összeállt, minden alkatrészt megkaptunk rá, így most már nem lesznek változások, hanem a jelenlegi csomagot elkezdhetjük finomhangolni. Még mindig csak összeszokási fázisban vagyok a motorral, ez több időt vesz igénybe, mint gondoltam. Szombaton kipróbáltam többféle beállítást, nagy változtatásokat végeztünk a motoron, mert még küzdök a motorral a kigyorsításoknál. Vasárnap reggel sikerült találnunk valamit, amitől könnyebb lett vezetni a motort. A futam jól sikerült, hiszen egy másodpercen belül volt az összes köröm, még úgy is, hogy a hetedik körre jelentősen elkopott a hátsó gumim. Végre nem fáradtam el a motoron, így úgy gondolom, hogy az üléspozícióm és a vezetési stílusom kezd alakulni, és a motorhoz igazodni. Úgy érzem, néhány versenynek el kell még telnie ahhoz, hogy a motorból el tudjam kezdeni kihozni a benne rejlő lehetőségeket. Köszönöm a támogatóimnak - Paks városa, MVM Atomerőmű, Mohai Ágnes Ásványvíz, Losonczi Kft, NCT Kft, Dunlop, Eoromotor, Motostar és Opel Gyulai -, hogy mellettem állnak, hiszen nélkülük mindez nem valósulna meg" - jelentette ki Gyutai Adrián.
 

 

Fotó: Pole Positions Communications Kft.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.