A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.05.31, 08:58:00 | Utolsó módosítás: 2017.05.31, 08:58:00

Cimkék:

Remekül indult Csányi Gergő 2017-es szezonja! A fiatal motoros dobogóra állhatott a Triumph-Challenge második hockenheimi futamán, pedig a hétvége kezdete előtt még az is kérdéses volt, ott lehet-e a rajtrácson... 
 
Gergő tavaly mutatkozott be a rangos német bajnokságban, ahol a cél a folyamatos tapasztalatszerzés volt, év végén azonban így is sikerült megszereznie az ötödik helyezést. Pályafutását idén is ebben a szériában folytatja, célja pedig a tavalyi lendület megtartása, sőt fokozása lesz. Felkészülése saját elmondása szerint minden eddiginél sikeresebb volt, a debütálás pedig igazolta szavait, hiszen két erős eredménnyel nyitott Németországban.
 
Pedig a hétvége előtt – rövid ideig – az is kérdésessé vált, ott lehet-e a pályán. „Nem tudom elmondani, mennyire nehezen indult ez a versenyhétvége” - kezdte beszámolóját. „Csütörtökön kaptam egy hívást a csapatfőnökömtől, Magda Attilától, hogy nem tud velünk tartani, mert lebetegedett. Ez eléggé elszomorított, közös megbeszélés után azonban úgy döntöttünk, részt veszünk a futamokon. Attilával megbeszéltük, hogy végig kapcsolatban leszünk, és otthonról is igyekszik segíteni, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el” - folytatta. 
 
„Éjjel meg is érkeztünk, és neki is láttunk a szerelésnek, hogy pályára tudjak hajtani a szabadedzéseken. Édesapám, és Asztalos László is nagyon sokat segített, amiért hálával tartozom nekik. Az edzéseken végig jó úton haladtunk, amit Attilának is köszönhettem, hiszen minden menet után felhívtam, hogy elmondja, milyenek az érzéseim a motorral és a pályával, ő pedig azt, mit hová állítsunk. A nap végül sikeres volt, hiszen sikerült egy olyan időt futnom, amivel ott voltam a legjobb 5 között” - értékelte az első napot. 
 
„Az első szombati időmérőn használt gumival mentem ki, és így a hatodik helyet szereztem meg, ami egyáltalán nem volt rossz, mert tudtam, hogy az új gumit sokat jelent majd. A második időmérőn aztán sikerült futnom egy nagyon jó kört, amivel megszereztem a második rajtkockát. Az időmérő után meg akartak óvni, de szerencsére nem történt semmi gond. Nem sokkal később jött az első futam, ahol nagyon jól startoltam, és így tartani tudtam az első ritmusát. Ő sajnos végig gyorsabb volt, és hamar megszökött előlem, de a 2. helyet sokáig tartani tudtam. Sajnos a 8. kör végére elkezdett fogyni a gumi, mert azzal mentem ki, amit az időmérőn használtam. Ezért két helyet is visszaestem, de harcolhattam még a dobogós helyezésért. Végül nem sikerült megszereznem, és negyedikként intettek le. Kicsit csalódott voltam...” - ismeri el. 
 
 
„Viszont tudtam, hogy másnap sikerülhet! Bár a rajtom nem volt annyira jó, és az első hamar meglógott, a dobogóért végig harcoltam. Két körrel a leintés előtt sikerült átvenni a 3. helyet és a másodikhoz is nagyon közel voltam. Öt kanyarral a vége előtt a féktávon sikerült is átvennem, de egy lekörözés miatt rosszul jött ki a lépés, így végül csak harmadikként intettek le. Boldog vagyok, hogy dobogóval kezdtem az évet, amiért köszönettel tartozom Magad Attilának az egész hétvégén nyújtott segítségért. Neki itt is gyors gyógyulást kívánok! Édesapámnak és Asztalos Lászlónak is hálával tartozom! Nagyon jó volt velük dolgozni, és az is, hogy ilyen jól együtt tudtunk működni” - zárta gondolatát a fiatal motoros.
 
Írta: Végh Miklós
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.