A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.08.07, 10:34:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.07, 10:34:00

Cimkék:

Sikerrel vette a szlovák motokrosszbajnokság akadályait a HTS Team. Szvoboda Bence (25) és Varga Imre (18) is dobogóra állhatott saját kategóriájában a hétvégi versenyen.
 
A Kassához közeli Mnisek adott otthont a nyílt szlovák MX-bajnokság negyedik, utolsó előtti versenyének. A dombos, kövekkel teli pálya nagy kihívást jelentett még a legjobb krosszosoknak is, amit a 30 fok feletti kánikula tovább fokozott. Hazánk bajnokcsapata, a peresztegi székhelyű HTS Team két kategóriában, négy versenyzővel vágott neki a viadalnak.
 
MX Open: Szvoboda és Hugyecz is az élmezőnyben
 
A királykategóriának számító Open géposztályban a kiskunlacházi EB-n bizonyító két magyar képviselte hazánkat a versenyen. Szvobda Bence és Hugyecz Erik számára is ez volt az első szereplés a szlovák bajnokságban idén. Korábban a versenyütközések miatt nem tudták elfogadni a rendezők invitálását.
 
 
Már az edzéseken látszott, hogy a két magyarral komolyan számolnia kell az Open-mezőnynek, amit többnyire cseh és szlovák versenyzők alkottak. Szvoboda a második, Hugyecz a negyedik leggyorsabb idővel hangolt a délutáni futamokra.
 
A tétre menő megmérettetéseken aztán újra a magyarok nevétől volt hangos a lelátó. Szvoboda mindkét futamban elsőnek fordult, és a versenytáv feléig ő diktálta a tempót. A nyári kánikula aztán térdre kényszeríttette a kilencszeres magyar bajnokot cseh ellenfelével, Filip Neugebauerrel szemben, aki jobban bírta a gyűrődést. Szvoboda két második helyezéssel a második pozícióban végzett az összetett értékelésben.
 
 
Hugyecz első futama nem indult ilyen jól, a középmezőnyből motorozta fel magát a hatodik helyre. A második futamban jobban kezdett az ötszörös magyar bajnok, sokáig a harmadik helyen vitézkedett, de aztán ő is elfáradt. Több helycsere után végül a negyedik pozícióban intette le a kockás zászló, ami az összetett értékelésben az ötödik helyezést jelentette számára.
 
MX2: Varga élete formájában, Kiss balszerencséje
 
Az MX2-es kategóriában is két magyar, Varga Imre (18) és Kiss Márk (17) vette fel a harcot a népes nemzetközi mezőnnyel. Varga, a kategória magyar címvédője bámulatosan motorozott egész nap: jókat rajtolt, bírta az élmezőny tempóját, és komoly párharcokat megnyerve lett a két futam részeredményei alapján a harmadik legjobb motoros Mnisekben. Ez azért is nagy szó az ifjú győri versenyző számára, mert nemzetközi felnőtt mezőnyben még nem állhatott dobogóra.
 
 
Kiss hadilábon állt a szerencsével ezen a napon. Az első futamot egy elektronikai hiba miatt feladni kényszerült, így minden esélye elszállt, hogy a junior MX2-es különértékelésben felállhasson a dobogóra. A második futamban azért megmutatta, hogy képes ő a junior élmezőnnyel felvenni a versenyt, harmadik helyen ért célba, de az első felvonás nullázása miatt csak tizenegyedik lehetett összesítésben.
 
 
A HTS Team Németország, Csehország, Ausztria és az Európa-bajnokság után remekül vizsgázott a szlovák bajnokságban, így nem volt kérdés, hogy a szeptember 3-i fináléra is meghívták őket a rendezők. De addig sem fognak unatkozni, hiszen az augusztusi négy hétvége három versenyt is tartogat a számukra: kettőt Csehországban, egyet Németországban. Most hétvégén Kaplice, a cseh sorozat hatodik versenye esedékes a HTS-es fiúk számára.
 
Végeredmény MX Open, Mnisek:
1. Filip Neugebauer (Csehország, Kawasaki) - 50 pont
2. Szvoboda Bence (Magyarország, HTS Team) - 44 pont
3. Tomas Simko (Szlovákia, Suzuki) - 36 pont
4. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) - 34 pont
5. Hugyecz Erik (Magyarország, HTS Team) - 33 pont
 
Végeredmény MX2, Mnisek:
1. Tomas Kohut (Szlovákia, KTM) - 47 pont
2. Milan Spicak (Csehország, Husqvarna) - 42 pont
3. Varga Imre (Magyarország, HTS Team) - 34 pont
4. Patrik Liska (Csehország, Yamaha) - 33 pont
5. Denis Polas (Szlovákia, KTM) - 33 pont
 
fotó: HTS team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.