A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Laczkó Máté Doningtonban is gyűjtögetett

Zólyomi Andrea | 2017.06.01, 10:14:00 | Utolsó módosítás: 2017.06.01, 10:14:00

Cimkék:

Tíz pontot szorgoskodott össze az ADAC NEC Moto3-as pontvadászatának a Superbike világbajnokság betétfutamaként rendezett versenyhétvégéjén Laczkó Máté a Keefer-MW Performance versenyzője.
 
A két futamban elért tízedik és tizenharmadik helyével sikerült megtartania  12. helyét a pontvadászatban, de talán ennél is fontosabb, hogy az öt versenyen megszerzett 23 pontjával tapad a Top 10-re, és látótávolságon belül (hat, illetve 27 pontra) van az első öt is. Vagyis egy rendkívül hosszú utazással járó, nagyon munkás, de eredményes hétvégét tudhat maga mögött a 15 éves fiatalember, aki így bizakodva tekinthet a még hátralévő hat futamra. Ez volt a cél, és ennek szellemében ült motorra a brit versenyen is:
 
- Felkészültem rá, hogy most még nem tudok nagyot előre lépni, de ki akartam hozni mindent a motorból, és magamból is, hogy az élmezőny közelében maradjak. Úgy érzem sikerült is, és közben tudatosan kerestem azokat a versenyhelyzeteket, amelyek győztes megoldásával faraghatok a köridőkből. Amennyire lehetett, próbáltam még szűkíteni a féktávokon, hogy a gyorsabb kanyarok után tudjak tapadni, szélárnyékban maradni, gyakoroltam a Rossi-féle kivezetést, és úgy általában az agresszívabb motorozást, a test-test elleni küzdelmet. Közben figyeltem, még jobban felmértem a versenytársakat és a motor viselkedését. A motorozással a versenyzéssel elégedett vagyok, a tíz ponttal kevésbé, de a szünet után megpróbálunk nagyobb lépésekkel haladni – összegezte a doningtoni hétvége tapasztalatait a Keefer-MW Performance pilótája.
 
 
A szünet után, mondta Máté, a jövő héten kezdődő iskolai szünet előtt, mert azt ne feledjük, hogy az ADAC Northern Europe Cup Moto3-as mezőnyében vitézkedő fiatalember a napokban zárja le a Magyar Motorkerékpáros Szakközépiskolában az első évfolyamot. Így akkortól, egész nyáron át, csak arra kell koncentrálnia, amit a legjobban szeret: a motorozásra.
 
 
Éppen ezért Doningtonból magukkal hozták a Keefertől kapott NSF250-es Hondát, amit most Mohai János csapatfőnök műhelyében készítenek fel a nagyobb feladatokra, bár túl sok változtatásra nincs lehetőségük a szigorú szabályok miatt. Viszont azokat az apró ám annál lényegesebb módosításokat, amiket megtehetnek, csak akkor tudják végrehajtani, ha az eddiginél lényegesen többet motorozik vele Máté. Most ez következik, már a hét végén, a Pannónia Ringen tesztelnek, azután pedig mindenhol, ahol valamiféle versenylehetőség adódik, hogy a következő NEC erőpróbán, július első hétvégéjén a sachsenringi
Moto GP hétvége betétfutamában  meglepje a NEC mezőnyét.
 
 
szöveg és fotó: Munkácsi Imre, MW Performance
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.