A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.05.05, 09:49:00 | Utolsó módosítás: 2017.05.05, 09:49:00

Cimkék:

Görbe Soma, a Tomracing Motorsport licensz versenyzője, akit a Sport&Events Management utánpótlás csapatában képvisel élete első nagypályás versenyén rögtön dobogóra állt.

 

A Sport&Events Management tájékoztatása szerint Görbe Soma, alig múlt 11 éves és az olasz CIV OHVALE Moto GP -0 bajnokság varano-i futamán harmadik helyen ért célba.
 
 
Két hete még első nagypályás edzőhétvégéjén így nyilatkozott a fiatal tehetség – “Nekem ez volt az első nagypályás edzésem. Azonban rendre minden fordulóban a harmadik helyen végeztem. A lemaradásom mindössze 0.6 másodperc az elsőhöz képest. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen nem gondoltuk, hogy az élmezőnnyel fogok menni.“
 
Az elmúlt hétvégén a hozta az edzés papírformáját és jól teljesített a versenyző. A hetedik körben piros zászlóval megszakított kilenc körös versenyben egy megfontolt előzéssel és nagy csatában 3. helyen ért célba a fiatal motoros élete első nagypályás versenyén Olaszországban.
 
 
“Nagyon örülök és boldog vagyok, hogy itt lehettem. Két hete még csak reméltük, hogy az élmezőnnyel fogom tudni tartani a tempót, mert edzésen hoztam az időket. De a versenyszituációban is jól hoztam a köridőket és ezzel szinte majdnem a második helyre is be tudtam volna jönni, csak egy tizeddel  maradtam le. Már most nagyon várom a franciacorta-i futamot.” – nyilatkozta a fiatal tehetség.
 
Soma nyilatkozata a verseny után:
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.